Çözüldü ROG PG259QNR monitörde ghosting var mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Fatih Karademir

Hectopat
Monitör
ASUS ROG PG259QNR
Evet arkadaşlar, monitörümde ghosting var mı bunu merak ediyorum. Cevaplarınız için teşekkürler.

Dosya Ekleri

• IMG_20230328_204727.jpg
    IMG_20230328_204727.jpg
    304,1 KB · Görüntüleme: 155
  • IMG_20230328_205023.jpg
    IMG_20230328_205023.jpg
    320,2 KB · Görüntüleme: 124
  • IMG_20230328_205206.jpg
    IMG_20230328_205206.jpg
    339,6 KB · Görüntüleme: 127
  • IMG_20230328_210638.jpg
    IMG_20230328_210638.jpg
    196,6 KB · Görüntüleme: 111
  • IMG_20230328_210713.jpg
    IMG_20230328_210713.jpg
    257,5 KB · Görüntüleme: 117
  • IMG_20230328_210350.jpg
    IMG_20230328_210350.jpg
    193,3 KB · Görüntüleme: 135
Çözüm
Monitörün bozuk olduğundan şüphe etmiyorum şu safhada. Çok erken çünkü etmek için.
Sağlam monitördür kendisi.
Ben sistemindeyim hala.
Varsa şansın daha düşük bir monitör kullan sistemde. 144Hz bir ASUS mesela.

EDİT: Sorun tamamen faredeymiş benim gibi sorun yaşayanlar faresini değiştirsin bir de öyle denesin. Eski farem 125 Hz idi şu an 1000 Hz Razer DeathAdder V2 aldım ve sorunum ortadan tamamen kalktı monitörümün bozuk oldugunu bile düşündüm hatta PC parçalarınından birinin bozuk olduğunu. Bu kadar ufak bir sorun beni çok uğraştırdı ama sonuç olarak çözümü buldum şu an oyunlar yağ gibi akıyor monitörde gerçekten mükemmel alacaklar hiç düşünmesin yardımcı olan herkese de teşekkürler sevgi ve saygılarımla.
Şu yaşımda Hz arttıkça ghosting artar diyeni ilk kez duyuyorum. Böyle bir şey yok arkadaşlar. Bu bilgileri nereden ediniyorsunuz?

Ghosting panelin tepkime süresinin yavaşlığından kaynaklı olur. Ghostingin çeşitleri vardır.
VA panellerde ghosting çok olur. En çok da smearing olur. IPS'lerde bu olmaz.

Aşırı hızlı panellerde (buradaki monitörü baz alalım) hızdan dolayı görüntü bir önceki sahnenin hayalet görüntüsünü gösterir. Buna ters ghosting dediğimiz "overshoot" meydana gelir.

Ghosting yok. İçiniz rahat olsun. Fakat resimden mi kaynaklı bilemiyorum titreme var.
Video çekip görsek daha iyi olur.

Bu resimler ile ghosting var olup olmadığı anlaşılamaz. Eğer ghosting'in var olup olmadığını yorumlamamızı istiyorsan bizimle aşağıdaki gibi bir video paylaşmalısın. Yada bu videoyu referans alarak kendinde var olup olmadığını anlayabilirsin.

Ghosting konusunda en iyi performansa sahip monitördür kendisi..
Benq Zoowie 2546K

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu yaşımda Hz arttıkça ghosting artar diyeni ilk kez duyuyorum. Böyle bir şey yok arkadaşlar. Bu bilgileri nereden ediniyorsunuz?

Ghosting panelin tepkime süresinin yavaşlığından kaynaklı olur. Ghostingin çeşitleri vardır.
VA panellerde ghosting çok olur. En çok da smearing olur. IPS'lerde bu olmaz.

Aşırı hızlı panellerde (buradaki monitörü baz alalım) hızdan dolayı görüntü bir önceki sahnenin hayalet görüntüsünü gösterir. Buna ters ghosting dediğimiz "overshoot" meydana gelir.

Ghosting yok. İçiniz rahat olsun. Fakat resimden mi kaynaklı bilemiyorum titreme var.
Video çekip görsek daha iyi olur.
Bu resimler ile ghosting var olup olmadığı anlaşılamaz. Eğer ghosting'in var olup olmadığını yorumlamamızı istiyorsan bizimle aşağıdaki gibi bir video paylaşmalısın. Yada bu videoyu referans alarak kendinde var olup olmadığını anlayabilirsin.

Ghosting konusunda en iyi performansa sahip monitördür kendisi..
Benq Zoowie 2546K

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Akşam video çekip hemen ileteceğim

@Saint Lucia @YunHawk
Hocam inşallah çekebilmişimdir Valorant'ta silikleşme oluyor o hareketi yapınca netliği gidiyor botun videoda belli oluyor mu bilmiyorum

Son düzenleme:

@Saint Lucia @YunHawk
Hocam inşallah çekebilmişimdir Valorant'ta silikleşme oluyor o hareketi yapınca netliği gidiyor botun videoda belli oluyor mu bilmiyorum

İlk attığınız videoda ghosting 0'a yakın.

İlk attığınız videoda ghosting 0'a yakın.

Hocam UFO testinde bir sıkıntı yok gibi sorunum oyunlarda oluşan hareketli bir karaktere veya cisme odaklanıp hareket ettiğimdeki oluşan artık bulanıklık mı diyeyim titrememi diyeyim silikleşmemi diyeyim her neyse onun oluşması. PC formatladım, yine aynı oyunlarda ayar açtım aynı, 120 Hz ve FPS de titreme yok lakin onda da atlama oluyor acaba diyorum mouse ile alakalı olabilir mi bu durum?

@Saint Lucia @YunHawk

Bir Benq DyAc teknolojisinin performansını vermemiş ama ghosting sorunun yok. Monitörünün Rtings incelemesine biraz baktım. Rekabetçi oyun oynamak için değerleri gayet güzel.
Input Lag: 2.3ms
Response Time: 6.4ms

Rakip olarak 360hz 2566k'yı kıyaslayacak olursak, fiyatıyla PG259QNR döver. Sırf daha iyi ghosting performansına sahip monitör kullanmak için 8k fazladan vermek bana mantıklı gelmiyor :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı