Xiaomi İkinci alana Root kurulabilir mi?

Xiaomi bazı cihazlarında Anti-Rollback denen güvenlik sistemini koymaya başladı. Cihazın bootloader kilidini açtıktan sonra ROM ve root işlerini biraz daha araştırın derim. Anti-Rollback sebebiyle cihazınız brick olabilir. Hala adam akıllı çözümü yok. İnternette yaptığını iddia eden kişiler var ama geneli dolandırıcı.
Root atmanızın amacı nedir? Android cihazlar eskisi gibi kötü görünen arayüze sahip değiller. Kişiselleştirme seçenekleri fazla. Bana göre şu zamanda root atmanın tek amacı var stock ROM'daki gereksiz uygulamaları kaldırmak. Onun haricinde pek artısı kalmadı gibi...
Bootloader kilidi açılan ve ROOT atılan cihazlarda genelde Google Play Sertifikası hatası oluşuyor. Cihaz sanki Google tarafında tanımsız cihaz gibi görünüyor. Bazı uygulamaları hiç yükleyemez ve kullanamazsınız. Tabi bunun çözümü mevcut. Root atmayı neden istediğinizi bilmeniz ve geri dönüşümünü yapabilmeniz gerek. Şahsen ben Xiaomi marka cihaz kullandım 2-3 tane. Garantisinin bitmesine 23 ay varken bootloader kilidini açtım ve custom rom yüklemiştim. Yani bu size kalmış birşey... Yazılım işlerinde garanti beni çok düşündürmüyor...

Bende XİAOMİ kullanıyorum (Delta Garanti'li) sorduğumda bana ROOT işleminin garantiden çıkarmadığı söylendi.
Benimki Xiaomi türkiye garantili
@Bedirhan Özçelik ben de sistemin bir şeylerini değiştirmezseniz garantiden çıkmaz diye biliyorum.
rootun ne olduğunu biliyorsundur sistemi değiştiriyor :)
ama stock romu tekrar kurunca sorun olmaz sanırım garantide
@NooName doğru diyorsun root atmam çok da gerekli değil risk almak istemiyorum (vazgeçtim)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı