ROG GTX1070 sorunları ve onarımı

Yer
Ankara
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, 16 Nisan'da hazır bir sistem aldım ve satan kişi tanıdığım biriydi, sistem 2 aylık dediği için güvenerek garantilerini sorgulamadım jelatinleri bile üzerindeydi, hem bu yüzden hem tanıdığım için hem de jelatinler üzerinde olduğu için güvenerek aldım kısaca.

Şimdi kartın garantisini sorguladığımda kart 2017'nin 9. ayının 3'ünde satın alınmış/garantisi başlamış görünüyor.

Kartın garantisinin bitmesine 3 ay var ve kartta şöyle sorunlar var.

- Isı 70 - 75 olduğunda oyunlar donuyor 1-2 saniye ekran donuk kalıyor sonra harekete devam edip tekrar donuyor ve direkt oyun kapanıp hata mesajı vermeden masaüstüne atıyor.
ASUS GPU Tweak'ta profil 'Gaming mode"da ayarlı, overclock profili kapalı.

- ROG STRIX LED'lerinin yarısı sağdan sola doğru olacak şekilde kartın ortadaki fanından sola doğru yanmıyor.
- Yük altında çok gürültülü olmasa da duyulacak kadar Coil Whine adını verdiğimiz bobin ötmesi sorunu yapıyor.

Bahsettiğim sorunlardan dolayı kartı garantiye gönderirsem acaba 3 problem yüzünden kartı sıfırıyla mı değiştirirler yoksa onarım yapıp mı geri verirler? Coil Whine sorununda onarım yapılmıyor diye okumuştum forumda.
Faturası benim adıma kayıtlı değil bu bir problem teşkil eder mi?
ASUS'un kendi websitesinden seri numarası sorgulaması yaptığımda kartın ekteki fotoğrafta bulunan bilgileri çıkıyor.

Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Bu konuda gerçekten az bilgiye sahibim, yardımcı olacağınızı temenni ediyor ve iyi forumlar diliyorum.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    736,4 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…