Roblox'a erişim yasağı getirildi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nasıl bir çözümü olsun? Tutuştunuz özgürlük diye. Rusya'da şu an neredeyse çoğu sosyal medya uygulaması kalıcı olarak yasak. Hatta İnstagram 3 4 yıldır yasak ve Putin buna rağmen ülkenin %87'sinden oy alıyor. Hükumete muhalefet olmak için bu özgürlük diye tutuşmanız. Sorsan Roblox bebek oyunu deyip dalga geçecek 30-40 yaşındaki kesim şu an Roblox'u neredeyse canı uğruna savunuyor.
Ya sorun Roblox değil. Sorun bir şeylerin yasaklanması. Bunu anlamıyorsunuz. Bir de kalkmışsınız Rusya'yla kıyaslıyorsunuz. Her şeyin kötüsüyle kıyaslamanın bir faydası yok. O Rusya'nın sorunu, bizim değil.

Sıra sizin sevdiğiniz şeylerin, kullandığınız şeylerin yasaklanmasına gelince o zaman da böyle Rusya'yla kıyaslarsınız, tamam mı?

Daha güvenli hale gelmesinin tek yolu ebeveynlerin bu konuda bilinçli olması ve çocukları da aynı şekilde bilinçlendirmeleri. Bakıldığı zaman internet dediğimiz yer zaten güvenli bir yer değil. Kullanıcı bilinçli olmadığı sürece Roblox'ta olmasa bile başka bir yerde yine her türlü tehlikeyle karşı karşıya kalabilir. Bunun çözümü Roblox'un yasaklanması değil bu mantıkla düşünürsek interneti de yasaklayalım çünkü tehlikeli olan şey internet zaten.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Jahrein'in görüşlerini sevmem ama hakikaten çok doğru konuşmuş. Bu oyunun normalde 7 yaş üstü gösteriliyormuş fakat 2022 yılında ebeveyn rehberliği doğrultusunda oynanmalı diye gösterecek şekilde düzenlenmiş. Tamam o zaman ebeveyn gözünden bir araştıralım oyunu. Google'da ilk araştırdığımda çıkan sitede bir şahıs oyunun 2 yaşından sonra bile oynanabileceğini belirtiyor. Chat'e yazılan kötü içerikli kelimeler de sansürleniyormuş. İngilizceyi geliştirdiğini ve çocuğun sosyalleşmesine katkıda bulunacağını da belirtmiş. Yaptığı araştırmalar sonucu da Roblox'un içinde zararlı bir oyun olmadığını belirtmiş. Bir de YouTube üzerinden araştırma yapalım. Roblox ile ilgili videolara baktığımda ilk çıkan başlıklar ''Karne günü ve Taktir Aldım-Yeni Tycoon oyunu'' oldu. Bir ebeveyn gözünden bakıyoruz dedik, o zaman biraz da çocuğu gözlemleyelim. Baktık ki çocuk arkadaşlarıyla map tasarlıyor. E ne harika o zaman deriz değil mi? Ama çocuk yalnız kalırsa işler değişir. Konu farklı yerlere gider. Hey ebeveynden mükemmel bir gamer bilgisi bekleyemeyiz.

Ya sorun Roblox değil. Sorun bir şeylerin yasaklanması. Bunu anlamıyorsunuz. Bir de kalkmışsınız Rusya'yla kıyaslıyorsunuz. Her şeyin kötüsüyle kıyaslamanın bir faydası yok. O Rusya'nın sorunu, bizim değil.

Sıra sizin sevdiğiniz şeylerin, kullandığınız şeylerin yasaklanmasına gelince o zaman da böyle Rusya'yla kıyaslarsınız, tamam mı?
Ortada kalıcı bir yasak yok neye bu tepkiniz? Devletin bazı politikaları var ve canı isteyince de uyguluyor. Ben sadece Roblox'un da yasaklanması gerektiğini düşünüyorum. Yasaklanıp gerekli şartlarla geri açılması taraftarıyım. Fakat yöneticiler garip bir şekilde Roblox'u seçmiş.
@Shriena neyi beğenmediniz hocam? Yanlışımı belirtin ben de bileyim kendimi düzelteyim.

Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Jahrein'in görüşlerini sevmem ama hakikaten çok doğru konuşmuş. Bu oyunun normalde 7 yaş üstü gösteriliyormuş fakat 2022 yılında ebeveyn rehberliği doğrultusunda oynanmalı diye gösterecek şekilde düzenlenmiş. Tamam o zaman ebeveyn gözünden bir araştıralım oyunu. Google'da ilk araştırdığımda çıkan sitede bir şahıs oyunun 2 yaşından sonra bile oynanabileceğini belirtiyor. Chat'e yazılan kötü içerikli kelimeler de sansürleniyormuş. İngilizceyi geliştirdiğini ve çocuğun sosyalleşmesine katkıda bulunacağını da belirtmiş. Yaptığı araştırmalar sonucu da Roblox'un içinde zararlı bir oyun olmadığını belirtmiş. Bir de YouTube üzerinden araştırma yapalım. Roblox ile ilgili videolara baktığımda ilk çıkan başlıklar ''Karne günü ve Taktir Aldım-Yeni Tycoon oyunu'' oldu. Bir ebeveyn gözünden bakıyoruz dedik, o zaman biraz da çocuğu gözlemleyelim. Baktık ki çocuk arkadaşlarıyla map tasarlıyor. E ne harika o zaman deriz değil mi? Ama çocuk yalnız kalırsa işler değişir. Konu farklı yerlere gider. Hey ebeveynden mükemmel bir gamer bilgisi bekleyemeyiz.

Ortada kalıcı bir yasak yok neye bu tepkiniz? Devletin bazı politikaları var ve canı isteyince de uyguluyor. Ben sadece Roblox'un da yasaklanması gerektiğini düşünüyorum. Yasaklanıp gerekli şartlarla geri açılması taraftarıyım. Fakat yöneticiler garip bir şekilde Roblox'u seçmiş.
@Shriena neyi beğenmediniz hocam? Yanlışımı belirtin ben de bileyim kendimi düzelteyim.

Yahu hala neye bu tepkiniz deyip duruyorsunuz. Çok doğal bir şey sanki bir şeylerin sürekli yasaklanması.

Yahu hala neye bu tepkiniz deyip duruyorsunuz. Çok doğal bir şey sanki bir şeylerin sürekli yasaklanması.
2 kere üst üste bir şey yasaklandı diye ise bu tepkiniz ülkede olası bir savaş durumunda uygulanacak politikalara karşı olan tepkinizi çok merak ediyorum.

"Her yerde pedofili var" ayağına yasağı kaldırtmaya çalışıyorsunuz. Merak ediyorum burada etkilenen yetişen ve sapık profili edinen bir çocuk büyüdüğünde sizin kızınızı eşinizi taciz ettiğinde "ailesi yüzündendir" diyebilecek misiniz? Roblox platformu Avrupa Birliği'ne 2 bin tane pedofili raporu göndermiş. Yüksek ihtimalle göndermek zorunda olunan polis ihbarının olduğu. Çünkü Facebook 2 milyon tane göndermiş. Farkında mısınız bilmiyorum ama yasakçı zihniyetle alakası olmayan "yasak olmasın" diyen bir zihniyet var ve işlemiş. Roblox'un pedofiliyle uğraştığına dair bir çalışma yok ya da oyuna girdiğinizde sizi bilgilendiren bir mesaj. Çünkü bunlar şirket. Şirketleri savunmayın. Hepsi kar amacı güder. İnsan hakları onları ilgilendirmez.

Merak ediyorum üstte belirttiğim gibi bu sunucularda takılıp sapıklaşmış olarak büyüyen bir çocuk sizin kızınızı istismar ettiğinde vereceğiniz cevap ne olacak? "Her yerde sapık var" mı olacak?

Bu tür şeylerin Avrupa ve gelişmiş ülkelerde görülmemesinin sebebi eğitim politikalarından ziyade baskıcı yargılarıdır. Çünkü yargının önünde halklar şirketlerinin önündedir. En apaçık örneği Kanada'dır.

"
“Roblox oynayan var mı?” diye soruyor Kirra Pendergast, Avustralya'nın Lennox Head kasabasında bir ilkokulun konferans salonunda, yerde bağdaş kurarak oturan 75 öğrencinin önünde. Yaklaşık 60 el havaya kalkıyor.

“Roblox'ta hiç birisi size sevgilisi olmanızı istedi mi?” Bu sefer, bir düzine el havaya kalkıyor ve öğrenciler arasında fısıldaşmalar başlıyor.

“Oyunda uygunsuz bir şey yapmanız karşılığında size bedava Robux teklif eden oldu mu?” İki el yavaşça havaya kalkıyor.

Pendergast bir röportajında, "Daha spesifik şeyler sormaya başladım, örneğin 'Kimlere avatarlarını iç çamaşırlarına kadar soymaları için bedava Robux teklif edildi?" ve bir sürü çocuk kıkırdayarak ellerini kaldırdı," diyor. Pandemiden bu yana yüzlerce çocuk kendisine mesajlaşmalarını Roblox'tan Snapchat ya da Discord'a kaydırmalarının istendiğini ya da Robux karşılığında çıplak fotoğraf göndermek gibi "çılgınca uygunsuz şeyler" yapmaya cesaretlendirildiklerini söyledi.

"

Son düzenleme:
oh olsun. İyi olmuş. LGBT ve pedofili propagandası yuvası lanet yer

2 kere üst üste bir şey yasaklandı diye ise bu tepkiniz ülkede olası bir savaş durumunda uygulanacak politikalara karşı olan tepkinizi çok merak ediyorum.

O halde ülkede bir olağanüstü durum söz konusu. Durduk yere ya da belirli ibareler altında bir şeylere yasaklama getirilecekse kafelerde oturan dede çarpan ver dede diye bağırtan uygulamalara getirsinler. Bir şeyleri yasaklamak yerine yoluna koymak mantıklı olan. Ülkeyi Rusya ile kıyasladın, şimdi savaştaki herhangi bir yasak ile şu anki alalade bir oyunun yasağını kıyaslıyorsun. Dur bakalım daha neler göreceğiz.

Jahrein'in görüşlerini sevmem ama hakikaten çok doğru konuşmuş. Bu oyunun normalde 7 yaş üstü gösteriliyormuş fakat 2022 yılında ebeveyn rehberliği doğrultusunda oynanmalı diye gösterecek şekilde düzenlenmiş. Tamam o zaman ebeveyn gözünden bir araştıralım oyunu. Google'da ilk araştırdığımda çıkan sitede bir şahıs oyunun 2 yaşından sonra bile oynanabileceğini belirtiyor. Chat'e yazılan kötü içerikli kelimeler de sansürleniyormuş. İngilizceyi geliştirdiğini ve çocuğun sosyalleşmesine katkıda bulunacağını da belirtmiş. Yaptığı araştırmalar sonucu da Roblox'un içinde zararlı bir oyun olmadığını belirtmiş. Bir de YouTube üzerinden araştırma yapalım. Roblox ile ilgili videolara baktığımda ilk çıkan başlıklar "Karne günü ve Taktir Aldım-Yeni Tycoon oyunu" oldu. Bir ebeveyn gözünden bakıyoruz dedik, o zaman biraz da çocuğu gözlemleyelim. Baktık ki çocuk arkadaşlarıyla map tasarlıyor. E ne harika o zaman deriz değil mi? Ama çocuk yalnız kalırsa işler değişir. Konu farklı yerlere gider. Hey ebeveynden mükemmel bir gamer bilgisi bekleyemeyiz.

Roblox +13 yaş için bir oyundur ve ebeveyn kontrolüyle oynanması gerekir. Yasal olarak bir sorun yok, ama çocuğunuzun yaşına uygun olmayan içerikler gördüğünü düşünüyorsanız, bunun sebebi muhtemelen çocuğunuzun 13 yaşından küçük olması veya oynadığı oyunun yaş gereksinimlerine uymamasıdır.

İnsanların burada ya da orada, yetkili olmayan kişilerin "Bu oyun 2 yaşındaki çocuklar için bile uygun!" demesi, o oyunu bir anda 2 yaşındakiler için uygun yapmaz. Eğer bir ebeveynseniz, çocuğunuzun oynadığı oyunun yaş gereksinimlerini araştırmalısınız. Ayarlardan ebeveyn kontrolüne ulaşabilirsiniz; bu ayarı açtığınızda oyun sohbetini bile göremiyorsunuz.

Roblox'ta "herkese açık" bir şekilde zararlı bir oyun olmadığı doğrudur. Genelde bahsedilen oyunlar "private method"larla erişiliyor ve bu tarz "Erotic Roleplay" oyunları genelde 10 dakika ile 1 saat içinde Roblox tarafından kapatılıyor. 10 yaşındaki bir çocuk ne aratırsa aratsın, böyle bir oyuna erişemez. Ebeveynlerin yetersiz gözetimi nedeniyle tüm platformu "çocuklar için çok vahşi veya uygunsuz" olarak niteleyemezsiniz. Roblox, her yaşa hitap eden ve her yaş grubu için çeşitli oyunlar barındıran bir platformdur.

Roblox'un, popüler görüşün aksine, yeterli moderasyona sahip olduğunu düşünüyorum. Ancak platformun tek sıkıntısı "Uyarı + Yasaklama" sistemine sahip olması; çocuk güvenliğini ilgilendiren durumlarda doğrudan yasaklama uygulanması daha doğru olurdu, bunu kabul edebilirim.

2 kere yasak olmadı bu ülkede. Bir sürü şey şu an yasaklı zaten. Bir ara Vikipedi bile yasaklanmıştı.

Umarım yasak sırası sizin sevdiğiniz veya kullandığınız şeylere gelir de o zaman bunun ne kadar absürt bir şey olduğunu anlarsınız.

Yasakçı zihniyeti bu kadar benimsemeniz de komik gerçekten.

2 kere yasak olmadı bu ülkede. Bir sürü şey şu an yasaklı zaten. Bir ara Vikipedi bile yasaklanmıştı.

Umarım yasak sırası sizin sevdiğiniz veya kullandığınız şeylere gelir de o zaman bunun ne kadar absürt bir şey olduğunu anlarsınız.

Yasakçı zihniyeti bu kadar benimsemeniz de komik gerçekten.
Şu an garip görülen ve sözde bende olan zihniyet 1920'lerde de teknoloji olmadığı zaman da ülke yöneticilerinde vardı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı