İnceleme Roborock Qrevo Curv

Evinde iki tekir kediyle yaşayan biri olarak en büyük sıkıntılarımdan biri kedi tüyleriydi. Evde nereye bakarsam bakayım, mutlaka bir yerlerden tüy çıkıyordu! Halılar, zeminler, hatta kıyafetler… Tüy dökme dönemi geldiğinde ise işler iyice çığırından çıkıyordu. Evde kedi varsa, temizlik kaçınılmaz bir rutin haline geliyordu. Sürekli süpürgeyle uğraşmak bana da fazla gelmeye başlamıştı. İşte tam bu yüzden uzun süredir bir robot süpürge almayı düşünüyordum.

Geçtiğimiz aylarda Roborock Qrevo Curv modeliyle karşılaştım. Dürüst olayım, robot süpürgelere pek güvenmiyordum. "Elime süpürgeyi alır, hızlıca temizlerim" kafasındaki biri olarak, bu cihazların gerçekten işe yarayıp yaramadığını sorguluyordum. Ancak Roborock'u test ettiğimde düşüncelerim tamamen değişti!

Bu Robot Süpürge Neden Farklı?​

Piyasadaki çoğu robot süpürge 5000-6000 Pascal emiş gücüne sahipken, klasik süpürgemin bile 10.000 Pascal'dan fazla gücü vardı. Bu yüzden “Bu robotlar kedi tüylerini nasıl toplasın?” diye düşünüyordum. Ama Roborock Qrevo Curv, dünyanın en yüksek emiş gücüne sahip robot süpürgesi olarak duyurulmuştu ve bu konuda gerçekten iddialıydı.

Detaylıca araştırınca fark ettim ki sadece emiş gücüyle değil, teknolojik yenilikleriyle de rakiplerinden ayrılıyor:

✅ Flex'i ARM Yan Fırça: En zor köşelere kadar ulaşıp tüyleri topluyor.
✅ DuoDivide Ana Fırça: Tüylerin fırçaya dolanmasını önleyen özel tasarım.
✅ Ultra Yüksek Emiş Gücü: Halı, parke fark etmeksizin derinlemesine temizlik sağlıyor.

İlk denemelerimden sonra fark ettim ki evdeki tüy miktarı ciddi şekilde azalmıştı. Eskiden çoraplarıma yapışan kılların bile kaybolması benim için büyük bir artı oldu!

Kediler ve Robot Süpürge Kapışması!​

İlk başta en büyük endişem, robot süpürgenin kedilerime nasıl tepki vereceğiydi. Sonuçta, onların güvenliği benim için önemliydi. Neyse ki Roborock, hayvan dostu teknolojilerle tasarlanmış ve kedilere hiçbir zarar vermiyor.

1741441116064.png

Ama işler biraz eğlenceli bir hal aldı. 😄 Kedilerim resmen robota meydan okumaya başladı! Odalara girmesine izin vermiyor, önünü kesiyor, hatta üstüne atlıyorlar. Temizlik yapmasına izin vermemek için resmen organize oluyorlar.

Robot süpürge ise hiç istifini bozmadan işini yapmaya devam ediyor. Suyu mu bitti? Bildirim atıyor. Kirli su haznesi doldu mu? Hemen haber veriyor. Kendi kendine çalışarak bana da rahat bir nefes aldırdı.

Özetle, kedilerimle olan tüy savaşında büyük bir müttefik kazandım. Eğer siz de kedi tüyleriyle baş edemiyorsanız, bir robot süpürge gerçekten hayatınızı değiştirebilir! 😊

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı