RTX 2060 düşük GPU kullanımı ve FPS düşmesi

TrabzOnur

Kilopat
Arkadaşlar merhaba,
Sistemimi 1 yıl önce 'İncehesap' üzerinden aldım, donanım arşivi'nin hazırladığı sistemin üzerine eklemeler yaparak aldım. Ekran kartı, güç kaynağı, kasa vs. üzerinde değişiklikler yaptım. Sorunum şu arkadaşlar, örneğin 'Fortnite' oynarken sabit 144 FPS alamıyorum sürekli FPS düşmesi oluyor, aynı sisteme sahip (sadece işlemcisi bir tık yüksek) arkadaşım ise onun monitörü 165 Hz ve o sabit 165 FPS alıyor en ufak drop olmadığını söylüyor, sadece ara sıra 120'lere düşüyormuş o kadar. Bende ise bazen 19'a kadar anlık olarak düşüp yükseliyor ve bu da çok canımı sıkıyor. Benzer olarak 'the cycle' oyununda da arkadaşım yine sabit 165 FPS alırken ben 144 FPS'ye çıkamıyorum. 'Call of Duty Modern Warfare' oyununda ise herhangi bir sorun yaşamıyorum.
Benim sistemim;

Benim sistem.PNG

Bunlara ek olarak sistemden 1 ay sonra harici olarak aldığım HDD ve bende daha önceden olan SSD'i ekledim.
HDD: Seagate Barracuda ST2000DM008 2TB 7200RPM 256MB sabit disk.
SSD: Samsung 850 Evo 250 GB SSD.
Sistem Samsung SSD'ye, oyunlar ise HDD'ye kurulu.
Arkadaşımın sistemi:

Ömür'ün sistem.PNG

Oyundan birkaç görüntü ekleyeceğim, bu görüntülerde solda MSI Afterburner değerleri, sağda ise Fortnite'ın kendi FPS göstergesi var, orada da ne kadar yükselip düştüğü görülüyor.
Örnek 1;

Örnek 1.png

Örnek 2;

Örnek 2.png

Örnek 3;

Drop.png

Arkadaşlar örnek görseller bunlar, sistemi garantiye göndermeyi düşünüyorum ama kargo da sıkıntı olur diye korkmuyor değilim. Ayrıca "test ettik bir şey yok" diye belirtip geri gönderirler diye de düşünüyorum. O sebeple öncesinde size sormak istedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Yükledim yine çok aşırı değişken FPS var, hiç sabitlenmiyor. Normalde 144'ün üzerinde olması ve 144'e kitlenmesi lazım.
Eki Görüntüle 789779

Sanırım kasayı komple göndereceğim sorun devam ederse, o zaman not olarak onu da belirtmeyi düşünüyorum.

Hocam MSI Afterburner'dan ekran kartı kullanımına bakar mısın ve ayarları yükseğe al öyle dene ve bir sorum daha olacak hangi çözünürlükte oynuyosunuz?

Yükledim yine çok aşırı değişken FPS var, hiç sabitlenmiyor. Normalde 144'ün üzerinde olması ve 144'e kitlenmesi lazım.
Eki Görüntüle 789779

Sanırım kasayı komple göndereceğim sorun devam ederse, o zaman not olarak onu da belirtmeyi düşünüyorum.

Kanka oyunda sıkıntı var arkadaşımda da vardı aynı sorun.

Hocam MSI Afterburner'dan ekran kartı kullanımına bakar mısın ve ayarları yükseğe al öyle dene ve bir sorum daha olacak hangi çözünürlükte oynuyosunuz?

İlk mesajda yüklediğim ekran görüntülerinde gözüküyor kullanım ama ben şu an da anlık olarak yine ekran görüntüsü aldım.
Ayalar şu şekilde;
ayarlar 1.png

ayarlar 2.png

Kullanım ise şu şekilde;
kullanım.PNG

Kanka oyunda sıkıntı var arkadaşımda da vardı aynı sorun.

Arkadaşım da neredeyse benimle aynı sistemi kullanıyor, onun da sistemini ilk mesaja ekledim. O sabit FPS alıyor onda hiçbir sorun yok.
Bu sorun Ryzen işlemcilerde yaşanıyor genellikle. En azından Technopat'ta açılan konular hep Ryzen işlemci sahipleri tarafından açılıyor.

O eklediğim arkadaşımın sisteminde de işlemci AMD aslında :'( Bu kadar para verip sorun yaşayınca insan üzülüyor, daha taksiti geçen ay bitti.

İlk mesajda yüklediğim ekran görüntülerinde gözüküyor kullanım ama ben şu an da anlık olarak yine ekran görüntüsü aldım.
Ayalar şu şekilde;
Eki Görüntüle 789810
Eki Görüntüle 789812
Kullanım ise şu şekilde;
Eki Görüntüle 789815

Arkadaşım da neredeyse benimle aynı sistemi kullanıyor, onun da sistemini ilk mesaja ekledim. O sabit FPS alıyor onda hiçbir sorun yok.

O eklediğim arkadaşımın sisteminde de işlemci AMD aslında :'( Bu kadar para verip sorun yaşayınca insan üzülüyor, daha taksiti geçen ay bitti.

Kanka dediğim gibi sıkıntı oyunda. Bir arkadaşımda da var aynı sorun ama diğerinde yok. Bir de güncelleme geldiyse ekran kartına onları yap.

Kanka dediğim gibi sıkıntı oyunda. Bir arkadaşımda da var aynı sorun ama diğerinde yok. Bir de güncelleme geldiyse ekran kartına onları yap.

Ekran kartı güncellemesini günü gününe yapıyorum, sadece BIOS güncellemesi yapmadım hiç. Oyundan diye ben de düşünmüştüm ama 'The Cycle' oyununda da aynısı oluyor, ben 144 FPS'ye çıkamazken arkadaş sabit 165 FPS alabiliyor. Onda da sürekli dalgalı bir FPS ve drop olayı var
Yok mu yardımcı olabilecek kimse? Diğer konulara baktım onların sistemlerinde hep 8 GB RAM var onun 16 yapılması gerektiği söyleniyor. Benim sistem de 16 olmasına rağmen düşük.

Son düzenleme:
Ekran kartı güncellemesini günü gününe yapıyorum, sadece BIOS güncellemesi yapmadım hiç. Oyundan diye ben de düşünmüştüm ama 'The Cycle' oyununda da aynısı oluyor, ben 144 FPS'ye çıkamazken arkadaş sabit 165 FPS alabiliyor. Onda da sürekli dalgalı bir FPS ve drop olayı var
Yok mu yardımcı olabilecek kimse? Diğer konulara baktım onların sistemlerinde hep 8 GB RAM var onun 16 yapılması gerektiği söyleniyor. Benim sistem de 16 olmasına rağmen düşük.

Oyun sırasında işlemcinin Max Turbo frekansında çalıştığına emin misin?

Işın izleme ayarını da açtım FPS çok düştü ama yine de ekran kartı tamamen kendini kullanmıyor, bazen %50'ye düşüyor bazen 90'a çıkıyor en fazla.
1608388796367.png

Görüntü yarım olmuş ama en üstte ki GPU, altında ki MEM, onun altında ki CPU, onun da altında ki RAM değerleri.
FPS bu kadar düşmüşken GPU tamamen kullanılmıyor ?
Oyun sırasında işlemcinin Max Turbo frekansında çalıştığına emin misin?

Onu nasıl kontrol edebilirim?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı