Çözüldü Roblox'a girince IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL mavi ekran hatasi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 8.1

TahaElz

Decapat
Minidump Rapor Linki
https://www.mediafire.com/file/ve3iz6q63iqcqrj/080624-23656-01.dmp/file
RAM
8 GB
Ekran kartı
AMD RADEON HD 7660G N HD 7660G + HD 7610M
İşlemci
AMD A10-4600M APU with Radeon(tm) HD Graphics
Roblox'a girmeye çalıştıdığımda mavi ekran hatası veriyor ve IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL yazıyor, bunun Roblox'un erişime engellenmesiyle bir alakası yok bu son 1 senedir böyle.
Bilgisayar işletim sistemi:
Windows 8.1

Çözüm
Roblox açıldı ama değil mi?

Deneyemedimki sürekli kapandığı için flashı takıp Windows 8.1 yaptım.

Arkadaşlar çözümü kendim buldum. Windows 8.1'de eğer çift ekran kartınız var ise Roblox açılmıyor bir uyuşmazlık var büyük ihtimalle. Eğer çift ekran kartınız varsa daha kötü olanı devre dışı bırakın ve robloxa girin açılıyor. Nedense çift ekran kartınız varsa mavi ekran veriyor birini devre dışı bırakıp oynayabilirsiniz.
Cihazınla alakalıdır büyük ihtimalle ekran kartın eskimiştir.

Ekran kartıyla alaka yok bence diğer insanlarda bunu yaşamış genel bir sorun var bence. Bir de garip olan şu diğer hatayı alan insanlar ekran kartı driverını Aygıt Yöneticisi'nden devre dışı bırakınca sorun çözülmüş bende denedim bende de açıldı ancak ekran kartı driverı olmadığı için oyun 1 FPS oluyor.

Bende de öyle oluyordu 1-2 yıl önce Windows 10'a geçince düzelmişti.

Bende Windows 10'a geçtim ama laptop çok ısındı ve kendiliğinden kapanmaya başladı nasıl bir laptopsa çok kötü yani Windows 7'ye geçmeye çalıştım farklı farklı hatalar verdi gene en son geri Windows 8.1'e döndüm.

Wi-Fi sürücünü güncelle.
Ses sürücünü güncelle.
Chipset güncelle.
Bluetooth sürücünü güncelle.

Olmuyor ya genel bir sorun herkeste var.
Yeni minidup dosyası:

Roblox açıldı ama değil mi?

Deneyemedimki sürekli kapandığı için flashı takıp Windows 8.1 yaptım.

Arkadaşlar çözümü kendim buldum. Windows 8.1'de eğer çift ekran kartınız var ise Roblox açılmıyor bir uyuşmazlık var büyük ihtimalle. Eğer çift ekran kartınız varsa daha kötü olanı devre dışı bırakın ve robloxa girin açılıyor. Nedense çift ekran kartınız varsa mavi ekran veriyor birini devre dışı bırakıp oynayabilirsiniz.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı