Rockstar vs Valve

739192

Decapat
Makaleler
2
Evet sizce hangi şirket daha iyi bana kalırsa harita tasarımı, oyun motoru, karakter modeli ve fizik olarak Valve. Hikaye anlatımı, karakter tasarımı, karakter psikolojisi, karakter hikayesi, çevre detayı, Rockstar hizmetler olarak Valve Steam'den dolayı biraz daha iyi hata bakımından ise her 2 şirkette oyun, oyun hizmeti hatalarını çözmlekle uğraşmıyor.

Ayrıca her objektif konuşan insana ''fanboy'' demeyi bırakın artık gülünç duruma düşüyorsunuz.
Sen mi objektif konuşuyorsun? 😂 Hile gelmemesi hile yok anlamına gelmiyor. CS 2 oynuyorum 1 aydır. 1 ayda bana hile gelmedi mesela. CS 2 hani hile doluydu?

Valve kesinlikle. PC oyunculuğu buralara kadar geldiyse Valve sayesindedir ve kesinlikle Rockstar'dan daha oyuncu dostu bir firma. Ki çok sık oyun yapmıyor olsalar bile yaptıkları oyunlarda zaten devrimdi.

Source oyun motoru gerçekten oyun dünyasını değiştirdi.

Rockstar her türlü daha iyi bana göre.

Yok biraz abarttın bence hikaye anlatımı olarak kesinlikle Valve ama karakter tasarımı ve psikolojisi Rockstar.

Bende hikayeli oyunları sevdiğimi söylemiştim ve Valve'nin son zamanlarda yaptığı oyunların hepsi Online ben bu yüzden Rockstar'ın yanın dayım umarım Valve'da hikayeli oyun yapmaya devam eder.

Valve hikayeli oyun yapmama sebebi berbat bir ekip getirdi.

Son düzenleme:
Valve. Son zamanlarda odağını çok oyunculu yapımlara çevirseler de bir sürü iptal ettikleri proje mevcut, en güzeli para kaygısı yok. Halka arz edilmiş bir şirket de değil, oyunlarını ne zaman ve nasıl çıkaracakları sadece onları bağlıyor.

• İlk Half-Life FPS ve çevresel hikaye anlatısı konusunda oldukça başarılı bir işti.
  • Half-Life 2'nin fizik motorunun - özellikle yılına göre - devrimselliğini bilmeyen yoktur. Her ne kadar aynı motor Garry's Mod'da sonsuz olanaklar karşısında dağılsa bile :D
  • Half-Life Alyx ise Valve'ın VR tarafında denediği bir işti.

Demek istediğim şu, Valve'ın yeni bir Half-Life çıkarması için onu yeni bir teknolojik devrimle harmanlaması gerek, baktılar VR o kadar da popüler olmadı; devamını getirmediler.

GTA The Definitive Edition Valve'ın oyunu olsa hayatta bu halde çıkarmazdı.
Toplamı RDR ve Gta etmez, mesela Gta san andreas 2004 yılında çıktı hala sanki 1 yıl önce çıkmış gibi oynanıyor.
FPS kilidini açınca fizik motoru dağılan GTA:SA ile çıkışından 20 yıl geçmesine rağmen hala fizik motorunda neredeyse rakibi bulunmayan Half-Life 2'yi kıyaslayarak başlayabiliriz.

Sizce hangisi "1 yıl önce çıkmış gibi" oynanıyor? :D
Rockstar oyunları çıkardıktan sonra üvey evlat gibi bırakıyor PC'de. Kendileri PC'yi pek sevmez. 1998 yapımı Half-Life'ı ve 2003 yapımı Max Payne 2'yi bugün açıp görebilirsiniz.

Valve. Son zamanlarda odağını çok oyunculu yapımlara çevirseler de bir sürü iptal ettikleri proje mevcut, en güzeli para kaygısı yok. Halka arz edilmiş bir şirket de değil, oyunlarını ne zaman ve nasıl çıkaracakları sadece onları bağlıyor.

• İlk Half-Life FPS ve çevresel hikaye anlatısı konusunda oldukça başarılı bir işti.
  • Half-Life 2'nin fizik motorunun - özellikle yılına göre - devrimselliğini bilmeyen yoktur. Her ne kadar aynı motor Garry's Mod'da sonsuz olanaklar karşısında dağılsa bile :D
  • Half-Life Alyx ise Valve'ın VR tarafında denediği bir işti.

Demek istediğim şu, Valve'ın yeni bir Half-Life çıkarması için onu yeni bir teknolojik devrimle harmanlaması gerek, baktılar VR o kadar da popüler olmadı; devamını getirmediler.

GTA the Definitive Edition Valve'ın oyunu olsa hayatta bu halde çıkarmazdı.

FPS kilidini açınca fizik motoru dağılan GTA: Sa ile çıkışından 20 yıl geçmesine rağmen hala fizik motorunda neredeyse rakibi bulunmayan Half-Life 2'yi kıyaslayarak başlayabiliriz.

Sizce hangisi "1 yıl önce çıkmış gibi" oynanıyor? :D
Rockstar oyunları çıkardıktan sonra üvey evlat gibi bırakıyor PC'de. Kendileri PC'yi pek sevmez.

Rockstar hiçbir zaman bilgisayarlara önem vermedi ya da umursamadı.

@UmutMelihAkyol hocam, aslında görüşlerimiz çok da farklı sayılmaz. Benle hangi konuda zıt düştüğünüzü öğrenebilir miyim? Merak ettiğimden sadece.
Etiketlemeseniz herhalde fark etmeyeceğim. Muhteşem atmak istemiştim ama beğenmedim olarak basmışım. Sonuna kadar katılıyorum yazdıklarınıza.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı