RTX 2060 Advanced Edition vs RX 5700 XT

Yani RX 5700-XT almak yerine 2060S daha mantıklı. :D.
Ya aslında bakarsanız RX5700XT gerçekten FPS konusunda çok önde ama dediğim yazılım sorunları sizi çileden çıkartacak emin olun. Wattman sorunu gibi sorunlar hala çözülmedi, bazı kullanıcılar GPU kullanımında dalgalanmalar yaşıyor yazılımsal sorunlar yüzünden. RX5700XT alacaksanız kumar oynamış oluyorsunuz öyle diyeyim size, sorun yaşayıp yaşamamanız tamamen şans. Ama RTX2060S alırsanız 10-15 FPS kaybınız olur ama kafanız rahat olur. NVIDIA bu işin ehli, AMD'ye göre NVIDIA'da daha az sorun çıkıyor bu bir gerçek. ''Elinde veri yok, hani veri nerde'' diyenlerde bildiğin fanboyluk yapıyor. Yani kartta sorun olunca iade etmeye çalıştığınızda ''Kartta sorun yok'' diyip sizi mal yerine koyuyor servisler ve kartı geri gönderiyor, RX590 kullandığımda iade ederken 1000'lerce kanıt gönderdim servise tek seferde iade alınsın diye.
Sorun yaşama ihtimalinizi baz alarak bunları söyledik yoksa 5700XT daha iyi.

Bu arada PSU alırken de dikkat edin o anakart 8+4 CPU güç girişli.

OC'suz Advanced, OC olanlar zaten OC edition.
AAA hocam elinizde AMD'nin daha sorunlu olduğuna dair herhangi bir grafik veya veri yok. Fanboyluk yapmayalım huuuuu.

AMD kullandım hep ama bana da 2060 Super daha mantıklı geliyor. Bende birkaç ay sonra almayı düşünüyorum. Bir markaya takılmak yerine hangisi daha mantıklıysa onu tercih etmek lazım.

Rx 5700xt kullanıcısı olarak söyleyebilirim performans olarak gerçekten mükemmel ama malesef alev atıyor yani öyle bir yazılımı varki fanları 70-73de felan calıstırıyor. Onun için rtxden vazgeçme derim ama 2070 gibisini bile geciyor rx 5700xt onun için performans olarak düşük kalabilir.

RX 5700XT kullanıcısı olarak söyleyebilirim performans olarak gerçekten mükemmel ama maalesef alev atıyor yani öyle bir yazılımı varki fanları 70-73DE falan calıstırıyor. Onun için RTX'den vazgeçme derim ama 2070 gibisini bile geciyor RX 5700XT onun için performans olarak düşük kalabilir.

Yani bana sorun çıkartmasın 10-15 FPS az almaya razıyım.

10-15 den daha fazla fark olur 2060 için super içinde aynısını söyleyebilirim çoğu kişi 2070 ile yarışıyor desede. Yani şöyle söyleyim bende ryzen 7 2700x var apex 2k ultrada 150-110 arası gidip geliyor. Ama resmen eklem sıcaklıkları 100 dereceye felan cıkıyor. Yani yinede 2060 super al rahat ol bencede ben sıkıntı cekiyorum cünkü korkuyorum alev alcak diye :D

2060 Süper Rog Strix fiyatı bence çok pahalı. 200-300 lira daha koyarak şunları almak daha iyi olur. 5700XT kartının hız olarak Nvidia karşılığı olan kart da budur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı