ROG RX 570 Yazılımsal ısınma sorunu

Tseenka

Kilopat
Makaleler
1
Yer
C:\Config.Msi
Daha fazla  
Soruna gelecek olursak, ilk olarak dün başladı, normalde ekran kartımın 73 dereceyi geçmesine imkan dahi yok çünkü kasa modlandığı için çok iyi bir hava sirkülasyonuna sahip, fakat sorunu ne kadar arasam da donanımsal olarak hiçbir sorun ile karşılaşmadım, her şey tıkırında ilerliyor donanımsal tarafta fakat sorun şu ki sorun yazılımsal ve ben o sorunu ne bulabiliyorum ne de çözebiliyorum, FurMark testinde 79 dereceye çıktı ve performans bu sorun oluşmadan öncekiyle aynı yani bir performans düşüşü yok ama ekran kartı etkileyen bir programda yok oyun oynarken test ettim hiçbir program ekran kartını stres altına sokmuyor, Undervolt dahi yaptım ama sorun çözülmüş değil, önceden yaşamış ya da bu garip sorunu yapmayı bilen varsa bir el atsın.

Soruna gelecek olursak, ilk olarak dün başladı, normalde ekran kartımın 73 dereceyi geçmesine imkan dahi yok çünkü kasa modlandığı için çok iyi bir hava sirkülasyonuna sahip, fakat sorunu ne kadar arasam da donanımsal olarak hiçbir sorun ile karşılaşmadım, her şey tıkırında ilerliyor donanımsal tarafta fakat sorun şu ki sorun yazılımsal ve ben o sorunu ne bulabiliyorum ne de çözebiliyorum, FurMark testinde 79 dereceye çıktı ve performans bu sorun oluşmadan öncekiyle aynı yani bir performans düşüşü yok ama ekran kartı etkileyen bir programda yok oyun oynarken test ettim hiçbir program ekran kartını stres altına sokmuyor, Undervolt dahi yaptım ama sorun çözülmüş değil, önceden yaşamış ya da bu garip sorunu yapmayı bilen varsa bir el atsın.

DDU ile driverları kaldırın. WHQL olan sürümleri deneyin. Ayrıca o sıcaklıklar normal. Oynadığınız oyunlara gelen güncellemeler bile sıcaklığa etki eder. Söylediğiniz gibi mümkün olamaz değil bunlar.

Son düzenleme:
DDU ile driverları kaldırın. WHQL olan sürümleri deneyin. Ayrıca o sıcaklıklar normal. Oynadığınız oyunlara elen güncellemeler bile sıcaklığa etki eder. Söylediğiniz gibi mümkün olamaz değil bunlar.
@Egoist_08 Yok dostum normalde ekran kartı ne kadar yüke sokarsam sokayım ortalama 72 dereceyi asla geçmiyor, Destiny 2'yi oyun içindeki sorun yüzünden 2K'da oynuyorum ve onda 74 dereceyi geçmiyor, kesinlikle bir sorun var 1 yıl boyunca böyle bir şey olmadı, ama Driver'ları kaldırıp WHQL sürümü deniyeceğim, bu kasayı kendi ellerimizle uğraşarak deldik deştik hepsini hesap edip yaptık.

AMD Radeon Yazılımı'ndan fan ayarlarıyla oynayarak sıcaklığı çok ciddi düşürebilirsiniz. Varsayılan olarak fanlar en fazla %71'de çalışıyor. Ben ayarlarla oynayarak kademeli olarak %100'e çıkardım. Fanlar daha çok ses yapacaktır ancak sıcaklığa çok güzel etki edecektir. Ben şahsen 65 derecede %100 olacak şekilde ayarladım ve 66'yı geçmiyor sıcaklık.

AMD Radeon Yazılımı'ndan fan ayarlarıyla oynayarak sıcaklığı çok ciddi düşürebilirsiniz. Varsayılan olarak fanlar en fazla %71'de çalışıyor. Ben ayarlarla oynayarak kademeli olarak %100'e çıkardım. Fanlar daha çok ses yapacaktır ancak sıcaklığa çok güzel etki edecektir. Ben şahsen 65 derecede %100 olacak şekilde ayarladım ve 66'yı geçmiyor sıcaklık.
Bir etkisi olmuyor dünden beri deniyorum.
Aynı model ekran kartını kullanıyoruz. Benimki 82 derece Celcius'u bile görmüştü testlerde. Bence fazla önemsenecek değerler değil.
Benim kasam için tam tersi çünkü 72 dereceyi geçmiyordu.
Güncelleme: Sürücüleri WHQL sürüm ile değiştirdim sorun devam ediyor, MSI Afterburner'dan sabit fan profili koydum öyle tutuyorum ama bu sorunun kaynağı nedir hala bilmiyorum.
Güncelleme 2: Undervolt yaparak çözdüm gibi gözüküyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı