ROG STRIX B550 Wi-Fi II - R5 5600X 4 GHz'nin altına düşmüyor

Adroxx

Centipat
Daha fazla  
Dostlarım öncelikle merhaba. İyisinizdir umarım. 3 4 gün önce ASUS ROG STRIX B550-F Gaming Wi-Fi II anakart satın aldım. İşlemcim ise Ryzen 5 5600X. Önceki anakartım MSI B550M Pro modeliydi, Yeni aldığım bu kartta şöyle bir sorunum var GHz değerim sabit forumları araştırdım çözemedim bir türlü frekans değerim 4 GHz'nin altına düşmüyor güç seçenekleri DENGELİ de önceki kartımda dengelide bıraktığımda bir işlem yaptığımda frekans değeri artıyor azalıyordu sistem boşta iken 1.5.1.9 GHz de gezen işlemci bu kartı takınca 4 3.9'un altına düşmüyor ez mod da ise hem optimal hem normal modu denedim yine çare olmadı her şey Auto'da bu konu hakkında yardımcı olabilir misiniz teşekkürler.

BIOS güncelleyin, sisteme sıfırdan kurulum yapmadıysanız, chipset sürücüsünü kaldırıp, tekrar kurun.
Hocam dün akşam sıfır kurulum yaptım bios u son sürüme güncelledim her şey autoda biosta ama frekans değerim devamlı 4 - 3,8 arasında gidip gelmekte güç modu dengelide asus kart ilk defa kullanıyorum oc felan yapmadım diğer kartımda sistem yükteyken bu hızları görürdüm boştayken ghz düşerdi.

O işlemci, 3.7 ile 4.45 arası çalışır, PBO enable olursa 4.65'e kadar çıkar, siz çarpan düşürerek 3.7'nin de altına düşsün istiyorsunuz, BIOS'tan C-STATE İ Auto ise enable yapın, bir de alt seçenekleri P-STATE i de ne kadar arttırırsanız, o kadar tasarruflu çalışır.

Advanced-AMD CBS-NBIO Common Options-SMU Common Options, yolunda görünüyor.

DF Cstates

O işlemci, 3.7 ile 4.45 arası çalışır, PBO enable olursa 4.65'e kadar çıkar, siz çarpan düşürerek 3.7'nin de altına düşsün istiyorsunuz, BIOS'tan C-STATE İ Auto ise enable yapın, bir de alt seçenekleri P-STATE i de ne kadar arttırırsanız, o kadar tasarruflu çalışır.

Advanced-AMD CBS-NBIO Common Options-SMU Common Options, yolunda görünüyor.

DF Cstates
Şu an iş yerimdeyim eve 3 saate geçeceğim güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim diğer ana kartımdaki gibi olsun istiyorum kısaca ihtiyacım olduğunda bu değerlere kendi çıksın devamlı 4 ghz üstüne boşa çıkmasın enerji tüketmesin boşta sonuçta :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı