Root-Team. VIP sitesi

akmuse

Hectopat
Daha fazla  
Bugün ödevim için konu araştırıyordum. Ödevimin konusu KPSS konusu olduğu için ödevimin içeriğini kpssrehber isimli bir sitede buldum. Girdim siteye ödevimi yapıyordum. Kaspersky web antivirüsü bölümünde saat 10:49 civarında “geçersiz sertifikası olan SSL bağlantısı tespit edildi” bildirimi vermiş, ben bunu saate 17 civarlarında gördüm. Bildirimdeki site ise konu başlığındaki site fakat ben böyle bir siteye girmedim. Kaspersky'ın özel tarama bölümünden 10:49'daki girdiğim siteye baktım ve o saatte bahsettiğim kpssrehber sitesine girmişim. Buraya kadar her şey normal gibi gözüküyor. Konu başlığındaki siteyi Google'da arattığımda hackleme işleriyle uğraşan bir toplulukmuş gibi haberler çıktı karşıma.

Daha sonra bu olayın kpssrehber sitesiyle alakalı olup olmadığını doğrulamak için kpssrehber sitesine girmeyi denedim fakat bu sefer bana “forbidden, you dont have permission to Access this page” uyarısı verdi. Sürem kısıtlı olduğu için ödevimi yapmaya devam ettim. Daha sonra ilerleyen saatlerde mouse ve klavyemin ışığı söndü ve hiçbir şekilde mouse ve klavyeyi kullanamadım. Durum böyle olunca interneti kestim ve bilgisayarı yeniden başlatmaya çalıştım. Bilgisayar açılır gibi oldu ama hiç açılmadı.

Kasanın elektriğini komple kesip tekrar açtım ve interneti bağlamadan virüs taraması başlattım. Tarama bitince sonucu buradan bildireceğim ama bu siteler hakkında bir bilgisi olan var mı? Veya daha önce başına böyle bir şey gelmiş biri var mı? Bu arada aktif olarak kullandığım virüs programı Kaspersky Security Cloud Free ve kasperskya göre kpssrehber sitesi temiz. Ayrıca kpssreber sitesi herhangi bir yönlendirme yapmadı, ben sadece uyarıda verilen siteye girdiğim saatte kpssrehber sitesine girdiğim için oradan yürüyorum.
Edit: İnternet bağlı değilken yaptığım virüs taraması temiz. İnterneti bağladıktan sonra da yaptım o da temiz çıktı. Bir tarama da malwarebytes ile yaptım o da temiz. Ayrıca iki siteyi de virustotalde arattım iki site de tertemiz gözüküyor virüstotalde kafam iyice karıştı cidden.
@24099 hocam cevap gelmediği için seni etiketliyorum yardımcı olabilir misin?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı