RTX 2060 ASUS Evo GPU Tweak II üzerinden overclock yapılır mı?

Makaleler
34
Yer
İstanbul

Dosya Ekleri

• Screenshot_16.jpg
    Screenshot_16.jpg
    19,5 KB · Görüntüleme: 194
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende ayni programi kullaniyorum. Otomatik programin belirledigi OC ayarini oyun acarken aktif ediyorum. Bir sorun yasamadim. Bu arada ayni ekran karti modeliyle yapiyorum bende.

Bende ayni programi kullaniyorum. Otomatik programin belirledigi OC ayarini oyun acarken aktif ediyorum. Bir sorun yasamadim. Bu arada ayni ekran karti modeliyle yapiyorum bende.
ASUS Dual 2060 Super kullanıyorum gayet başatılı.
Bahsettiğim o değil arkadaşlar, bu kırmızı kutucuğa aldığım kısımdan Overclock yapmak bir zarar verir mi OC Mode'den çok çok daha fazla performans artışı sağlayan bir profil oluşturuyor çünkü.

Dosya Ekleri

• Screenshot_25.jpg
    Screenshot_25.jpg
    38,9 KB · Görüntüleme: 198
Bahsettiğim o değil arkadaşlar, bu kırmızı kutucuğa aldığım kısımdan overclock yapmak bir zarar verir mi OC Mode'den çok çok daha fazla performans artışı sağlayan bir profil oluşturuyor çünkü.

Ekran kartı sıcaklığı çok yüksek değilse zarar vermez çünkü overclock işlemi yapıldığı zaman ekran kartı biraz daha fazla ısınacak. Ekran kartı ısılarını kontrol edin ısılarda herhangi bir problem yoksa öyle kullanın. Kendi ekran kartıma yapıyorum overclock işlemi fakat ben MSI Afterburner programını kullanıyorum.

Ekran kartı sıcaklığı çok yüksek değilse zarar vermez çünkü overclock işlemi yapıldığı zaman ekran kartı biraz daha fazla ısınacak. Ekran kartı ısılarını kontrol edin ısılarda herhangi bir problem yoksa öyle kullanın. Kendi ekran kartıma yapıyorum overclock işlemi fakat ben MSI Afterburner programını kullanıyorum.
Hocam bu tarz bir Overclock ayarı oluşturdu oyunlara girerken bu ayarı açayım mı? Kart ömrünü çok kısaltır mı ya da zarar verir mi?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.jpg
    Screenshot_2.jpg
    19 KB · Görüntüleme: 157
  • Screenshot_27.jpg
    Screenshot_27.jpg
    35,8 KB · Görüntüleme: 124
  • Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    18,7 KB · Görüntüleme: 149
Hocam bu tarz bir overclock ayarı oluşturdu oyunlara girerken bu ayarı açayım mı? Kart ömrünü çok kısaltır mı ya da zarar verir mi?

Hocam kartınız için en stabil overclock ayarlarını yapıyor program. Dediğim gibi açın sıcaklıklara bir bakın sıcaklıklar fazla olursa kapatırsınız. Overclock uzun vade de evet bileşenlerin ömrünü azaltır.

Bahsettiğim o değil arkadaşlar, bu kırmızı kutucuğa aldığım kısımdan overclock yapmak bir zarar verir mi OC Mode'den çok çok daha fazla performans artışı sağlayan bir profil oluşturuyor çünkü.

OC scanner kullanmadım kendi yaptığım ayarlarda stabil şekilde kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı