ROG STRIX B450-F ve PHANTEKS P350X A-RGB uyumu

Yunus YENER

Megapat
Daha fazla  
ASUS ROG STRIX B450-F GAMING anakartım üzerinde 2 adet 12V 4Pin RGB çıkışı var ve kullandığım kasa olan Phanteks P350X aydınlatmaları 3 pinli 5V(sanırım) A-RGB kablo bağlantılı şekilde. Bundan dolayı kasanın aydınlatma LED'lerini olması gerektiği gibi kullanamıyorum. Bazı izlediğim videolarda ise herhangi bir ekstra bileşen kullanmadan RGB standart anakart ile P350X kasayı normal şekilde kullanabilenler gördüm. Bu konuda atladığım bir nokta olabilir mi acaba?

Eğer B450-F GAMING anakartımla kasa aydınlatmasını olması gerektiği gibi kullanamayacaksam, piyasada satılan ARGB kontrolcüler ile bu durumu düzeltebilir miyim? (Örn: Cooler Master ML120R veya 240R ile gelen kontrolcü gibi)

Dosya Ekleri

• cooler-master-masterliquid-ml240r-argb-aio-cooler-mlx-d24m-a20pc-r1-netstorecommy-1806-16-Nets...jpg
    cooler-master-masterliquid-ml240r-argb-aio-cooler-mlx-d24m-a20pc-r1-netstorecommy-1806-16-Nets...jpg
    53,5 KB · Görüntüleme: 129
Son düzenleme:
RGB fanlı kasalarda genelde kendi kontrolcüleri olur. Kontolcüden kasanın rgb fonksiyon tuşuna yada anakarttan kontrol için 4 pinli kablo geçer. Bunun için fanların adreslenebilir fan olması gerekmektedir. Kasanın web sitesinden detaylara bakman gerek. Adreslenebilir fanlar mı var ? Ek olarak 2 ve daha fazla fan için kasa içerisinde kontrolcü kartı var mı ?

Phanteks P350X kasada standart olarak RGB fan yok, sadece dijital RGB led şeritler var. Benim amacımda bu led şeritlerin olması gerektiği gibi çalışmasını sağlamak. Şu an sadece sabit şekilde yanıyorlar, otomatik hareketli geçiş yapmıyorlar. Bunun için anakart üzerinde 3 pinli ARGB header olmalı fakat harici bir kontrolcü ile bu eksikliği kapatabilir miyim onu merak ediyorum. Kasanın gerekli incelemelerini yaptım ancak çözüme odaklı bir bilgi edinemedim tam olarak.

Dostum anakartlar genelde 4 pinli adreslenebilir rgb destekli olur. 3 pinli ise bilmiyorum.

Ek olarak kasadaki led şerit 3 pinli ise ara kablo alman gerek. 3 pinden 4 pine çeviren kablo.

Ekstra olarak ilerde kontrolcü alabilir, fanları ve bu şeriti kontrolcüye bağlayabilir, daha sonra kontrolcüden anakarta 4 pin kabloyu bağlayıp istediğin renkte ve modda çalıştırabilirsin.

Kasa ledleri yukarıda belirttiğim gibi 3pinli. Anakart üzerinden kontrol sağlamıyorum, direkt sata bağlantısı ile güç sağladım. 3pinli led bağlantısını yapmadım. Kasa ile Asus Aura kullanamıyorum ancak kasanın rainbow efekti ve diğer modları aktif olarak çalışıyor şu an. Kasadaki diğer bileşenleri (sıvı soğutma, fanlar, ekran kartı, anakart aydınlatması vs.) Asus Aura olarak kullanabiliyorum anakart ile bağlantı sağladığım için ancak Aura programı işlemciyi gereksiz derecede meşgul ediyor, tekli çekirdek performansını düşürüyor. O yüzden Aura kullanmıyorum zaten. Maksatım kasanın ledlerinin efektlerini olması gerektiği gibi kullanmaktı, o da halloldu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı