hasras00
Centipat
Merhabalar. Yaklaşık 1 hafta önce büyük umutlar ile sipariş ettiğim MSI GL73-9SEK model bilgisayar maalesef dün elime geçti, geçmez olaydı. Keşke yolda kaybolsaydı da daha az üzüleyseydim. İçinde RTX 2060 6G, i7-9750H, 16 GB DDR4 2666 bulunduran bilgisayarda ilk işim ekran kartını ve sistemi güncellemek oldu. Her şeyi tamamladıktan sonra Microsoft Game Pass satın aldım ve ilk oyunumu indirmeye hazırdım; Forza Horizon 4. Oyun 30 FPS ile başladı, biraz ilerledikten sonra düzelir dedim fakat nafile. Very Low ayarlarda bile 40 FPS’in üzerine çıkamıyordum. Ultra ayarlar ile 35 FPS ancak alabiliyordum. Ardından klasik Türk sözü olan; “Oyun bozuktur abi” cümlesini de kurduktan sonra Metro Exodus indirmeye karar verdim, GamePass’e dahil olduğundan dolayı. Ne yazık ki en üst ayarlar da 50 FPS alabilidim maksimum. Fakat kağıt üzerinde 50 FPS, hissedilen kesinlikle 30 FPS’den fazla değildir. Youtube’da ki benchmark testlerine baktığımda insanlar Forza da 90 FPS, Metro da ise 80 FPS alıyorlardı RTX 2060 ile, ama ben 30 ve 40’tan sonrasını göremiyorum. MSI teknik destek ile konuştum ve benden ekran kartının güncellemesini silip, GeForce Experience ile yeniden yüklememi istediler, güya çözümü kendilerince bulmuşlardı. Maalesef işe yaramadı. Bir arkadaşım GTX 1660Ti ile çoğu oyunu ultra ayarlarda 70-80FPS ile oynayabiliyorken benim RTX 2060 ile maalesef sadece Apex ve PUBG de başarıya ulaşmam çok can sıkıcı bir durum. $1300 para verdiğim sistem maalesef sadece internette dolaşırken hızlı.
Not: Forza Horizon 4 Benchmark sonuçları ise:
GPU Avarage: 110 FPS
CPU Avarage: 39 FPS
General Avarage: 37 FPS
Yani çoğu oyunda bilgisayar RTX 2060’ı tanımıyor. NVIDIA Kontrol Panel’den gerekli dokunuşları yaptım. Bknz: maksimum performans, vsycn: off. Ve NVIDIA Ekran Kartını önerilen kart olarak seçtim, hiç bir sonuç elde etmedim. Yardımınıza ihtiyacım var. 2 hafta önce GTX 1060’lı bir sistemi beğenmediğim için geri iade etmek zorunda kalmıştım. Bunu da iade etmek istemiyorum. Vakit ayıran herkese teşekkürler.
Not: Forza Horizon 4 Benchmark sonuçları ise:
GPU Avarage: 110 FPS
CPU Avarage: 39 FPS
General Avarage: 37 FPS
Yani çoğu oyunda bilgisayar RTX 2060’ı tanımıyor. NVIDIA Kontrol Panel’den gerekli dokunuşları yaptım. Bknz: maksimum performans, vsycn: off. Ve NVIDIA Ekran Kartını önerilen kart olarak seçtim, hiç bir sonuç elde etmedim. Yardımınıza ihtiyacım var. 2 hafta önce GTX 1060’lı bir sistemi beğenmediğim için geri iade etmek zorunda kalmıştım. Bunu da iade etmek istemiyorum. Vakit ayıran herkese teşekkürler.