Çözüldü ROG G18 G814J SSD hangi slota takılmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus ROG Strix G18
Intel Core i9 13980HX
Nvidia GeForce RTX 4070
32GB DDR5 4800MHz RAM
Meslek
Elektrik Elektronik Mühendisliği Öğrencisi
Selamlar, cihazıma SSD takviyesi yapacağım. Yeni aldığım Samsung 990 Pro SSD daha hızlı olduğu için temiz kurulumla sistemi ona kurmak istiyorum. Ana sorum hangi slota SSD takmalıyım? 2 slot var. Resimde dolu olan slotta eski SSD var, hızları daha düşük. Onu soldaki slota alıp yeniyi sağa mı takmalıyım, bu durumda üzerindeki parlak kılıf durmalı? Ayrıca iki SSD'yi birleşmeli miyim? Son olarak da ben genel olarak C ve D diski olarak ayırıp kuruyorum. Eski SSD 1TB ve 300GB kadarını C'ye ayırmıştım ama son zamanlarda yetmiyordu. Disk ayırmak gerekir mi sizce, ayırırsam kaç GB yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler, iyi sosyaller. Hayırlı ramazanlar dilerim.

20250308_180528.jpg

@crazyreign

Son düzenleme:
Çözüm
M.2 slotlarının özellikleri üreticinin kendi sayfasında ve kullanım kılavuzunda yazmıyor, sadece PCIe 4.0 demişler. Büyük ihtimalle iki slot da PCIe 4.0, değilse de CrystalDiskInfo ile diskin hangi PCIe modunda çalıştığını görebilirsin, ona göre yerini değiştirebilirsin. İki slottan birine diğer parçalardan daha az ısı gelip dolaylı olarak bir slota taktığın SSD daha az ısınıp daha performanslı çalışma durumu belki olabilir, neticede cihaz bir laptop. Böyle bir şey var mı veya yok mu senin denemen gerekiyor.

M.2 slotundaki polyerster filmle ilgili kullanım kılavuzunda nasıl yapılması gerektiği söylenmiş. Direkt buraya bakabilirsin. Sayfa 31 ve 32.
1741458987418.png
1741459009082.png

Diski ayırma konusunda yine benim söyleyebileceğim bir şey yok, tamamen sana kalan bir şey. İstediğin gibi kullanabilirsin.
M.2 slotlarının özellikleri üreticinin kendi sayfasında ve kullanım kılavuzunda yazmıyor, sadece PCIe 4.0 demişler. Büyük ihtimalle iki slot da PCIe 4.0, değilse de CrystalDiskInfo ile diskin hangi PCIe modunda çalıştığını görebilirsin, ona göre yerini değiştirebilirsin. İki slottan birine diğer parçalardan daha az ısı gelip dolaylı olarak bir slota taktığın SSD daha az ısınıp daha performanslı çalışma durumu belki olabilir, neticede cihaz bir laptop. Böyle bir şey var mı veya yok mu senin denemen gerekiyor.

M.2 slotundaki polyerster filmle ilgili kullanım kılavuzunda nasıl yapılması gerektiği söylenmiş. Direkt buraya bakabilirsin. Sayfa 31 ve 32.
1741458987418.png
1741459009082.png

Diski ayırma konusunda yine benim söyleyebileceğim bir şey yok, tamamen sana kalan bir şey. İstediğin gibi kullanabilirsin.

Çözüm

Eki Görüntüle 2441134Eki Görüntüle 2441136

2. Slotun altında WLAN modülü var. Dediğin gibi kullandıkça eğer ısınır ve sorun çıkarırsa yerlerini değiştirmeyi düşünüyorum. Ayrıca sağdaki modülün yanında da VRAM fanı var o yüzden onun da o bölgeye etki etme ihtimalini değerlendirmek lazım. SSD'ler yük altına sokup sıcaklıkları test edebileceğim bir uygulama var mı acaba? Yardımın için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD'ler yük altına sokup sıcaklıkları test edebileceğim bir uygulama var mı acaba?
CrystalDiskMark'la test yapabilirsin, CrystalDiskInfo ile de SSD'nin toplam yazma-okuma değerlerini görebilirsin. Anlık olarak sıcaklığına bakmak için de CrystalDiskInfo kullanılabilir ama HWiNFO kullan bence.

Değerler bu şekil gözükür HWiNFO'da.
1741461192447.png

Yardımın için teşekkür ederim.
Rica ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı