Çözüldü ROG STRIX G16 2023 diskler görünmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Olur çok sevinirim. Bir de nereden aldınız? Ve coil whine sesi var mı sizde? Sizde de yoksa 2023 modellerde bu sorunu çözdüler sanırım.

Şu VMD belasını halledince testleri yapar söylerim hocam.

Ben başka bir USB ile attım. Biraz uğraştırıyor ama oluyor. Dosyaları atarken tek bir klasör olmasına özen göster. Klasör içinde klasör olmasın anlatabildim mi?

Anladım hocam bir daha deneyeyim.
Uyumlu olmayanları gizlenin tikini kaldırınca gözüküyorlar ama bu demek ki bu sürüm benim PC ile uyumlu değil. Sizin kaldırılmadan önce indirdiğiniz ZIP elinizde mi hocam yoksa sildiniz mi?

image.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu VMD belasını halledince testleri yapar söylerim hocam.

Anladım hocam bir daha deneyeyim.
Uyumlu olmayanları gizlenin tikini kaldırınca gözüküyorlar ama bu demek ki bu sürüm benim PC ile uyumlu değil. Sizin kaldırılmadan önce indirdiğiniz ZIP elinizde mi hocam yoksa sildiniz mi?

Eki Görüntüle 1697479

Bende de uyumlu gözükmüyordu tiki kaldırıp teker teker deneyince olmuştu sonra USB sildim belge dosyaladığımdan dolayı.

Çözüm
Tekrar sağ ol hocam. Uzun uğraşlar sonucunda uygun sürümü şu sitede buldum Intel Rapid Storage Technology (RST-VMD) Drivers v.19.5.2.1049 download for Windows - deviceinbox.com

Bundan yükleyince gördü. Intel ZIP'i silmese bu kadar uğraşmayacaktık neyse yeni alanlar için link kalsın. Tekrar sağ olun.

Windows 11 kurulunca Wi-Fi ve touchpad görmeyecek bilgin olsun bende öyle olmuştu. Ethernet kablon ve kablolu mousen varsa Windows 11 tüm Update'leri çekene kadar idare edebilirsin ya da touchpad sürücüsünü ROG sitesinden indirebilirsin.

Windows 11 kurulunca Wi-Fi ve touchpad görmeyecek bilgin olsun bende öyle olmuştu. Ethernet kablon ve kablolu mousen varsa Windows 11 tüm Update'leri çekene kadar idare edebilirsin ya da touchpad sürücüsünü ROG sitesinden indirebilirsin.
Dediğiniz gibi oldu neyse ki klavye ile bir şekilde update kısmına geldim bir kaç güncelleme yapınca çalıştı touch pad.

Windowsunu kur, tüm driverlarını sitesinden tek tek kur. Ondan sonra güncel olan bios 306v onu indir. Exe şeklinde iniyor windows içinde kurabiliyorsun kendisi BIOS’a girip otomatik işlemleri sağlıyor. Bu süre zarfında cihazın sarjda olsun.

Yalnız ilginçtir ki, laptop’un mikrofonu yok.
Hoparlördeyken görüşme sağlayamıyorsunuz. Bilinçli yapılmış bir şey büyük ihtimal. Mikrofon bağlamanız gerekiyor iletişimde olmanız için. E zaten herkeste vardır diye tahmin ediyorum.
Bu zamana kadarki laptoplarda vardı iş için kullandıklarımda. Şimdi garibime gitti 😅
Sitesinden realtek driverını indirdim mikrofon mevcutmuş :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı