RTX 2060 %100'ü kullanılmıyor

OwerPovered

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D,
Anakart: MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI,
Ekran Kartı: ASUS ROG STRIX GAMING OC WHITE 4090 24GB,
Ram: GSKILL 64GB (2x32GB) Trident Z5 Neo RGB 6000MHz CL30 DDR5 EXPO,
M.2 SSD: Kingston KC3000 1TB,
M.2 SSD: Samsung 990 Pro 4TB,
HDD: Western Digital 2TB BLUE WD20EZBX 3.5" 7200 Rpm SATA 3.0 Harddisk,
Monitör : PG27AQDP'nin çıkmasını bekliyorum, şimdilik XG2405.
Gigabyte'ın 2060 ekran kartına sahibim ve ekran kartımdan çok memnunum ama son zamanlarda farkına vardığım bir sıkıntıyı çözemiyorum. Sıkıntıyı 1 haftadır çözmeye çalışıyorum ama bir türlü çözemedim. Rust, PUBG ve o tarz oyunlarda işlemcimin %100 yükte çalışmamasına rağmen ekran kartım gücünün %60'dan fazlasını kullanmıyor. 144Hz ekrana sahip olmama rağmen Rust gibi oyunlarda 90-100 civarı FPS almama rağmen ekran kartım sadece %60 yük altında çalışıyor ne yaparsam ekran kartımdan %100 verim alırım? Oyunu 144Hz'de açtığımda ekran kartımın 144 FPS verene adar bütün gücünü kullanması gerekmiyor mu?

Screenshot_1.png

Screenshot_2.png

CoD Modern Warfare'de denedim oyunun ayarlarını düşükde %70 kullanıyor işlemci %90 yüksekde ikisi de %90 ama FPS sabit 80 90 arası SS alınca oyun crash veriyor.
Screenshot_1.png

SS alabildim Full grafikde FPS dalgalanıyor sürekli.

@OwerPovered merak ettim de bende de aynı sorun var gibi PUBG de tüm ayarlarım en düşükte 2 tanesi orta da ona rağmen GPU %100 kullanmıyor FPS değerim düşünce o kayganlık akıcılık hissi kayboluyor,ne yaptım ne ettim bende bir türlü bulamadım.Fakat benim bildiğim %100 kullanması iyi bir şey değil,herhalde yanlış biliyormuşum.

@OwerPovered merak ettim de bende de aynı sorun var gibi PUBG'de tüm ayarlarım en düşükte 2 tanesi orta da ona rağmen GPU %100 kullanmıyor FPS değerim düşünce o kayganlık akıcılık hissi kayboluyor, ne yaptım ne ettim bende bir türlü bulamadım. Fakat benim bildiğim %100 kullanması iyi bir şey değil, herhalde yanlış biliyormuşum.

Ben oyunu Full grafiklerde oynuyorum PUBG'yi sadece shaderlar kapalı 144 FPS sabit alıyorum bende ekran kartı %60 kullanıyor en fazla.

Ben oyunu Full grafiklerde oynuyorum PUBG'yi sadece shaderlar kapalı 144 FPS sabit alıyorum bende ekran kartı %60 kullanıyor en fazla.
ben ekran kartını çok yormasın diye FPS değerimi sabitledim 110'a gayet iyi akıcı sorun yok fakat 109 a bile düşünce anlık yırtılmamı desem akıcılık kayboluyor anlamıyorum neden böyle oluyor.Senin sürekli 144 de sabit mi ? ben FPS değerini sınırsız yapınca 270 280 leri buluyor fakat arada 85 leri görüyorum bir anda düşüyor ve o akıcılık kayboluyor aylardır araştırıyorum doğru yolu bir türlü bulamadım bende sabitledim fps değerimi 110'a arada akıcılık gidiyor ama yapcak bir şey yok

Ben ekran kartını çok yormasın diye FPS değerimi sabitledim 110'a gayet iyi akıcı sorun yok fakat 109'a bile düşünce anlık yırtılmamı desem akıcılık kayboluyor anlamıyorum neden böyle oluyor. Senin sürekli 144'de sabit mi? Ben FPS değerini sınırsız yapınca 270 280leri buluyor fakat arada 85leri görüyorum bir anda düşüyor ve o akıcılık kayboluyor aylardır araştırıyorum doğru yolu bir türlü bulamadım bende sabitledim FPS değerimi 110'a arada akıcılık gidiyor ama yapcak bir şey yok.

Ekran kartının amacı oyun oynamak bence FPS sınırını 144'e sabitle ben 144 FPS'e sabitleyip oynuyorum bende ekran ölçeği %120'de o ekran kartını daha çok kullanmanı sağlıyor eğer benim gibi sıkıntı yaşıyorsan işe yarar.
@Mithat Berhan ekran kartına OC yapmam mantıklı gibi görünmüyor bence oyun oynarken ortalama 70 derece çalışıyor.

Ekran kartının amacı oyun oynamak bence FPS sınırını 144'e sabitle ben 144 FPS'e sabitleyip oynuyorum bende ekran ölçeği %120'de o ekran kartını daha çok kullanmanı sağlıyor eğer benim gibi sıkıntı yaşıyorsan işe yarar.
senin nasıl sabit 144 de oluyor ve full grafikte ? çok tuhaf yırtılmalar oluyor mu sizde yoksa sürekli akıcımı oynuyorsunuz ? mesela ben en çok çölde sıkıntı yaşıyorum düşüyor FPS.Ekran ölçeğini dediğiniz gibi yapıcam,başka ayar kullanıyor musunuz yardımcı olursan valla sevinirim.

Mithrain in ayarlarını yapabilirsin eski PC'de o ayarlarla oynuyordum şu anki PC'de gölgeler hariç her şey Ultra'da ekran ölçeği 144 çok nadir FPS 130'lara düşüyor ama akıcılığı gitmiyor.

Mithrain in ayarlarını yapabilirsin eski PC'de o ayarlarla oynuyordum şu anki PC'de gölgeler hariç her şey Ultra'da ekran ölçeği 144 çok nadir FPS 130'lara düşüyor ama akıcılığı gitmiyor.
nasıl oluyor ya,bende o akıcılık gidiyor işte çok tuhaf.Ekran ölçeğini bulamadım ? işleme ölçeğinden mi bahsediyorsunuz oyunda ?

Nasıl oluyor ya, bende o akıcılık gidiyor işte çok tuhaf. Ekran ölçeğini bulamadım? İşleme ölçeğinden mi bahsediyorsunuz oyunda?

Evet işleme ölçeği çözünürlüğünü arttırıyor ve ekran kartı kullanımını arttırıyor belki FPS'in artabilir 144 Hz ekranın varsa oyunu 144 Hz'de açtığından emin ol.

Evet işleme ölçeği çözünürlüğünü arttırıyor ve ekran kartı kullanımını arttırıyor belki FPS'in artabilir 144 Hz ekranın varsa oyunu 144 Hz'de açtığından emin ol.
165hz monitörüm var,FPS'i 113'e sabit şekilde oynuyorum veya 165 e de sabitlesem mesela paraşütle inerken manzaraya ve kalabalık olunca fena düşüyor ve yırtılmalar oluyor oyunda anlamıyorum bir türlü

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı