RPCS3 Vulkan'da çöküyor

John Marston1911

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Intel Core i5-1334U (13. Nesil)

RAM: 16 GB DDR4

Ekran Kartı: Intel UHD Graphics

Depolama: 480 GB M.2 SSD

Anakart: Bilmiyorum
OpenGL'de böyle bir sorun yaşamıyorum fakat oyunu Vulkan'a alınca çoğu oyun çöküyor. OpenGL'de oyna diyecek olursanızda oyun tam ekran olmuyor ve ses bozulmaları oluyor. Ayrıca OpenGL'de daha düşük FPS alıyorum. örneğin OpenGL'de 30 FPS alıyorsam Vulkan'da 60 FPS alıyorum.

Not: GPU sürücülerim güncel, RPCS3 güncel, oyunun ISO dosyası bilinen bir siteden USA versiyonu sıkıntısız çoğu kişi tarafından denenmiş.

Son düzenleyen: Moderatör:
OpenGL'de böyle bir sorun yaşamıyorum fakat oyunu Vulkan'a alınca çoğu oyun çöküyor. OpenGL'de oyna diyecek olursanızda oyun tam ekran olmuyor ve ses bozulmaları oluyor. Ayrıca OpenGL'de daha düşük FPS alıyorum. örneğin OpenGL'de 30 FPS alıyorsam Vulkan'da 60 FPS alıyorum.

Not: GPU sürücülerim güncel, RPCS3 güncel, oyunun ISO dosyası bilinen bir siteden USA versiyonu sıkıntısız çoğu kişi tarafından denenmiş.
GPU kaynaklı bir sorun diyeceğim ama 1334U'nun kullandığı Iris Xe G7 ile Gow 3 filan oynamışlar.

Hangi oyunu ve grafiklerini deniyorsunuz? CPU/GPU ayarlarını değiştirmeyi deneyiceğiniz artık.
GPU konusunda RPCS3 genede çok değişken bir deneyime sahip. RX 480 ile ışıklandırma hatası aldığım Uncharted 3, 3060Ti ile kusursuz çalışıyor mesela.
Kart seçen bir emulator.

GPU kaynaklı bir sorun diyeceğim ama 1334U'nun kullandığı Iris Xe G7 ile GoW 3 filan oynamışlar.

Hangi oyunu ve grafiklerini deniyorsunuz? CPU/GPU ayarlarını değiştirmeyi deneyiceğiniz artık.
GPU konusunda RPCS3 gene de çok değişken bir deneyime sahip. RX 480 ile ışıklandırma hatası aldığım Uncharted 3, 3060 Ti ile kusursuz çalışıyor mesela.
Kart seçen bir emulator.

Grafik kartım İntel Uhd Graphics her neyse bütün grafik ayarlarında denedim olmadı şu anlık GTA San Andreas PS3 Edition ve Red Dead Redemption 1'de bu sorun var ileride bu emülatörle PC optimizasyonu kötü olduğundan The Last of Us oynamayı düşünüyorum sizce bunda böyle bir sorun yaşar mıyım?

Grafik kartım İntel Uhd Graphics her neyse bütün grafik ayarlarında denedim olmadı şu anlık GTA San Andreas PS3 Edition ve Red Dead Redemption 1'de bu sorun var ileride bu emülatörle PC optimizasyonu kötü olduğundan The Last of Us oynamayı düşünüyorum sizce bunda böyle bir sorun yaşar mıyım?
Normalde yaşanmaması lazım:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RDR1 için direk PC portunu indirebilirsiniz doğrusu, gayet sistem dostu. Birde Switch versiyon var. Daha çok Infamous, Killzone gibi PS3 özel oyunlarına yoğunlaşın derim.

Normalde yaşanmaması lazım:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RDR1 için direk PC portunu indirebilirsiniz doğrusu, gayet sistem dostu. Bir de switch versiyon var. Daha çok ınfamous, Killzone gibi PS3 özel oyunlarına yoğunlaşın derim.

Biliyorum ben sadece PS3 de RDR1 hissini merak ettiğimden yüklemiştim normal PC portunda 30 FPS rahat oynuyorum açıkçası bu arada eğer TLOU PC optimizasyon iyi yapılsaydı emülatöre ihtiyaç zaten duymazdım her neyse yardımınız için teşekkürler bir bakayım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı