ROG STRIX klavye çalışmıyor

architectt

Hectopat
Katılım
7 Eylül 2019
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Mimar
Herkese merhabalar. ASUS ROG STRIX G531GV-AL064. cihazımı güncel tutmak icin ara ara resmî ASUS web sitesinden guncellestirmeleri kontrol ederim. Bugün kontrol ettiğimde hotfix başlığı altında 06/04/2020 tarihinde yayınlanan ROG Keyboard Firmware Update tool v2.2.3 sürücüsünü gördüm ve indirdim. Verilen talimatlara uygun bir şekilde Update işlemini başlattıktan sonra, notebook cihazımın klavyesi tamamen devre dışı kaldı. RGB aydınlatma dahil hiçbir şekilde hiçbir tuş çalışmıyor ve tepki vermiyor. BIOS’a dahi klavye ile erişimiyorum. Sayın Recep Baltaş’in konu başlığındaki Windows 10 ISO dosyasi ile UEFI temiz kurulum-format işlemi yapmama rağmen düzelmedi. BIOS sürümü güncel (306 versiyon). Sorunun çözümü icin desteğinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.

F023012C-2D05-496C-8E40-4071B3A69E7D.jpeg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, aynı problemi yaşamaktayım. Rog strix scar 17 modelini kullanıyorum ve klavyemde FN tuşları ile soldaki Shift tuşum bozuldu. Hotfix güncellemesini yaparken aynı fotoğraftaki sonuç ile karşılaşıyorum. Temiz windows kurulumu sonrası düzelmedi hatta sizdeki gibi bu tuşlar bios içerisinde de çalışmıyor. Servise göndermek istemiyorum çünkü cihazların hasarlı geldiği hakkında çok fazla şikayet duydum. Problemi çözebildiniz mi acaba? Bilgilendirirseniz sevinirim.
 
Merhaba, hiçbir şekilde sorunu çözememiştim. Son çare olarak yetkili servise kargoladım. Adını tam hatırlayamadığım bir parçasını değişip gönderdiler öyle çözülmüştü.
 
Cevabınız için teşekkür ederim. Yakın zamanda ben de seviste vereceğim. Kaç gün sürmüştü hatırlıyor musunuz? Bir de servisten gelince cihazınızın içinin açılmasından dolayı bir problem ile karşılaştınız mı?
 
Cevabınız için teşekkür ederim. Yakın zamanda ben de seviste vereceğim. Kaç gün sürmüştü hatırlıyor musunuz? Bir de servisten gelince cihazınızın içinin açılmasından dolayı bir problem ile karşılaştınız mı?
Tam hatırlamıyorum ancak kargo transfer süreci hariç bir hafta gibi bir sürede cihazın işlemleri tamamlamıştı. SMS Infocomm yetkili servisi tarafından işlemler yapılmıştı. Servisin yaptığı işlemden kaynaklı herhangi bir problemle karşılaşmadım ancak servisin hizmet kalitesiyle ilgili olumsuz birçok yorum ben de okumuştum sizin gibi. Şu sıralar sağ menteşe yerinden çıt diye bir ses geliyor kapağı açarken bununla alakalı cihazın garantisi bitmeden ben de göndereceğim tekrar servise. Umarın bir yerini düzeltirken başka bir yerini bozmayız 😄.
 
Değerli bilgilendirmeniz için teşekkür ederim, ben de mutlaka süreci ve sonucu burada paylaşacağım. İnternette okuduğum yorumlar o kadar korkuttu ki yepyeni cihazı senelerce harici klavye ile kullansam mı diye düşündüm açıkcası. Umarım bir problem yaşamadan halledebilirim. 🙃
 

Yeni konular

Geri
Yukarı