Root nasıl atılır ve faydası nedir?

Root, telefonun tüm yönetimsel işlevlerini kullanıcının yönetimine sunan bir çekirdek yetkisi alma yöntemidir. Root atıldığında telefon hızlanmaz. Root yetkilerini kullanarak yapabileceğiniz müdahaleler sonrasında telefonunuz hızlanabilir.

Eski tabletimi rootladığımda CM 13 falan atardım, açılış animasyonu falan yapardı arkadaşlarım, zevkli bir uğraştı bizim için. Eğer garantisi yoksa cihazın deneyebilirsiniz.

Öncelikle root atarsan telefon garantiden çıkar. Root'un faydası telefon üzerinde yetkinizi max seviye getirir, bazı programları kullanmanızı sağlar. Bence gereksiz bir şey.

Root atılımı her telefona göre değişiyor internetden iyice araştır yapımı basittir ama bir hata yapılması sonucu telefonun açılmayabilir. Root yaptıktan sonra telefonunda istediğin her şeyi değiştirebilirsin, rom atabilirsin işlemciye oc yapabilirsin (bunu önermem) yani garantin bitmişse yap bence.

Rootsuz telefon olmaz benim için. Sadece AdAway bile atmak için bir sebep.

Eğer yapabileceğine güveniyorsan yapabilirsin fakat ben gayet internetten adımları bakanı baka yapmama rağmen iki telefonu haşat ettim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı