Root atmaya değer mi?

Bootloop ya da softbrickten verilerimi kaybetmeden nasıl kaçınırım?
Verilerden kastınız ne tam olarak bilmiyorum ama bir kaç tane güzel yedek uygulaması var hafıza kartınız varsa (yoksa almanızı tavsiye ederim) karta yedekleri alırsanız düzenli olarak sorun olmaz. İsterseniz verilerinizi alırsınız yedek. İsterseniz bütün uygulamalar dahil hepsini yedek alırsınız. Örneğin ben bütün telefonun yedeğini alıyordum hafıza kartına. Sonrasında rom değiştirip telefon sıfırlanınca direkt uygulamadan yedeği geri yüklüyordum. Bütün uygulamalarım smslerim vs geliyordu.
 
Verilerden kastınız ne tam olarak bilmiyorum ama birkaç tane güzel yedek uygulaması var hafıza kartınız varsa (yoksa almanızı tavsiye ederim) karta yedekleri alırsanız düzenli olarak sorun olmaz. İsterseniz verilerinizi alırsınız yedek. İsterseniz bütün uygulamalar dahil hepsini yedek alırsınız. Örneğin ben bütün telefonun yedeğini alıyordum hafıza kartına. Sonrasında ROM değiştirip telefon sıfırlanınca direkt uygulamadan yedeği geri yüklüyordum. Bütün uygulamalarım SMS'lerim vs geliyordu.

Cihazım hafıza kartlarını desteklemiyor ve SIM kart tepsisi kırık.

KSU nasıl kuruluyor hocam?
 
Cihazım hafıza kartlarını desteklemiyor ve SIM kart tepsisi kırık.

KSU nasıl kuruluyor hocam?
Hafıza kartını desteklememesi garip geldi. Ozaman bahsettiğim uygulamaların bazısında bulut yedekleme var onu kullanabilirsiniz.
Direkt ksu özellikli kerneller var. Custom recoverynizden bu kerneli flashlıyorsunuz. Rootlanmış oluyor cihazınız.
 
Nasıl çözülüyor hocam? Daha öncesinde recovery üzerinden wipe data yapmak zorunda kalmıştım bu yüzden.
Hocam telefonun sahip olduğu romu internetten indirip bootloopta kalırsa indirdiğiniz ROM'u telefona güncelleme olarak uygulayın veri kaybı olmadan cihaz geri açılır denendi onaylandı 👍

Attığım rehberin son kısımlarına bakın yazıyor hocam.
 
Hafıza kartını desteklememesi garip geldi. O zaman bahsettiğim uygulamaların bazısında bulut yedekleme var onu kullanabilirsiniz.
Direkt KSU özellikli kerneller var. Custom recoverynizden bu kerneli flashlıyorsunuz. Rootlanmış oluyor cihazınız.

Hocam kernel değiştirmek riskli değil mi?
 
Hocam kernel değiştirmek riskli değil mi?
Eğer miui kullanıyorsanız kernel seçeneği az olur ve bootloop riski daha fazla olabilir . Aosp rom için bir sakınca yok hem çeşit fazla hem uyumluluk daha kolay. Miui kullanıyorsanız ksu işine girmeyebilirsiniz. Şahsen aosp rom kullanmanızı öneririm.
 

Geri
Yukarı