Root nasıl kaldırılır?

Kelsza

Hectopat
Öncelikle bir uygulama yükledim ama root var diye uyarı verdi. Kaldırabilir miyim ya da nasıl kaldırırım? YouTube'daki videolar hep farklı farklı uygulama kullanıyorlar. Biliyorsanız nasıl yapılır? Ya da şu video doğru çözüm diye atarsanız sevinirim. Herkese iyi akşamlar.

Root gizleme yapmayı düşündünüz mü?
Magisk ise:
Bu dosyayı TWRP üzerinden flashlayın.

Attığınız root yazılımı nedir? Magisk ise gizlemek mümkün Zygisk etkinleştirip sonrasında shamiko kurabilirsiniz. SuperSU ise suhide var ilk çıktığında Safetynet'i bile geçiyordu fakat sanırım artık desteklenmiyor o yüzden çalışmayabilir. Eğer silmekde kararlı iseniz Magisk ve SuperSU'da da uygulamasında root kaldırmak için seçenek mevcut. Daha temiz bir kaldırmak isterseniz Stock ROM atabilirsiniz.

Ben bişey yapmadım çok da bir bilgim yok şöyle özetliyim bizim bir tanıdık tablet tarzı bir teyp almış arabaya ama play store felan var her şeyi telefonla aynı. Bir uygulama yükledik ama root yüzünden açılmadı.

Hocam ben bunu yanlışlıkla buldum. Telefonunuz bozulabilir her telefon için geçerli değil. Dosyalarımdan cihaz hafızasında önemli dosyalarınız varsa yedekleyin ve cihaz hafızasındaki dosyaları silin. Android BAIDU falan var isterseniz sadece onları silebilirsiniz. Bu yöntemi önermem bazı telefonları bozabilir. Ama genel telefonlarda çalışır. Ama başka bir yöntem varsa onu kullanın çünkü kalıntısı kalır.

Hocam ben bunu yanlışlıkla buldum. Telefonunuz bozulabilir her telefon için geçerli değil. Dosyalarımdan cihaz hafızasında önemli dosyalarınız varsa yedekleyin ve cihaz hafızasındaki dosyaları silin. Android BAIDU falan var isterseniz sadece onları silebilirsiniz. Bu yöntemi önermem bazı telefonları bozabilir. Ama genel telefonlarda çalışır. Ama başka bir yöntem varsa onu kullanın çünkü kalıntısı kalır.
Bu biraz riskli en iyisi denemiyim benim değil şimdi.

Bu biraz riskli en iyisi denemiyim benim değil şimdi.
Hocam bir de root uygulaması var ordan kaldırabilirsiniz. SuperSU veya Magisk uygulamaları olur. Ayarlar kısmında bulunur uygulamanın.

Hocam bir de root uygulaması var ordan kaldırabilirsiniz. SuperSU veya Magisk uygulamaları olur. Ayarlar kısmında bulunur uygulamanın.
Nasıl biraz daha açar mısın tam anlamadım?

Birde root kaldırmasam bile o uygulamayı açabilir miyim illaki kaldırmam mı lazım root'u?

Nasıl biraz daha açar mısın tam anlamadım?
Hocam adım adım gidelim isterseniz. Cihazda SuperSU veya Magisk uygulamaları bulunur. Bu uygulamaların ayarlar bölümünde "Root kaldırmak"/"Root'u kaldır" seçeneği bulunur. Buna tıklarsanız büyük ihtimal başarı ile root silinir.

Birde root kaldırmasam bile o uygulamayı açabilir miyim illaki kaldırmam mı lazım root'u?
Üstte @Umut Nas hocamın attığı bir rehber var orada gizleme yöntemi var. Onu deneyebilirsiniz çalışma ihtimali yüksek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı