Rotring 300 vs 500

Arkadaşlar Allah aşkına ayaklarınız yere bassın biraz, bahsettiğiniz kalem 500-1500 lira arasında değişiyor. Altı üstü kurşun kalem bu.

Kalem tavsiyesi istiyorsanız;
Uzun yazı yazma aktiviteleri için hafif bir kalem seçin. Marka model önemli değil, geçtiğimiz yıllarda kardeşim bozana kadar bir kalem kullanıyordum, tüy gibi hafif bir şeydi.

Çizim için kullanacaksanız kesinlikle iğne uçlu alın. Belki psikolojik olabilir ama gerçekten daha iyi çizimler yapılıyor.

Amaç fiyatıyla şov yapmak veya uzun yıllar saklamaksa, kullanmak ikinci plandaysa böyle pahalı modellere bakabilirsiniz. Ama her şekilde kalem kalemdir, kalitesini belirleyen içine taktığınız uç ve elinize uyumudur. Uç olarak da Ceramics güzeldir. Çok yumuşak bir uç, yazarken hissetmiyorsunuz bile.
Her şeyin hobisi olduğu gibi, insanlar kalem koleksiyonu yapabilir, örneğin bende çoğu kalem var. Ancak yazı yazıyor muyum? Hayır. Peki lisede, üniversitede düzgün kalem aldım mı? Hayır. Bu başka bir hobi, fazla yükselmenize gerek yok yani.

Aralarında kaldım. Tombow monograph vs. alırken rotringde alayım dedim ama bu ikisi zorladı. Rotring 300 ve 500 arasında 40-60TL fark var. Okul için kullanacağım, dandik olmamasını ve sağlam olmasını istiyorum.

Hangisini tercih etmeliyim?
Gece 1'de açılacak en iyi konu :))

Benim param bu kalemlere yetmiyor visumax kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Okula götürecekseniz asla pahalı almayın. (Tecrübeyle sabittir :D)
Rotring 500'ü daha çok çizim ve yazı için evde kullanıcam. Okul için tombow monograph alıcam.

Benim param bu kalemlere yetmiyor visumax kullanıyorum.
Yorumunuz için sağolun ama benim bundan çıkarmam gereken şey ne anlamadım.

Dün hepsiburada'dan 119TL'ye Rotring 500 0.5 sipariş ettim, hafta içi gelince kalem hakkında biraz yorum yapabilirim.
İndirimler bitmeseydi Tombow monograph'la karşılaştırabilirdim, fiyatı 40TL artmış alamadım...

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı