Root kaldırmak riskli mi?

Merhaba mi 6 cihazım normalde MIUI 11 güncellemesine kadar alıyor. Ben de TWRP'den MIUI 12 yükledim ve root da yükledim. Fakat şimdi TWRP ve rootu silmek istiyorum.
Herhangi bir sıkıntı oluşur mu işletim sistemi açısından?

Son düzenleyen: Moderatör:
Magisk kullanıyorsan rehberi var sitesinde onun dediği gibi yaparsan sorun olmaz. Aslında kaldırmaktan ziyade kurmak daha riskli.

Merhaba mi 6 cihazım normalde MIUI 11 güncellemesine kadar alıyor. Ben de TWRP'den MIUI 12 yükledim ve root da yükledim. Fakat şimdi TWRP ve rootu silmek istiyorum.
Herhangi bir sıkıntı oluşur mu işletim sistemi açısından?

Bence rootu silme çünkü root olmadan safetyneti geçemezsin. Geçemezsen belli uygulamaları bankacılık uygulamalarını kullanamazsınız.

Bence rootu silme çünkü root olmadan safetyneti geçemezsin. Geçemezsen belli uygulamaları bankacılık uygulamalarını kullanamazsınız.

Ben root kaldırılınca gidiyor diye biliyorum (emin değilim bu konuda), ancak Magisk'te safetynet için bir özellik vardı, bir de sistem uygulamalarından saklama diye bir şey vardı.

Ben root kaldırılınca gidiyor diye biliyorum (emin değilim bu konuda), ancak Magisk'te safetynet için bir özellik vardı, bir de sistem uygulamalarından saklama diye bir şey vardı.

Tamamen stock roma dönerse ve bootloaderi kilitlerse sorun olmaz. Ama tek başına rootu kaldırdığında bootloaderin açık olduğunu gizleyemeyeceğinden safetyneti geçemeyecektir. En iyisi root da kalıp safetynetfix mod modülünü Magisk üzerinden flashlayıp. Gizleme talimatlarını yerine getirmesinidir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı