Router Kullanırken Bağlantı Kopması Sorunu

muntaro

Megapat
Turknet VDSL 35 Mbps'e kadar internet abonesiyim. Daha önce TTnet ADSL abonesiydim ve TpLink TD-W8968 modemle internete bağlanıyordum. Elimde, ücret ödemeden bir tanıdığımdan aldığım Zyxel VMG3312-B10B modem var. Ayarları yaptım ve internete normal şartlarda sorunsuz bağlanıyorum. Masaüstü bilgisayardan ethernet kablosu aracılığıyla modeme bağlıyım. Elimizde telefonlar, PS3 ve dizüstü bilgisayar da var. Sinyalin yetmediği durumlar olduğu için yine daha önceden elimde bulunan TpLink modemi router olarak kullanmak istedim. Ancak bu modemi bağlayınca çözemediğim bağlantı kopma durumlarıyla karşılaşıyorum. Öncelikle masaüstü bilgisayar ethernet kablosu ile Zyxel modeme bağlı ve TpLink modem de kabloyla Zyxel'e bağlı. Ancak masaüstü bilgisayarda internet bağlantı simgesinde ünlem işareti çıkıyor internete erişemiyorum. Tarayıcı satırına "192.168.1.1" yazdığımda ise Zyxel'in değil TpLink'in arayüzüne bağlanıyor. 3-5 dakika bazen daha uzun sürelerde bağlantı gelmiyor. Ben hiç birşey yapmadan bağlantı tekrar geliyor. Bu kez tarayıcı satırına "192.168.1.1" yazdığımda ise Zyxel modemin arayüzüne bağlanıyorum. İşin garip olan kısmı iste UTorrent kullanımı. Utorrent kullanırken bağlantı sorunu yüzünden tarayıcılardan internete giremesem bile utorrent indirme veya gönderme yapmaya sorunsuz devam ediyor. Aynı sorunu kullandığım tüm cihazlarda yaşıyorum. Sorunum sizce nedir ve bu sorunu nasıl aşarım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı