ROG STRIX RTX 3080'de coil whine olması normal mi?

@Ehweniscer olabilir, ben de coil whineım var diyen AMD kullanıcısı pek görmedim. En az sorun MSI Suprim serisinde yaşanıyormuş sanırım ama Suprim fiyatları da malum.
TUF 6800 XT var bende. Coil whine var fakat kesinlikle rahatsız edici şekilde değil. Fan sesi bastırıyor genelde dikkat etmezsem duymuyorum bile.
Bunun öncesinde Gaming Z Trio 3070, TUF 3070 Tİ kullanmıştım onlarda da şimdiki gibi coil whine vardı. Arkadaşın attığı gibi değildi hiçbiri.
 
TUF 6800 XT var bende. Coil whine var fakat kesinlikle rahatsız edici şekilde değil. Fan sesi bastırıyor genelde dikkat etmezsem duymuyorum bile.
Bunun öncesinde Gaming Z Trio 3070, TUF 3070 Tİ kullanmıştım onlarda da şimdiki gibi coil whine vardı. Arkadaşın attığı gibi değildi hiçbiri.
Kabul edilebilir düzeydeyse zaten sorun değil. Bu konuda zaten en çok ROG sıkıntılı, bile bile lades oldum gibi geliyor. Gerçi daha elime geçmeden enseyi karartmak istemiyorum. Z Trio 3070 çok iyi bir kart bu arada.
 
Konunun başında da söylemiştim. Zamanla geçebiliyor coil whine sesi. Bende de TUF 3070 var. Videoda'ki gibi değil ama coil whine sesi vardı biraz. Arkadaşın biri madende çalıştır kartı gider demişti. Bende 1 ay madende çalıştırdım kartı ve coil whine sesi kayıp oldu. Yeni kartları belli bir süre kullanınca kayıp olabiliyor ses. Çünkü bobinler zamanla ısınıp içindeki yalıtım ısıyla bobine daha çok tutunup sarılıyor ve ses azalıyor. Bazen de azalmıyor aynı kalıyor. Şans yani. Şu coil whine sorununa ekran kartı üreticileri kesin bir çözüm bulsunlar artık.
 
@dogudulupcu ben de sipariş verdim ve ulaşmasını bekliyorum. Abartı bir cw olmazsa iade etmem ancak kulağımın dibinde cırcır böceği gibi öten bir kartı da sanırım kulaklıkla duymuyorum diye elimde tutmam. Her şey yarın belli olacak bakalım.
Kulağının içinde olması için bende kasanın açıkve masanın üstünde dibinde olması lazım. Vallahi böyle kartlarda oluyor ve harcadığın zamanında bir değeri var para gibi. O yüzden bilemedim uğraşmaya deymez.
 
@dogudulupcu aynı durum olsa ben de sanırım uğraşmazdım. Maalesef bende öyle bir durum yok, kart bayağı bağırıyor.

Ek olarak şöyle bir sorun yaşıyorum, fanlar tırmanmıyor. 1494 RPM'e kadar çıkıyorlar, gerisi gelmiyor. BIOS performance modunda. Buna bağlı olarak da sıcaklıklar tırmanıyor. 80 dereceleri göreceğini tahmin ediyorum.
 
Son düzenleme:
Hocam son durumlar nedir ?
Hocam bana diyorsanız ısınma sorununu çözdüm, biosu önce Q moda sonra tekrar P moda alınca düzeldi. P500A gelene kadar spec delta kasada kullanıyorum, kasanın ön panelini çıkardım, sıcaklıklar %99 yükte 71 dereceyi geçmiyor. UV ile zaten 63-64 dereceyi geçmiyor.

Maalesef hâlâ yoğun cw var. UV ile sesi büyük oranda azalttım ama MSI Afterburner bazen sıkıntı çıkarıyor. İade edip MSI Suprim veya Z Trio alıp almamak konusunda çok kararsızım. Keşke stok halde ses katlanılabilir düzeyde olsa, onun haricinde on numara kart.
 

Geri
Yukarı