Router Bağlantısı nasıl olmalı?

WaltrexX_TR

Kilopat
Daha fazla  
Ben Türksat kablonet kullanıyorum. İnternetin hızından ve stabilliğinden gayet memnunum ancak modemde QoS ayarı yok kablonetin. Asus AC750 routerım var. En son ping sorunu yüzünden ana modemi kendi odama aldırdım Routerı kaldırdım. Yine de ping sorunu ortadan kalkmadı. Kabloneti arayıp sorunu bildirdim. e-posta at dediler ping değerlerimin ekran görüntüsünü ve excel tablosunu da gönderdim. Aradan 2 hafta kadar geçti ancak bir dönüş olmadı henüz. Modemlerine QoS desteği getirmelerini talep etmiştim. Şimdi onlara attığım değerleri buraya da ekleyeceğim. Sorum şudur: İlla modemde QoS desteği olması gerekiyor mu? Modemi tekrar salona taşısam Router üzerinden bağlansam ve bu sefer Asus modem üzerinden QoS açsam ping sorunum düzelir mi? Bunu yapmadan önce fikirlerinizi merak ediyorum çünkü bu sorun yüzünden cebimden çok para çıktı. Sırf ping sorununu çözmek için router aldım olmadı. Ana modemi kendi odama taşıdım olmadı. Kabloyla modemi bilgisayara bağladım olmadı. Artık en son çare bunu deneyeceğim.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    241,1 KB · Görüntüleme: 36
Yerinizde olsam daha artık başka cihaz almam çünkü modeme direkt bağlıyken de bişey farketmemiş. Ama şöyle bir şey yapabilirsiniz.

Asus'un Qos menüsü varsa router olarak modeme bağlayıp ondaki Qos ayarlarında bufferbloat ayarları yapmayı deneyebilirsiniz. Yine de öyle ahım şahım bir ping farkı olmuyor. Ben de kablonet kullanıyorum. Tp-Link ax72 router bağladım. İlk defa qos ayarlarını dün kurcaladım. Normalde yük altında pingim download 59ms upload 50msdi. Hızı 70 mbps'e düşürdükten sonra download 35ms upload 49ms oldu.

Yerinizde olsam daha artık başka cihaz almam çünkü modeme direkt bağlıyken de bişey farketmemiş. Ama şöyle bir şey yapabilirsiniz.

Asus'un Qos menüsü varsa router olarak modeme bağlayıp ondaki Qos ayarlarında bufferbloat ayarları yapmayı deneyebilirsiniz. Yine de öyle ahım şahım bir ping farkı olmuyor. Ben de kablonet kullanıyorum. Tp-Link ax72 router bağladım. İlk defa qos ayarlarını dün kurcaladım. Normalde yük altında pingim download 59ms upload 50msdi. Hızı 70 mbps'e düşürdükten sonra download 35ms upload 49ms oldu.
Ben de en son bunu yapmayı düşünüyorum ancak tekrar ana modemi salona taşımam gerekiyor bunun içinde eve servis çağırmam gerekiyor e bu da masraf demek ki routerda qos olması bir şey farketmiyormuş dediğinizden anladığım ana modemde qos olması lazım bunu da türksatın yapması lazım

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı