Rosetta nedir?

Merhabalar, MacBook Air M1 2020 aldım üniversite için ve günde 3 saat falan LoL oynarım. Oyun olarak LoL'ü direkt internet sitesinden mi indirmeliyim? Yoksa, Rosetta 2 mi öyle bir şey varmış, oradan mı? O nedir tam olarak?

İnternet sitesinden Mac versiyonunu indirince otomatik rosetta ile kuruluyor ekstra bir şey yapmana gerek yok.

LoL ü sitesinden indirebilirsin. Rosettayı duymadım.

Rosetta intel ile çalışan uygulamaları m1 ile çalıştırmaya yarar.

Rosetta x64 işletimciler için yapılmış MacOS uygulamalarını ARM tabanlı olan Apple işlemcilerde çalıştırılmasını sağlayan bir köprü yazılımıdır. x64 Windows'da nasıl x86 programları çalıştırıyorsan, MacOS'ta da x64 uygulamalarını ARM'da çalıştırıyorsun.
Yani sen LOL'un sitesinden .DMG dosyasını indirip doğrudan kur kendisi açılır zaten.

Tmn teşekkürler peki günde 3 saat falan LoL oynasan ısınma sorunu olur mu?

Tmn teşekkürler peki günde 3 saat falan LoL oynasan ısınma sorunu olur mu?
Hayır olmaz diye düşünüyorum. Açıkçası ben olsaydım M1 işlemcili Apple almazdım çünkü MacOS işletim sistemi bana göre çok yetersiz o yüzden ben Windows kurardım. İntel işlemcili model Apple bilgisayar daha iyi. Ama sen Windows kurmayacaksan M1 alabilirsin.
M1 işlemci güzel ama Windows kurulamıyor.

M1'mi yetersiz? M1 şu An'a kadar çıkmış bütün Intel işlemcili Mac'lerden daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…