ROG Zephrus G14 İlk Bakış

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
ROG Zephrus G14 İlk Bakış
ASUS-Zephyrus-G14.jpg

ASUS’un dünyanın ilk 7nm mobil işlemcisi Ryzen 9 4900HS ile güçlendirilmiş ROG Zephrus G14 modelini kutusundan çıkardık. 2020, AMD’nin işlermci pazarında Intel’i hem tek çekirdek hem de çok çekirdekte geride ...

Devamı: ROG Zephrus G14 İlk Bakış
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Ne oyun bilgisayarıyım ne de iş bilgisayarı. İnce değilim ama kalın da değilim. Ekran boyutum ne büyük ne de küçük. Yüksek donanımlıyım ama muhtemelen bu bileşenleri soğutamayacağım için frekansım düşecek ve düşük performans alacaksın. Ben ne olduğu belli olmayan, ucube bir laptopum.

Saygılarımla

ROG Zephyrus G14

Son senelerin en özel cihazlarından biri benim gözümde. Merakla incelemenizi bekliyorum. Hem Ryzen 9 4900HS hem de cihazın tasarımı inanılmaz iyi gözüküyor. Gözümüz yollarda:)

Ne oyun bilgisayarıyım ne de iş bilgisayarı. İnce değilim ama kalın da değilim. Ekran boyutum ne büyük ne de küçük. Yüksek donanımlıyım ama muhtemelen bu bileşenleri soğutamayacağım için frekansım düşecek ve düşük performans alacaksın. Ben ne olduğu belli olmayan, ucube bir laptopum.

Saygılarımla

ROG Zephyrus G14
Katılmıyorum. Bu bileşenleri en azından i7-9750H'lı gaming laptoplar gibi soğutabilir. O laptoplarda yük altında işlemci sıcaklığı ortalama olarak 94-95 derece idi. Yeni nesil mobil Ryzen işlemcilerde güç tüketimi ciddi oranda iyileştirildi. 7nm bir işlemciden bahsediyoruz. Bu laptopta sıcaklıkların o seviyelerine çıkmayacağını düşünüyorum. Hatta fazlasıyla inanıyorum buna.

Katılmıyorum. Bu bileşenleri en azından i7-9750H'lı Gaming laptoplar gibi soğutabilir. O laptoplarda yük altında işlemci sıcaklığı ortalama olarak 94-95 derece idi. Yeni nesil mobil Ryzen işlemcilerde güç tüketimi ciddi oranda iyileştirildi. 7nm bir işlemciden bahsediyoruz. Bu laptopta sıcaklıkların o seviyelerine çıkmayacağını düşünüyorum. Hatta fazlasıyla inanıyorum buna.

94-95 derece serin değil. Ayrıca değil 7nm, 5nm seviyesine inseler bile işlemciler yine ısınıcak. Çünkü güç tüketimini düşürürken bu sefer frekansı kökleyecekler. Değişen bir şey olmayacak. 10. nesil Intel işlemcileri de böyle olacak. Güç verimliliğini çok iyi noktaya çekecekker ama 5.0 GHz barajını da aşacakkarı için yine çok ısınacak. Masaüstü alternatifi olan şu kocaman laptoplar dışında bu işlemcileri soğutacaklarına inanmıyorum.

Sadece güç tüketimini azaltmış olsaydılar harija olurdu. Ama performansı da aynı ölçüden arttırınca sıcaklık bakımından bir anlamı kalmayacak.

94-95 derece serin değil. Ayrıca değil 7nm, 5nm seviyesine inseler bile işlemciler yine ısınıcak. Çünkü güç tüketimini düşürürken bu sefer frekansı kökleyecekler. Değişen bir şey olmayacak. 10. nesil Intel işlemcileri de böyle olacak. Güç verimliliğini çok iyi noktaya çekecekker ama 5.0 GHz barajını da aşacakkarı için yine çok ısınacak. Masaüstü alternatifi olan şu kocaman laptoplar dışında bu işlemcileri soğutacaklarına inanmıyorum.

Sadece güç tüketimini azaltmış olsaydılar harija olurdu. Ama performansı da aynı ölçüden arttırınca sıcaklık bakımından bir anlamı kalmayacak.
94-95 derecenin serin olmadığına katılıyorum. Ama masaüstü sıcaklıklarını laptoplardan beklemek doğru değil. Kastettiğim şey bugüne kadar alınmış sıcaklık değerlerinden daha iyi olacağıydı. Tabi ki de frekansı yükselttiklerinde sıcaklık değerleri de yükselecek. Ama önceki nesilde 4.2gHz'de çalışan işlemci ve yeni nesilde 4.2gHz'de çalışan işlemci için ciddi bir sıcaklık iyileştirmesi sağlanmış olacak.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı