RTX 2060 GPU kullanımı %100 olunca FPS düşmesi

Whiseron

Hectopat
HP Omen 15 i5 10300H ve RTX 2060 laptopum var. Mafia 2 def Edition oynarken GPU yüzde 98 99'larda gezinirken rahatça 100 FPS'lerde oynuyorum. Fakat GPU kullanımı yüzde yüz olunca direk 20 FPS'lere düşüyor ve oyun kasmaya başlıyor. GPU sıcaklığı 61 derecede CPU sıcaklığı ise 77 80 arası geziniyor. CPU kullanımı yüzde 30-40'larda. Sorun sizce ne olabilir? Oyun kaynaklı mı yoksa donanımsal mı? PC'yi yeni aldım bu arada.

HP Omen 15 i5 10300H ve RTX 2060 laptopum var. Mafia 2 def Edition oynarken GPU yüzde 98 99'larda gezinirken rahatça 100 FPS'lerde oynuyorum. Fakat GPU kullanımı yüzde yüz olunca direk 20 FPS'lere düşüyor ve oyun kasmaya başlıyor. GPU sıcaklığı 61 derecede CPU sıcaklığı ise 77 80 arası geziniyor. CPU kullanımı yüzde 30-40'larda. Sorun sizce ne olabilir? Oyun kaynaklı mı yoksa donanımsal mı? PC'yi yeni aldım bu arada.

Aşırı ısınmadan kaynaklı FPS düşmesi olabilir.

Benim de kafam karıştı bu her oyun da mı yapıyor? Yoksa belirli oyunlarda mı? Darboğaz yapmadığı belli.
Cs Go da pek görmedim açıkçası ama fazla oynamadım. Mafia 2 def edition yükledim onda yaptı şu an diğer oyunları denemedim.
Cs Go da pek görmedim açıkçası ama fazla oynamadım. Mafia 2 def edition yükledim onda yaptı şu an diğer oyunları denemedim.
Hocam nette araştırmaya devam ederken mafia 2 def edition için framerate sıkıntısı demişler. Bende 100 fps 10 15 ms gezinirken oyun fps 15'e framerate ise 70 75 arasına yükseliyor. Sizce oyundan mı kaynaklı?

Hocam nette araştırmaya devam ederken mafia 2 def edition için framerate sıkıntısı demişler. Bende 100 fps 10 15 ms gezinirken oyun fps 15'e framerate ise 70 75 arasına yükseliyor. Sizce oyundan mı kaynaklı?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
7.saniyedeki gibi oyun yavaşlıyor ama etrafta hiçbir sıkıntı yok bende

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı