RTX 2060 hala yeterli bir kart mı?

Ben kapasite anlamında bahsediyorum OC potansiyeli olarak değil, her ne kadar 2060 için RTX yetersiz Dense'de DLSS ile RTX Full açık oyunlar oynanabiliyor ama handikap şu RTX açıldığı an 1.5 GB VRAM'e yük bindiriyor. NVIDIA bunun farkına geç de olsa vardı şu an 12 GB VRAM'li modelleri hazırlıyor 2060 gerçekten güçlü bir kart 6 GB VRAM kısıtlıyor keşke başta 8 GB olarak satışa sunulsaydı.

Ayrıca yerinizde olsam bu GPU kıtlığının olduğu dönemde ekran kartını daha verimli kullanırdım. Undervolt yaparak standart hızlarda olabildiğince düşük ısılarda

Forumun geneline söylemek lazım ekran kartlarınıza çok iyi bakın hele 2060 gibi kartınız varsa ve arızalanırsa yerini kolay kolay dolduramazsınız.

Şu anki yaptığım ayar 1037mV a 2040MHz zaten 45MHz down ediyor otomatik 1995MHz gibi bir şey oluyor 65-70 derece arası sıcaklıklar da iyi bende bir sorun yok. Eldekinin kıymetini bilmek lazım.
 
Aralarında çok fark yok diyorsunuz ama unuttuğunuz bir şey var tensor Core'lar.

1660 serisi kartlar maalesef tensor Core olmamasından ötürü çok çabuk ömürlerini tüketecek 2060'ın tensor Core avantajı sayesinde çok ciddi süre kullanımda kalacak, DLSS oyun dünyasının geleceği konumunda bundan sonra çıkacak tüm oyunlarda bu destek sayesinde çok ciddi performans kazanımları olacak 2000 ve 3000 serisi kartlarda,

İş artık yapay zeka algoritmasına gidiyor MSAA, FXAA tarih olabilir.

Zamanında birçok arkadaşıma 1660 serisini bu yüzden aldırmadım şimdi dua ediyorlar iyi ki 2060 Super almışız diye Death Stranding'i DLSS açık %100 performans kazanarak oynuyor. Potansiyeli olan bir seriyi maalesef NVIDIA hiç etti.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anlamadım şimdi moodum düştü :( gelecekte ki oyunları oynayamayacak mıyım?
 
Ya yok 1660 Super'de iyi kart ama bir sürü sınıflandırma var ve sürekli yeni kartlar gelir bu işin sonu yok. 1660 Super daha gider iyi kart.

Beni yeni tür oyunlar sarmıyor eski tip oyunları daha çok oynuyorum ama güzel oyunlar çıkarsa oynarım beni 5 6 sene götürür mü yormuyorum sistemi zaten.
 
Şu anki yaptığım ayar 1037mv a 2040MHz zaten 45MHz down ediyor otomatik 1995MHz gibi bir şey oluyor 65-70 derece arası sıcaklıklar da iyi bende bir sorun yok. Eldekinin kıymetini bilmek lazım.

Aynen eldekinin kıymetini bileceksin devir maalesef kötü eskiden olsa Full OC yap gittiği yere kadar Gaming Z soğutucu bloğu kaliteli ben olsam performanstan ödün vererek undervolt ile sıcaklıkları 60-65 arasına çekerdim.
 
Aynen eldekinin kıymetini bileceksin devir maalesef kötü eskiden olsa Full OC yap gittiği yere kadar Gaming Z soğutucu bloğu kaliteli ben olsam performanstan ödün vererek undervolt ile sıcaklıkları 60-65 arasına çekerdim.

Yani şu an fena değil sağlıklı bir şekilde kullanıyorum, ama Gaming Z sanıldığı kadar iyi bir soğutma değil :D.
 
Dostum modunun düşmesine gerek yok 1660 seriside Full HD için güçlü kart ama RTX serisi kadar uzun vadeli olmaz sebebide DLSS olmaması imkanını bulduğunda güzel fiyata satıp RTX 3060 hatta yeni çıkacak 2060 12 GB alabilirsen uzun süre ekran kartı derdin falan olmaz.
 

Geri
Yukarı