ROG Strix RX 570 Coil Whine Sorunu

Buğra G.

Decapat
Merhabalar,

Bugün bilgisayarımı temizlemek için bütün parçaları söktüm ve tozları temizledikten sonra geri birleştirdim. Bir de egzoz fanım vardı bağlamamıştım onu da bağladım. Bilgisayarı açtığımda bir sorun yoktu ancak oyunlara girdiğimde hangi ayarda olursa olsun Coil Whine diye tabir ettiğimiz cızırtı sesi geliyor. İnanılmaz derecede rahatsız edici hem de. Bilgisayarı kapatıp ekran kartının güç kablolarını (6+2 pin), diğer 6+2 pin ile değiştirdim. PSU'da 2 adet 6+2 pin çıkışım var. Hatta egzoz fanından şüphelendiğim için onu da çıkardım. Yük altındayken yine aynı ses gelmeye devam ediyor. Neden kaynaklı olabilir? Sesin ekran kartından geldiğine eminim.

PSU : Thermaltake Smart 500W 80+ RGB
GPU : AMD ROG Strix RX 570 4GB OC
Herhangi bir hız aşırtma söz konusu değil. Tamamen fabrika ayarlarında kullanıyorum.

Son düzenleme:
Hocam yazdıklarımı okuyun. Kullanım azaldıkça ses azalır, çoğaldıkça ses artar. Bobinlere binen yük artar çünkü. GPU daha fazla enerji isteyecek haliyle, güç besleme bileşenlerine yük binecek.

Hocam yazdıklarımı okuyun. Kullanım azaldıkça ses azalır, çoğaldıkça ses artar. Bobinlere binen yük artar çünkü. GPU daha fazla enerji isteyecek haliyle, güç besleme bileşenlerine yük binecek.
Fotoğrafta belirttiğim gibi kullanım yok denecek kadar az. ama ses hala aynı şiddette geliyor.

Garantiye yolla kardeşim.Aynı sorun bende vardı.Çözümü garantiye gönderdim sorun ortadan kalktı.Kartta şuan hiç bir sorun kalmadı.Hem termal bakımını tekrardan yapıyorlar hemde kartın tekrar bios uptade yapıyorlar.20-25 gün bir kaybın olur tek.

Acaba FurMark ile test eder misiniz bakalım kullanım artınca ses değişecek mi?
Hemen ediyorum.

20-25 gün gibi bir sürenin sonunda elimde aynı sorunla dönerse açılmamış ve özürsüzü ile değişim yapma şansım var mıdır? Vatan Bilgisayar şubesinden indirimdeyken 878 TL'ye almıştım. Şimdiki fiyatı 1531 TL. Bunu bahane edip değiştirmeme gibi bir eylemde bulunurlarsa ne yapmam gerekir? Bir de belirttiğim gibi kartı 2-2.5 ay kullandım.
Acaba FurMark ile test eder misiniz bakalım kullanım artınca ses değişecek mi?

Test ettim. Kart maksimum 77 dereceyi gördü ve test boyunca sürekli %100 kullanımdaydı. Coil Whine'dan eser yok...

@Recep Baltaş yardımlarınızı bekliyorum

Son düzenleme:
Kardeşim değişim bende istedim gerekli tüm testleri yapıyorlar eğer testlerde bir sıkıntı çıkarsa elbet değişim yapıyorlar.Fakat testler başaralı ise kartın bakımları tekrardan yapılıyor ve size teslim ediliyor.Servisin temel görevini yapıyorlar.Direk değişim dediğinde kart illaki test edilecek.Servisten sonra sorunun power supply çıkış değerleri ve görüntü kablosunun değişimi gibi ifadeler yazacaklardır servis fişine.

İyi forumlar.

Arkadaşlar Furymark testinden sonra bilgisayarın içindeki kabloları biraz daha düzenledim. Kasanın tabanına değen molex kabloları beni tedirgin etmişti. Manyetik bir şeyler mi oldu acaba diye düşünüp düzenledim bilgisayarı açtım. Artık %100 kullanımda da boşta da coilwhine yok. Sorun çözüldü.

Teşekkür ederim sağolun.

Kullanım yokken mi Coil Whine var?
Aynen kullanım yokken de vardı.
Arkadaşlar sorun tekrar başladı.

Hocam konuyu hortlatıcam, sorunu nasıl giderdiniz?, nasıl bir yol izlediniz?, garanti yardımcı oldu mu?
Bende aynı ekran kartına sahibim coil whine sorunu mevcut, fps sınırlayıcısı olmadığı zaman daha da çok yapıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…