ROG RYUO III 360mm ARGB vs Liquid Freezer II 420mm ARGB

Hocam bu arada BIOS muhabbetleri ortalığı karıştırdı ASUS yakasında. Güncel takip edin. EXPO için vsoc fazla vererek ortalığı karıştırıyor. Ayrıca Expo en son kapatmıştık bildiğim kadarıyla sonrasında ne yaptınız bilemiyorum ama xmp/expo kapalı gecikme değerleri çok kötü. Bayağı işlemcinin performansından alıyor bu durum. Onu da açacak şekilde bir çözüm üretmeniz lazım şayet bir şey yapmadıysanız. Tekrar geçmiş ve hayırlı olsun.
Son gelen bios güncellemesi ile bilgisayarın açılış süresi 1-1,5 dk lardan
15 saniyelere düştü
Yazılımsal problemler yavaş yavaş gideriliyor
Yeni ürünlerin yepyeni sıkıntıları oluyor zamanla çözülecektir diye düşünüyorum
Teşekkürler

Çok memnunum.
Sistem boşta sıcaklığım 25 dereceler gibi komik rakamlarda dolaşıyor.
Yük altında da 60 dereceleri geçmedi.
Normalde Ryzen 9 7950X işlemci yüksek sıcaklıklarda çalışmaktadır.
Kasa, fanlar, sıvı soğutma kombini ile sıcaklık sorununu tarihe gömdük diyebilirim.

Kullandığınız termal macununuz nedir yani o işlemciyi soğutmak büyük bir başarı kasanız nedir undervolt yaptınız mı?

İce 5000X kasa alsam iyi bir derece elde eder miyim i7 13700KF düşünüyorum bende.

Servise yolladım ürünü yenisi ile değiştirdiler, arızalıymış.

Bu arada sıvı soğutmanın çok etkili olduğunu söyleyebilirim.
Sistem boşta sıcaklığım 25 derece.
ASUS hyperion GR701 kasanın hava akışının da etkili olduğu bu kasaya ilave +3 tane fan eklediğimi de düşünürsek birkaç derecede daha oynaması normal kabul edilebilir.

Cinebench R23 multi Core testine tabii tuttum. CPU yük altında yaklaşık 200W kadar elektrik tüketti. 5200 MHz frekansta sabit olarak çalıştı. AMD Ryzen 9 7950X işlemcim birkaç dakikalık testte maximum 64 dereceyi gördü ve genellikle 60 derece civarlarında dolaştı.

Aldığı skor ise 38.000 civarındadır... Gayet ideal. Hem performanslı hem makul değerlerde.
Ses seviyesi yük altında duyuluyor ancak rahatsız edici değil.

Eki Görüntüle 1728423

Bir şey soracağım sıvı soğutmanın ayarlarıyla oynadınız mı?

Son düzenleme:
Kullandığınız termal macununuz nedir yani o işlemciyi soğutmak büyük bir başarı kasanız nedir undervolt yaptınız mı?

İce 5000X kasa alsam iyi bir derece elde eder miyim i7 13700KF düşünüyorum bende.

Bir şey soracağım sıvı soğutmanın ayarlarıyla oynadınız mı?
Volt ayarlarıyla, sıvı soğutmanın ayarları ile oynamadım.
Thermal grizzly extreme termal macununu kullanıyorum.
Kasan Asus Rog Gr701
+3 tane Asus Rf120 argb fan ilave var

Arctic'i kullanan biri olarak şunu diyebilirim harbiden abartıyorsunuz soğutması o kadar ahım şahım değil soğutmada iyi ama çok iyi değil.

Bence ilgili arkadaş ezbere konuşuyor. Asusa sahibim ve Asus da 6 yıl garanti veriyor. Soğutma performansında yabancı ülkelerde yapılan testlere göre asusun üstün olduğu görülmektedir.
Çeşitli platformlardan veya youtube üzerinden değerlerinin karşılaştırmasını yapabilir ilgili arkadaş

Bence ilgili arkadaş ezbere konuşuyor. ASUS'a sahibim ve ASUS da 6 yıl garanti veriyor. Soğutma performansında yabancı ülkelerde yapılan testlere göre ASUS'un üstün olduğu görülmektedir.
Çeşitli platformlardan veya YouTube üzerinden değerlerinin karşılaştırmasını yapabilir ilgili arkadaş.

Kullanmayan biri başkasının yorumuna göre çok iyi yok böyle diyor insanları yanlış yönlendiriyorlar ben kullanıyorum o kadar muazzam bir performansı yok fanları tam yükte uçak motoru gibi sesli kimse kimseyi kandırmasın ben burada ASUS'u savunmuyorum.

Kullanmayan biri başkasının yorumuna göre çok iyi yok böyle diyor insanları yanlış yönlendiriyorlar ben kullanıyorum o kadar muazzam bir performansı yok fanları tam yükte uçak motoru gibi sesli kimse kimseyi kandırmasın ben burada ASUS'u savunmuyorum.

Hocam siz de azıcık ufak uçun gözünü seveyim. P12'ler %100 de nasıl uçak gibi oluyor? Noctua A12x25 ve Phanteks P30'ların kullanıldığı bir stok AiO yok. O yüzden de asıl Arctic her şey dahil AiO'lar içinde en sessizi. Sıvı soğutmada sessizlik zaten 2.planda. İsteyen buyursun P30 vs alıp işini çözsün. ASUS'u ASUS yapan yeni nesil TDP'lere uygun güncelleme ile gelmiş olması. Artic eski kaldı o yüzden pompası, boru kalınlığı ile. Yeni jenerasyon bu yakınlarda gelecektir. Intel yakasında üzüyor biraz çünkü.

Hocam siz de azıcık ufak uçun gözünü seveyim. P12'ler %100 de nasıl uçak gibi oluyor? Noctua A12x25 ve Phanteks P30'ların kullanıldığı bir stok AiO yok. O yüzden de asıl Arctic her şey dahil AiO'lar içinde en sessizi. Sıvı soğutmada sessizlik zaten 2.planda. İsteyen buyursun P30 vs alıp işini çözsün. ASUS'u ASUS yapan yeni nesil TDP'lere uygun güncelleme ile gelmiş olması. Artics eski kaldı o yüzden pompası, boru kalınlığı ile. Yeni jenerasyon bu yakınlarda gelecektir. Intel yakasında üzüyor biraz çünkü.

En sesiz mi? Kullanıyor musunuz bu soğutucuyu peki?

En sesiz mi? Kullanıyor musunuz bu soğutucuyu peki?

Evet içlerindeki en sessizi. Siz asusu, evgayı, thermalrightı duysanız bir keşke. Arkadaşıma 360mm argb arctic montajını ben yaptım. Şu an kasamda da 7 tane arctic ışıksız p12 var. 5800x3d'yi soğutması için aldığım thermalright pearless assasin 120 se üstündeki 2 artic p12 fan %100 de çalışıyor. Bu çıkan ses değil. Kasamın önünde takılı olan 3'lü P12'yi engelleyen bir radyatör olmadığı için onları %100 yapınca ses yapıyor. Radyatör veya yüksek basınç gerektiren durumlar için 1800 RPM çeviren bir ürünün çok sessiz olmasını bekleyemeyiz. Noctua ve Phanteks'in buna nazaran biraz daha sessiz olmasının sebebi normal plastikten yapılmaması. Buna rağmen öyle korkunç bir ses farkı yok. Vesselam arctic bionix vs değilse P12-P14 serisi fiyatına göre alınabilecek en sessiz fan diye özetleyebiliriz. Üründen nefret etmeyin. İlk çıkan videodan bir kesit attım %100 fan hızında yeşiller ses değerlerini gösteriyor.

Best 120mm CPU Radiator Fans_ Arctic P12_ARGB, Noctua NF-A12x25, Wonder Snail & ToughFan 12 7-...png

edit: Thermalright soğutucusunun yanında gelen ARGB'li fanları neden kullanmadığımı anlatmama gerek yok sanırım. Daha %60 varınca çıkardığı ses adamı deli etmeye yeterdi. Belki daha yüksek RPM çeviriyordur bilemiyorum 1 derece için o sese katlanılmaz diye 2 tane daha P12 alıp üstüne takmıştım. Sebebi de aynen sizin rahatsız olduğunuz gibi ses durumundan ötürüydü. Dahası yok yani eğer soğutacak kadar iyi bir ürün varsa desibelleri aynı yerde toplanıyor hepsinin. Havayı yararken çıkan o sesi kesecek materyal konusunda bir gelişme yok maalesef.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı