Elektronik ROG STRIX RX 7600 9900TL!

DLSS kalitesi oyundan oyuna ne kadar uğraşıldığına göre değişiyor. Cyberpunk direkt Nvidia teknoloji demosu gibi bir oyun olduğu için normale kıyasla daha iyi sonuçlar verecektir. Gözünüze nasıl gelirse gelsin bazı oyunlarda pek fark olmasa da 1080p de her şekilde upscale teknolojileri ile görüntü kaybı oluştuğu bir gerçek.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

DLSS kalitesi oyundan oyuna ne kadar uğraşıldığına göre değişiyor. Cyberpunk direkt NVIDIA teknoloji demosu gibi bir oyun olduğu için normale kıyasla daha iyi sonuçlar verecektir. Gözünüze nasıl gelirse gelsin bazı oyunlarda pek fark olmasa da 1080p de her şekilde upscale teknolojileri ile görüntü kaybı oluştuğu bir gerçek.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

DLSS zaten görüntüyü bozuyor. 1440p de Ghost of Tsushima, Cyberpunk, God of War ve The Last of Us gibi oyunlarda denedim. Yalnız DLSS FSR gibi oynanmaz hale getirmiyor. Kabul edilebilir seviyede. Oyun kasıyorsa açıyorum kasmazsa açmıyorum. Frame Gen zaten görüntüye etki etmiyor. En azından ben gözle görülür bir fark göremiyorum.

DLSS zaten görüntüyü bozuyor. 1440p de Ghost of Tsushima, Cyberpunk, God of War ve The Last of Us gibi oyunlarda denedim. Yalnız DLSS FSR gibi oynanmaz hale getirmiyor. Kabul edilebilir seviyede. Oyun kasıyorsa açıyorum kasmazsa açmıyorum. Frame Gen zaten görüntüye etki etmiyor. En azından ben gözle görülür bir fark göremiyorum.
Frame gen dediğiniz gibi görüntüye etki eden bir şey değil, sadece gecikme ekliyor ama o da reflexle falan düşürülebiliyor. DLSS yine 1080pde gerekirse kullanılabilir, oyunda bulunan TAA implemantasyonu pekte iyi değilse DLSS'in yarattığı bozulmalar genelde normal görüntüde de yaşanabildiği için fark edilmediği durumlar oluyor.

Frame Gen dediğiniz gibi görüntüye etki eden bir şey değil, sadece gecikme ekliyor ama o da reflexle falan düşürülebiliyor. DLSS yine 1080P'de gerekirse kullanılabilir, oyunda bulunan TAA implemantasyonu pek de iyi değilse DLSS'in yarattığı bozulmalar genelde normal görüntüde de yaşanabildiği için fark edilmediği durumlar oluyor.

The Witcher 3 buna örnek. TAA açınca sapıtıyor oyun. DLSS ile güzel gözüküyor. TAA sıkıntılı oyunlarda varsa DLAA açıyorum. Mesela Spider-Man Remastered. TAA açınca tırtıklı gibi oluyor, DLAA açıyorum cam gibi görüntü. DLSS açınca güzel fakat DLAA kadar kaliteli görüntü alamıyorum.

Babacım neyi iddia etmeye çalışıyorsun? FG ın büyük teknoloji kanallarında milyon tane detaylı incelemesi yapıldı hepsi aynı şeyi söylüyor "fake fps" FG ın olayı bu zaten ortada gerçek bir kare yok haliyle gerçek bir akıcılık da yok siz öyle sanıyorsunuz, sağ üst de 100fps görüyorsun ama oyun aslında 70fps çalışıyor akıcılık da haliyle 100fps gibi değil. FG kullanacağıma DLSS kalite kullanırım fersah fersah daha iyi en azından fps yönünden kendimi kandırmam.

Babacım neyi iddia etmeye çalışıyorsun? Fg ın büyük teknoloji kanallarında milyon tane detaylı incelemesi yapıldı hepsi aynı şeyi söylüyor "fake FPS" fg ın olayı bu zaten ortada gerçek bir kare yok haliyle gerçek bir akıcılık da yok siz öyle sanıyorsunuz, sağ üst de 100FPS görüyorsun ama oyun aslında 70FPS çalışıyor akıcılık da haliyle 100FPS gibi değil. Fg kullanacağıma DLSS kalite kullanırım fersah fersah daha iyi en azından FPS yönünden kendimi kandırmam.

Sende 4000 serisi ekran kartı var mı? Aylardır kullanıyorum FPS ne yazıyorsa onu veriyor. 4070 Ti Super 2K RT OverDrive 40 FPS kasım Kasım kasılıyor. Frame Gen açıyorum kasılma ortadan kalkıyor. Yağ gibi akıyor oyun. Sayaçta yazdığı umurumda değil, ekranda düşük FPS'den olan takılmalar gidiyor normalde 100 FPS ile ne alıyorsam onu hissediyorum. AMD Frame Gen kullanıp kıyaslama NVIDIA'nınki gibi akıcı yapmıyor. FPS arttığında ne olur? Gecikme azalır değil mi? FPS artsa bile gecikme azalmazsa oyun akıcı hissetirmez. AMD fmf açınca gecikme uçtuğu için 100 FPS yazsada o FPS'yi hissetirmez. Ben sana NVIDIA Frame Gen açık ve kapalı fotoğrafını atacağım. Sadece gecikmeye bak FPS'yi boş ver. 20 msten 11 milisaniyeye kadar düştü. Doğal olarak oyun akıcı oldu. Ve bu akıcılık az buz değil ciddi anlamda o FPS'yi hissettiriyor. İlk çıktığında sorunluydu evet gecikme fazlaydı. Artık bu sorun çözüldü. O milyon tane inceleme dediğin ilk çıktığı zamanlarki sorunlardan kaynaklı. DLSS 1.0 ile DLSS 2.0 gibi düşün. İlk çıktığında kötü fakat düzeldi. İşlemcideki darboğazı azaltıp ekran kartından tam verim almasını sağlamasıda büyük bir nimet. Frame Gen açılınca işlemcideki sıcaklık düşmesinden anlaşılıyor. Yükü ekran kartına veriyor.

Cyberpunk 2077 Screenshot 2024.07.31 - 11.36.13.56.png

Cyberpunk 2077 Screenshot 2024.07.31 - 11.36.27.74.png

Son düzenleme:
Babacım neyi iddia etmeye çalışıyorsun? FG ın büyük teknoloji kanallarında milyon tane detaylı incelemesi yapıldı hepsi aynı şeyi söylüyor "fake fps" FG ın olayı bu zaten ortada gerçek bir kare yok haliyle gerçek bir akıcılık da yok siz öyle sanıyorsunuz, sağ üst de 100fps görüyorsun ama oyun aslında 70fps çalışıyor akıcılık da haliyle 100fps gibi değil. FG kullanacağıma DLSS kalite kullanırım fersah fersah daha iyi en azından fps yönünden kendimi kandırmam.
Frame Generation olayı evet sahte kare üretmektir, ''oğluşum''. FG ile aldığın 100 FPS gerçekte alacağın 100 FPS'den daha az akıcıdır, ancak yine de bu şu gerçeği değiştirmez ki;
FG olmadan 100 FPS alıyorsan, FG açtığın zaman 200 FPS alıyorsan o aldığın 200 FPS her türlü 100 FPS'den daha akıcı hissettirecek. Eğer ki ayarlara abandıysan ve 30-40 FPS alıyorsan, kasıyor hissettiriyor ise oyun FG bu kasma hissini yok edecek. Eğer yaklaşık 80 FPS alıyorsan FPS'in uçacak ve latency artmayacak, bunu test videolarından görebilirdin zaten. Benchmark izle biraz, düşük FPS'de o kadar iyi olmadığı söyleniyor ancak yüksek FPS'de kesinlikle fark ediyor. Boşu boşuna tartışıyoruz seninle sabahtan beri, al:

2K RT Ultra'dayken DLSS Q + FG ikilisi ile 40 olan FPS 120'ye çıkıyor. DLSS ile FG birbirini tamamlaması için oluşturulmuş gibi bir şey zaten, FG düşük FPS'de açılması mantıksız, DLSS düşük olan FPS'yi yükseltiyor, yüksek FPS'de FG açmak mantıklı. Sonuç olarak FPS uçmuş oluyor.

Frame Generation olayı evet sahte kare üretmektir, "oğluşum". Fg ile aldığın 100 FPS gerçekte alacağın 100 FPS'den daha az akıcıdır, ancak yine de bu şu gerçeği değiştirmez ki;
Fg olmadan 100 FPS alıyorsan, fg açtığın zaman 200 FPS alıyorsan o aldığın 200 FPS her türlü 100 FPS'den daha akıcı hissettirecek. Eğer ki ayarlara abandıysan ve 30-40 FPS alıyorsan, kasıyor hissettiriyor ise oyun fg bu kasma hissini yok edecek. Eğer yaklaşık 80 FPS alıyorsan FPS'in uçacak ve latency artmayacak, bunu test videolarından görebilirdin zaten. Benchmark izle biraz, düşük FPS'de o kadar iyi olmadığı söyleniyor ancak yüksek FPS'de kesinlikle fark ediyor. Boşu boşuna tartışıyoruz seninle sabahtan beri, al:

2K RT Ultra'dayken DLSS Q + fg ikilisi ile 40 olan FPS 120'ye çıkıyor. DLSS ile fg birbirini tamamlaması için oluşturulmuş gibi bir şey zaten, fg düşük FPS'de açılması mantıksız, DLSS düşük olan FPS'yi yükseltiyor, yüksek FPS'de fg açmak mantıklı. Sonuç olarak FPS uçmuş oluyor.

Forum iyice cahillerle doldu. 1 yılı geçmiş hala yazdığı FPS yalan hissettirdiği yalan diye yazıyor. Kanıt var mı yok deneyim etmiş mi %99 etmedi. 4060>3060 Ti demişsiniz dalga geçme emojisi atmış. Arada en fazla 5-10 FPS fark var. Frame Gen, güç tüketimi, ısınma ve güncellik gibi konular öne çıktığında 4060 ezip geçer. Sallıyım ya tutarsa diye saçma sapan cevaplar ve emojiler atıyor. :D

Forum iyice cahillerle doldu. 1 yılı geçmiş hala yazdığı FPS yalan hissettirdiği yalan diye yazıyor. Kanıt var mı yok deneyim etmiş mi %99 etmedi. 4060>3060 Ti demişsiniz dalga geçme emojisi atmış. Arada en fazla 5-10 FPS fark var. Frame Gen, güç tüketimi, ısınma ve güncellik gibi konular öne çıktığında 4060 ezip geçer. Sallıyım ya tutarsa diye saçma sapan cevaplar ve emojiler atıyor. :D
Olaya tek FPS farkı olarak bakarsa tabii ki gülücük atar, FG'mış, güç tüketimiymiş, güncellikmiş ne gerek var bunlara ya, faturada zaten ''bilgisayarın harcadığı elektrik'' diye bir şey görmüyoruz, demek ki ödemiyoruz gerek yok yani..

Eğer FG ''fake fps'' ise DLSS ''fake resolution''. Onun mantığına bakılırsa bende sahte çözünürlük ile oynamak istemiyorum :D.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı