Çözüldü RTX 2060 %99 kullanımda çöküyor

• Konuyu başlatan Pxn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 1.345
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Pxn

Hectopat
Makaleler
6
Daha fazla  
Meslek
Paylaşımlı Scooter
RAM
İRDM PRO Black 8X2 GB 3600Mhz CL18 Micron
Ekran kartı
MSI RTX 2060 Ventus o.c 6gb
Anakart
Gigabyte B450m2sh 3600mhz
İşlemci
Ryzen 5 1600 14nm 3.77ghz
Rotr ve GTA V'de sıklıkla yaşıyorum, oyun en yüksek ayarlarda %99 GPU kullanımında en fazla 5 dakika dayanıyor.
Rotr'da bazen 7-8 dakika kadar sürüyor fakat ilk ara sahnede tak diye çöküyor.

DDU ile sürücüleri en sonundan tutunda 22H2'ye çıkan ilk yamaya kadar denedim. Aynı şekilde DirectX ve MC visiual sürümleri vs.
bu neden oluyor hiç anlayamadım, %70-98 GPU kullanımı ile Uncharted'i 25 saat kadar oynadım. Aynı şekilde, oyunlara darboğaz yapıp GPU kullanımını düşürürsem oyun çökmüyor.

Çözüm
GPU hataları RAM veya anakart kaynaklı da olabilir hocam. Bunlar birbiriyle bağlantılı çalışan parçalar. Ancak ben ilk şüphelinin PSU olduğuna kanaat getirdim. Bazı PSU'lar vadettikleri deperde enerjiyi karşılayamaz veya uzun süre belirli yük altında çalıştıktan sonra verimlilik kaybından dolayı baştaki gücü veremez. Kaliteli bir PSU da olsa arıza yapma olasılığı da geçerli. Ancak sizin durumunuzda kesin bir teşhise ulaşmak zor olduğundan servis yolu görünüyor sanırım.

Anakartı kontrol ettim ve RAM'i tek kanal çalıştırdığımda hata almamaya başladığımı fark ettim ve yeniden çift kanal takıp frekansı 3200'den 3000'e çektim sorunum çözüldü.
İşlemcim Ryzen 5 1600 AE modeli 3200MHz çift kanal RAM'i dahi kaldıramıyor. Sorunun kaynağı işlemci ve anakart kalitesi diyebiliriz.
Rotr ve GTA V'de sıklıkla yaşıyorum, oyun en yüksek ayarlarda %99 GPU kullanımında en fazla 5 dakika dayanıyor.
Rotr'da bazen 7-8 dakika kadar sürüyor fakat ilk ara sahnede tak diye çöküyor.

DDU ile sürücüleri en sonundan tutunda 22H2'ye çıkan ilk yamaya kadar denedim. Aynı şekilde DirectX ve MC visiual sürümleri vs.
bu neden oluyor hiç anlayamadım, %70-98 GPU kullanımı ile Uncharted'i 25 saat kadar oynadım. Aynı şekilde, oyunlara darboğaz yapıp GPU kullanımını düşürürsem oyun çökmüyor.
Hocam Ryzen 5 1600'ün 2060 Super'e darboğaz yapmasından dolayı çöküyor olabilir mi? Bende öyle bir problem vardı, 3600'e yükselttim sistemimi başka bir sorun çıkmadı o günden bu güne.(1.5 sene oluyor)

Hocam Ryzen 5 1600'ün 2060 Super'e darboğaz yapmasından dolayı çöküyor olabilir mi? Bende öyle bir problem vardı, 3600'e yükselttim sistemimi başka bir sorun çıkmadı o günden bu güne.(1.5 sene oluyor)

Darboğazdan dolayı çökeceğini zannetmiyorum.

İşlemci darboğazını yanlış anlamışsınız hocam. Darboğazda sistem kilitlenmesi olmaz, performans düşer sadece. Kaldı ki burada GPU zaten tam yükte çalışıyor, darboğaz yok.

Güç kaynağı nedir?

FSP 500W %85 ahc.

2 konuda bilgi lazım. Birincisi oyun esnasında GPU sıcaklıkları, ikincisi kullandığınız PSU'nun marka ve modeli.

GPU sıcaklıkları 70-73 derece arasında. Stress testinde en fazla 79 derece civarı görüyorum.
FSP 500W %85 ahc.

GPU çökmesinden sonra anakartını değiştirip sorunu çözenler olmuş. Sorunun PCI-e'den kaynaklandığını belirtenlerde olmuş, ucu açık bir olay.

Bana PSU'dan olabilir gibi geldi. Anakart veya RAM kaynaklı da olabilir. İşlemci değerlerine baktınız mı?

Evet gerekli testleri detaylıca yapıyorum fakat sorun bulamıyorum.
CPU+GPU tam yük testinde GPU 170W CPU 100W civarı çekiyor 1.37v voltaj ile.
PSU gücü rahatlıkla kaldırıyor, anakart konusunda hangi testler yapılır bilmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı