İnceleme Royal Kludge RK61 İnceleme

Merhaba ilk önce. Nasılsınız? Umarım keyifleriniz yerindedir. Bana sorarsanız keyfim yerinde çünkü 1 gün önce royal kludge RK61 hot-swap red switch klavyem elime ulaştı(sonunda incelemenin sonunda niye sonunda olduğunu anlatacağım). Uzun süreli bir araştırmadan sonra bu klavyeyi almaya karar verdim. Technopat sosyalde ki hocalarım sağ olsun çok yardımcı oldular. Ürünü Amazon üzerinden yaklaşık 1650TL'ye 14.04.2024 tarihinde sipariş verdim elime 06.05.2024 tarihinde ulaştı. %60 bir klavye boyutu 291x101X39.5. Almanca bir klavye ama sorun olacağını düşünmüyorum çünkü bilgisayara bağlayınca zaten ne kadar tuşların yeri değişik olsa da Türkçe oluyor. Ürünün bataryasıyla alakalı bir şey bulamadım maalesef ne kadar baksam da.
Klavyede 1 günlük kullanım olarak çok memnun kaldım açıkçası yani tam benim aradığım özellikler olduğu için olabilir belki.

ürün kutusu:
İnternette gördüklerimden farklı bir kutu geldi yenilemişler galiba çünkü eski kutusu siyah-turuncuydu ama bana gelen(galiba yeni) kutu siyah-griydi. Hoş bir kutu var. Orijinal olduğuna dair bir damgası da var.

IMG_4498.jpg

içerik:
1.
klavyenin kendisi.
2. kullanma kılavuzu.
3. bir tarafı Type-C bir tarafı USB Type-C dönüştürücülü kablo.
4. bir tarafı keycap çıkartmak bir tarafıda switch çıkartmayı sağlayan ekipman.
5. 4 adet yedek swtich(aldığınız switche göre değişiyor)
6. USB 2.4GHz dongle.

IMG_4499.jpg

IMG_4500.jpg

IMG_4501.jpg

ürünün kendisi:
Ürünün kendisi çok hoş duruyor. Yani diyecek bir şey bulamıyorum pek fazla. %60 bir klavye, Almanca, red switch(rk markası switchler), 2.4GHz-Bluetooth-kablolu diye üç adet kullanım sunuyor. Beni en çok mutlu eden ve şaşırtan nokta ise klavye modlanmış ve stabilizatörleri de lubeli geliyor. Bundan dolayı klavyenin sesi çok güzel geliyor. Klavyeyi şarja taktığımızda spacebar 3 defa beyaz yanıp sönüyor, şarj tam olduğunda ise spacebar 5 defa beyaz yanıp sönüyor. 2.4GHz güzel menzili iyi evimin alt katına indiğimde halen çekiyordu ama bazen kopukluklar oluyor tabii normal. 2.4GHz bağlantısı kesilince “p” tuşu bağlanana kadar yanıp sönüyor. Klavyede ok tuşlarını kullanmak isterseniz FN+enter yapıyoruz ve klavye 3 defa farklı renklerde yanıyor ve tekrar normal haline dönünce kullanabiliyoruz. Eğer düz alt ve CTRL tuşlarını kullanmak isterseniz eğer yine FN+enter yapıyoruz ve alt, CTRL tuşlarımızı kullanabiliyoruz eğer bu modda iken ok tuşlarını kullanmak isterseniz FN+alt, CTRL, menu. Tuşlarına basıp kullanabilirsiniz. F tuşları da aynı şekilde FN+1, 2, 3.. Hangisini kullanmak isterseniz. FN+CTRL'ye basılı tutunca fabrika ayarlarına dönüyor klavye. Bağlanma modları arası geçişi de FN+Q, W, e ile yapıyoruz. Başka diyecek bir şey kalmadı galiba.

IMG_4502.jpg

IMG_4503.jpg

IMG_4516.jpg

IMG_4517.jpg

uygulaması:
Uygulaması da güzel sadece tek sıkıntısı uygulamanın klavyeyi görmesi için klavyeyi kablo ile bilgisayara bağlamanız lazım. Klavyede 22 tane RGB mod var ve hepsini istediğiniz gibi uygulamadan ayarlayabiliyorsunuz. Macroları da aynı şekilde uygulamadan yapılıyor.

Ekran görüntüsü 2024-05-06 193443.png

Ekran görüntüsü 2024-05-06 193507.png

Ekran görüntüsü 2024-05-06 193527.png

Ekran görüntüsü 2024-05-06 193545.png

sonuç:
Klavye güzel ben açıkçası çok beğendim belki bu klavye benim ilk mekanik klavyem olduğu içinde olabilir. Genel olarak güzel bir klavye almak isteyenlere öneririm parasını hak ediyor. Tabii tam olarak uzun süre kullanmadığım içinde iyi olabilir.
Klavyeyi alırken en büyük etkenlerden biri de Wireless olmasıydı ve Wireless'i başarılı. Ürünün kendisini anlattığım bölümde kendimin uzun uğraşlar sonucu bulduğum bazı şeyleri de yazdım belki bu klavyeyi alan olursa belki yardımcı olur diye. Klavyenin tuşları biraz sert ama benim için sorun değil. Bir arkadaşımda yellow optical switch denemişti ve bu klavyenin switchleri tabii ki de onun kadar hassas değil. Sesini de buraya bırakıyorum:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. İlk incelemem eğer bir eksiğim veya hatam varsa kusura bakmayın. İyi sosyaller.

Son düzenleme:
Redragon'larda yay sesi sorunu mu ne var diye söylendi bana.
Blue Switch K530 Pro kullanıyorum da almak ile iyi yapmış mıyım diye sormuştum.
Yay sesi hiç duymadım ama ben fark etmemiş olabilirim, eve gidince bakayım.
Bu sorun dışında nasıl?

Mesela RK Switch mi daha iyi yoksa Reddragon switch mi?

Blue switch K530 Pro kullanıyorum da almak ile iyi yapmış mıyım diye sormuştum.
Yay sesi hiç duymadım ama ben fark etmemiş olabilirim, eve gidince bakayım.
Bu sorun dışında nasıl?

Mesela rk switch mi daha iyi yoksa Redragon switch mi?

O kadar bilgili değilim reis ya :D

Hocam kusura bakmayın görmedim mesajınızı. Hocam ben halen kullanıyorum ve herhangi bir sıkıntısı yok ama Plus versiyonunu bilemiyorum yanlış bilgi vermek istemem.

Tek renk ayarlayabiliyor musunuz klavyeyi bir de Plus ile driverları aynı mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı