Router Kullanırken Bazı Sitelere Girememe

forceblade15

Zeptopat
Katılım
24 Temmuz 2021
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle sorunumu okuyup yardımcı olmaya hevesli arkadaşlarıma merhabalar demek istiyorum,
İlk olarak sorunumu kısaca özetleyeceğim, yazının devamında da detaylı anlatacağım. Okunabilirliği arttırmak için biraz garip bir formatta yazabilirim.
---
Özet
---
Sorunum çok net aslında bazı sitelerin yüklenmemesi ya da geç yüklenmesi. Bu sitelere örnek olarak; Microsoft, Superonline(hepsini denemedim ancak genel olarak bütün internet sağlayıcı siteleri), bazı hız testi siteleri(1 tanesinde internet hızım 50KB yazıyor, normalde 35Mbit), bazı oyun siteleri.
Ayrıca sadece browser değil mesela yazılım işleri için indirdiğimiz bazı paketler(bu hata benden kaynaklı da olabilir çünkü yeni yeni başladım), bazı Online oyunların zor yüklenmesi ya da yüklenmemesi(genelde sitesine giremediklerim).

---
Detay
---
Superonline 35Mbit fiber internet kullanıyorum. Uzun yıllardır da hiçbir sıkıntısını görmedim(Ethernet kablosu ile kullanıyordum) ancak yaklaşık 1 yıldır Ultrabook kullandığımdan ötürü Wi-Fi kullanmak zorunda kalıyorum ve modem uzak kaldığı için bağlantım zayıf kalıyordu. Bende çözüm olarak Tenda AC5V3 AC1200 aldım ve router modunda kullanmaya başladım. 6-7 ay sıkıntısız kullandım(5GHz modunda) hatta normal modemden daha yüksek hızlar aldığım için bayağı memnundum. Son zamanlarda mı dikkat ediyorum yoksa hep mi vardı bilmiyorum ancak son birkaç aydır gece 2-3 arasında(sürekli farklı bu arada) internet kendini kapatıp açıyor, bakım yapıyor, ve ansızın bir gece bu bakımdan sonra oynadığım oyuna girememeye başladım. Başta oyuna mail attım sorun onlardan kaynaklı sandım ancak sonra bir baktım Microsoft'un sitesine giremiyorum. 2 ay civarı da aslında bayağı bir siteye giremediğimi keşfettim. Edit: Siteler yüklenmiyor arkadaşlar, hata mesajı vs vermiyor direkt beyaz ekran ya da sadece html. Yaklaşık 10 dk beklersem ve siteye F5 atarsam sitenin css ve js dosyaları yüklenmiş biçimde geliyor ancak CTRL+F5 ile cache silersem ya da sitenin içinde başka sayfalara girersem yine beyaz ekran ve 10 dakika.

---
Denediğim çözümler
---
1)Öncelikle sorun bilgisayardan kaynaklı değil, birçok bilgisayarda test ettim.
2)Superonline'ın kendi modemine bağlandığım zaman sitelere girebiliyorum.
3)Router ve AP modunda giremediğim sitelere wisp modunda girebiliyorum ancak ana modem uzakta olduğu için verim alamıyorum.
4)VPN programları ile sitelere girebiliyorum.
5)Router resetledim, ana modemi resetledim, farklı kablo denedim, Windows resetledim, Windows 11'e geçtim hiçbiri işe yaramadı.
6)Yaklaşık 2 hafta giremediğim League of Legends oyununa durduk yerde girebilmeye başladım ancak ana sayfa hala yüklenmiyor ya da geç yükleniyor.(2 hafta boyunca ana modeme bağlanıp oyuna girip tekrar Router'a bağlanarak oynuyordum.)
7)MTU ayalarını denedim, Router'a farklı IP attım, DNS denedim, farklı kanalları ve Hz ayarlarını denedim, 5GHz modundan 2.4GHz'e aldım, AP modunda kullanırken farklı kablo ve LAN'ları denedim. Hiçbiri çözüm yapmadı.
8)Superonline'ı aradım, canlı olarak DENETİM sağladılar :) ancak yine çözüm olmadı.
9)Tenda'yı aradım suçu Superonline'a attılar.

------
Sorunlarım ve denediğim çözümler bunlar arkadaşlar, bu arada forumu inceledim bulduğum her sorunu okudum ve benzer olanlarının çözümlerini denedim hiçbiri işe yaramadı. VPN ile ya da wisp modunda girebildiğim sitelere Router veya AP modunda giremiyorum ve girmek istiyorum çünkü ana modem evin diğer ucunda ve hiçbir şekilde kablosuz bağlantı ile verim alamıyorum.
 
Hocam sorunun aynısı bende de var. Bir çözüm bulabildiniz mi? Bulamadıysanız konuyu hortlatalım. @Recep Baltaş

Arkadaşlar Superonline müşteri hizmetlerini aradım, modeme güncelleme geçtiler ve sorun ortadan kalktı şimdilik.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı