Öncelikle kalemi alalı yaklaşık 2.5 3 ay oldu o süre zarfınca deneyimlediklerimi anlatayım. Klasik kımızı halka üst tarafta (alacak arkadaşlara uyarı olsun çıkartma değil plastik yani yırtılabilir) olacak şekilde konumlandırılmış. Sabit bir uç kısmı olmadığından dolayı bükülmelere karşı dikkatli olmak lazım. Güzel mi yoksa kötü mü olduğuna karar veremediğim tek nokta ise pütürcüklü metal kısımlar. Ele güzel oturuyor ve yazarken ki oluşabilecek sıkıntıları az da olsa azaltıyor (elden kayma vb.). Ancak benim gibi kalemi agresif kullanıyorsanız pötürcüklerde ki boya sökülüyor ve kendi kendinize ''Ben buna mı para verdim?'' diye düşündürüyor. Teknik olarak bakacaksak yazarken Faber-Castell'in Grip 2010 ve 2011'lerine göre daha yorucu ama çizgisel çalışmalarda farkını ortaya koyuyor. Bunun dışında aklıma gelen yok ama merak ettiğiniz sorularınız varsa cevaplamaktan memnun olurum.
Artıları:
- İnce olması
- Çizim yaparken yağ gibi kayması
- Pütürcüklü kısmın ele oturması
Eksileri:
- Pütürcüklü kısmın boyasının açılıyor olması
Not: Alacaksanız 0.7 modelini alın eğer 0.5 alırsanız ucundaki kısımda uç kaldı mı çok sıkıntılı arkadaşımınkinden biliyorum.
Artıları:
- İnce olması
- Çizim yaparken yağ gibi kayması
- Pütürcüklü kısmın ele oturması
Eksileri:
- Pütürcüklü kısmın boyasının açılıyor olması
Not: Alacaksanız 0.7 modelini alın eğer 0.5 alırsanız ucundaki kısımda uç kaldı mı çok sıkıntılı arkadaşımınkinden biliyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: