ROM ile Android Sürümü Yükselir mi?

Custom ROM'lar güvenlik açısından tehlike barındırıyor mu? Örneğin güncelleme almayan bir telefonum var Samsung Galaxy A7 2017, ileride Custom ROM yüklersem güvenlik açığı oluşur mu? Lisans sorunu olur mu? Garantiden çıkacağını biliyorum zaten garantisi bitti. Merak ettiğim ana şey Güvenlik?

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde cihazım android 7.1.1 ama ben gidip portlanmış bir android 9 flashlayıp kullanabiliyorum.
Xiaomi Max 2 kullanıyorum. TWRP'den flashlıyorum ROM dosyasını. Garanti dışı kalma sorunu yaşamadım 2 defa garantiye gönderdim ordan biliyorum. Custom ROM kullanıyorum şu anda, official ROM'a göre daha çok özelleştirilmiş bir şekilde ve çok daha performanslı. Güvenlik sıkıntısı yaşamıyorum, güvenilir geliştirici olduğundan dolayı. XDA'dan bulabilirsiniz cihazınıza uygun ROM dosyasını, TWRP yükleme/kurulum adımları gibi bilgileri. Cihazı garantiye gönderirken Official ROM'a geçiriyorum cihazı öyle gönderiyordum. Herhangi bir ROM'u cihazınıza kuramazsınız, hard brick etme şansı çok yüksek. Portlu olması gerekiyor o ROM'un. Yani cihaz modelinize özel düzenlenmiş olması gerekiyor, yoksa dediğim gibi hard brick olabilir.

6 - 7 sürümlü bir ROM atsam o uygulama indirilebilir mi
Evet, uygulama yüklenecek ve açılacaktır. Tabii şöyle bir durum da var. Uygulama parmak izi gibi güvenlik önlemi ile çalışıyor ise ve bu gereksinime gerek duyuyor ise uygulama yüklenir ancak açıldığında dediğim gibi parmak izi soracaktır. Cihazınız da donanımsal olarak desteklemiyor ise boşuna farklı ROM'a geçmiş olacaksınız. Uygulamayı kandırma şansınız var mı bilemiyorum..

Evet, uygulama yüklenecek ve açılacaktır. Tabii şöyle bir durum da var. Uygulama parmak izi gibi güvenlik önlemi ile çalışıyor ise ve bu gereksinime gerek duyuyor ise uygulama yüklenir ancak açıldığında dediğim gibi parmak izi soracaktır. Cihazınız da donanımsal olarak desteklemiyor ise boşuna farklı ROM'a geçmiş olacaksınız. Uygulamayı kandırma şansınız var mı bilemiyorum..
Eski telefona Mi Fit indirecektim de yenisine yüklerim. Daha dosyaları tam olarak verilen bir ROM bulamadım Samsung Galaxy S3 için.

Eski telefona Mi Fit indirecektim de yenisine yüklerim. Daha dosyaları tam olarak verilen bir ROM bulamadım Samsung Galaxy S3 için.
S3 için bulunabileceğini sanmıyorum hocam. Bulunsa bile eskidir, geliştiricilerin yeni cihazlar üzerinde portlamalad yaptıklarını ve geliştirmeye devam ettiklerini biliyorum sadece.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı