Çözüldü ROG G16 13650HX Isınıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Güllaç

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar. Laptop 2023 Model ROG G16 13650HX-4060. Armoury Crate yerine G-Helper kullanıyorum. Fanlar 80 derecede 5000rpm'e çıkacak şekilde ayarladım. CPU için kullandığım ayarların fotoğrafını bıraktım. CPU Boostu kapatırsam Valorant'ta 165fps'in altına düştüğü için sıkıntı yaratıyor. CPU Boostu Efficient Enabled yaptığımda da işlemci 40w ve %80 limitli olduğu halde 85-94 derecelere çıkıyor ve HWINFO ile baktığımda işlemcinin termal throttling yemiş olduğunu görüyorum. Undervolt yapacaktım fakat laptop olduğu için kendime bir tık güvenemedim. ROG kasa için bu derecelerin normal olduğunu düşünmüyorum. Var mıdır deneyimi olup da yardım edebilecek?

1752607321550.png

Çözüm
Sorunun G-Helper'da olduğundan şüphelenip Armoury Crate yükledim bir takım ayarlar yaptım şu an oyunda 80 dereceyi geçmiyor. Normalde 87'den aşağı inmezdi. G-Helper'ın bir işe yaramadığı halde Armoury Crate'yi neden bu kadar gömüyorlar anlamış değilim. Ya da sorun bende olabilir, belki de başka bir uygulama veya sistem G-Helper'ın ayarlarına override yapıyordu bilemem.

Belki aynı sıkıntıdan dolayı konuya rastlayan olur diye yazıyorum. ThrottleStop ile Core, p cache, e cache -0.125mv undervolt, IccMax fullde, long-short 60W limitli. Normalde aynı oyunda 87-88 arası gidip geliyordu ve maksimum 95'e çıkıp thermal throttle yiyordu. Şu an ortalama 77-78 gidip gelirken maksimum 82 dereceyi görüyor. Sıcaklıkta 10 derecelik bir düşüş olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Bu işler hakkında bir fikrim yok ama sıvı termal macunlar var son çare olarak aklınızda bulunsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu işler hakkında bir fikrim yok ama sıvı termal macunlar var son çare olarak aklınızda bulunsun.
Hocam zaten laptopta sıvı metal bulunuyor. Bakımını yapmak istedim ama sıvı metali düzgün temizleyemezsem patlarım diye çekindim. O yüzden yazılımsal şekilde çözmeye çalışıyorum sıcaklıkları.

Havalardan dolayı sıcaklıklar artmış olabilir. Bütün laptop kullanıcıları bence stant kullanmalı, fanli olmasına gerek yok cihazın hava giriş çıkışını açsın o cihaz rahatça nefes alsın sıcaklıklar 10-15 derece düşer.

Hocam zaten laptopta sıvı metal bulunuyor. Bakımını yapmak istedim ama sıvı metali düzgün temizleyemezsem patlarım diye çekindim. O yüzden yazılımsal şekilde çözmeye çalışıyorum sıcaklıkları.

Sıvı metal olmasına rağmen böyleyse yazılımsal bir şeyler olabilir sanırım 3 fanlı olması lazım o bilgisayarın ya sıvı metal eskidi bakım yaptımadıysanız ASUS yetkili servisine gidip sorununuzu anlatın.

Sorunun G-Helper'da olduğundan şüphelenip Armoury Crate yükledim bir takım ayarlar yaptım şu an oyunda 80 dereceyi geçmiyor. Normalde 87'den aşağı inmezdi. G-Helper'ın bir işe yaramadığı halde Armoury Crate'yi neden bu kadar gömüyorlar anlamış değilim. Ya da sorun bende olabilir, belki de başka bir uygulama veya sistem G-Helper'ın ayarlarına override yapıyordu bilemem.

Belki aynı sıkıntıdan dolayı konuya rastlayan olur diye yazıyorum. ThrottleStop ile Core, p cache, e cache -0.125mv undervolt, IccMax fullde, long-short 60W limitli. Normalde aynı oyunda 87-88 arası gidip geliyordu ve maksimum 95'e çıkıp thermal throttle yiyordu. Şu an ortalama 77-78 gidip gelirken maksimum 82 dereceyi görüyor. Sıcaklıkta 10 derecelik bir düşüş olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı