RTX 20 serisi ne zaman ucuzlayacak?

Yeni model çıkınca mantıken eski model ucuzlayacak.Ben bu aralar sistem toplamayı düşünüyorum ve en uygun zamanın ne zaman olabileceğini sordum sadece :D .
Malesef NVIDA tarafında işler öyle olmuyor. Eski modelleri piyasadan kalkana kadar aynı fiyat etiketinden satılıyor. Fakat satıcı firmalar yeni gelecek ürünler için stoklarını boşaltmak amacıyla güzel indirimler uygulayabiliyor. Onları kovalaman da fayda var. Mesela incehesap'ın cuma gecesi indirimleri gibi. Geçtiğimiz cuma gecesi indiriminde RTX 2080 SUPER'i 6.500 TL gibi çok makul bir fiyata satmışlardı.

Türkiye'de yeni model çıkınca eski modeller zamlanıyor. En güzel örneklerden bir tanesi Iphone olabilir...
Hocam bana bu örneği verdiğiniz içim yandı şimdi.Ben geçen sene Ağustos'un sonunda 4099'a İphone 7 aldım.Aldıktan kısa bir süre içinde bayaa ucuzladı.İşte bu pc işi de buna dönmesin diye bu kadar tedirginim.
Malesef NVIDA tarafında işler öyle olmuyor. Eski modelleri piyasadan kalkana kadar aynı fiyat etiketinden satılıyor. Fakat satıcı firmalar yeni gelecek ürünler için stoklarını boşaltmak amacıyla güzel indirimler uygulayabiliyor. Onları kovalaman da fayda var. Mesela incehesap'ın cuma gecesi indirimleri gibi. Geçtiğimiz cuma gecesi indiriminde RTX 2080 SUPER'i 6.500 TL gibi çok makul bir fiyata satmışlardı.
Ben montajı yapamayacağım için Vatan'da toplatmayı düşünüyorum.Bu yüzden farklı sitelerden pek indirim kovalayamam.
3000 serisi çıkmadan önce indirim oalcağını düşünmüyorum.
Sizce çıkınca keşke bekleseydim dedirtecek kadar indirim olur mu?Yada dişimi sıkıp eğer uygun fiyatlı olursa bir 3060 mı almalıyım?

Hocam bana bu örneği verdiğiniz içim yandı şimdi.Ben geçen sene Ağustos'un sonunda 4099'a İphone 7 aldım.Aldıktan kısa bir süre içinde bayaa ucuzladı.İşte bu pc işi de buna dönmesin diye bu kadar tedirginim.
2-2.5 yıl önce arkadaşım Vatan'dan 3099-2999TL'ye almıştı sanırım. Aradan zaman geçtiği için tam olarak hatırlamıyorum ama 4099TL olmadığına eminim. Ben de kızmıştım, pahalıya almışsın diye.😂 Valla bu ülkede her an her şey olabilir. Unutmadan, beklemek en kötü şey...

O zaman telefonu alırken acele etmiştim işte şimdi de pc işini biraz aceleye getiriyorum.Aynı sonuçla karşılaşırsam içim çifte yanacak bu sefer.Böyle olmasın diye bu konuyu açtım zaten :D .

O zaman telefonu alırken acele etmiştim işte şimdi de pc işini biraz aceleye getiriyorum.Aynı sonuçla karşılaşırsam içim çifte yanacak bu sefer.Böyle olmasın diye bu konuyu açtım zaten :D .
Arkadaşıma kıyasla 1 yıl geç almışsın ve zarardasın, şansa bak ki o bu sene 1650S+1600AF sistem topladı. Sen şimdi 1 yıl daha beklemeli miyim diyince...

Arkadaşıma kıyasla 1 yıl geç almışsın ve zarardasın, şansa bak ki o bu sene 1650S+1600AF sistem topladı. Sen şimdi 1 yıl daha beklemeli miyim diyince...
Şimdi benim de içim bir tuhaf oldu.Yukarda bir arkadaş bunlar son ürünler demiş.Sizce hemen alayım mı,indirim mi bekleyeyim,yada 3060 ı bekleyip onu mu alayım?

Şimdi benim de içim bir tuhaf oldu.Yukarda bir arkadaş bunlar son ürünler demiş.Sizce hemen alayım mı,indirim mi bekleyeyim,yada 3060 ı bekleyip onu mu alayım?
3060≈2070. Bugün 2080 için de 3070 olacak deniyor. Yani yeni çok güçlü bir kart gelecek(3080). Senin şu an 2070 düşüncen/bütçen varsa beklemeden al...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı