RTX 2060 marka ve model arasındaki farklar

• Konuyu başlatan Silinen üye 94679
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 33
  • Görüntüleme 6.559
S

Silinen üye 94679

Ziyaretçi
Merhaba,

Aralarındaki fark, fark edilecek ve fazla para vermeye değecek kadar büyük mü?

Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz, neden? Zotac yazılımları iyi ve stabil midir? Ben sırf yazılımlarının iyi olması nedeniyle her zaman MSI tercih ediyorum.

Peki 7600k'ye overclock sonrasında 2060 da, 2060S de 1080p çözünürlükte kullanıldığında sıkıntı yaşatmaz mı? Sıvı soğutma bulunuyor sistemimde Thermaltake'in tek fanlı, modelini hatırlamıyorum.

Hayır, sıkıntı çıkarmaz. 2080'e kadar besler. Sadece AAA oyunlarda 4 çekirdek sıkıntıya girecektir veya arkada bir şey açıkken (Browser gibi) zorda kalacaktır yani bu darboğaz değil aslında işlemcinin çekirdek yetmezliği diyebiliriz. Ama darboğaza dayalı GPU kullanımı düşüşü yaşamazsınız.

Zotac Amp edition içlerinde en güçlüsü sonra, Zotac gaming sonra MSI ventus.
Bu arada Zotac gaming ve Ventus 2060 ( cs olmayan, bi tık daha üstü).
Aralarında ne gibi fark var dersen Zotac global kayıtla 5 yıl garanti süresi var MSI standart 3 yıl.
Bunun dışında AMP edition soğutma ve boost clock olarak daha üstün ama herhangi birini alman aşşırı bi fark etmez en ucuzunu da alabilirsin. Yerinde olsam muhteşem cuma ya da 11:11 de alırdım ki ben öyle yaptım 2199 a aldım birini diğerini 2250 ye.

Rica ediyorum doğru bilgiye sahip olmadan bu kadar kesin konuşmayın. 9. nesil 6 çekirdeğe sahip 9400F 1080p çözünürlükte RTX 2080 ile kullanılmasının pek verimli olmayacağı bilinirken 4 çekirdekli 7. nesil bir işlemci nasıl 2080 beslesin hele 1080p çözünürlükte??

9400F'ye OC yapamıyorsunuz. Ayrıca 7600K'nın tekli çekirdek performansı stok halde 9400F' ile eşit zaten.

OC yapıldığında fark çok çıkıyor. Zaten K serisinin amacı bu. Stok halde kullanmamak. Ayrıca belirttim zaten darboğaz olmaz ama işlemci boğulur diye çekirdek yetmediğinden dolayı. Sizin demek istediğiniz o. Darboğaz yaşamaz ama sıkıntılar çıkabilir AAA oyunlarda.

OC yapınca FPS artıyor, işlemci kullanımı neredeyse hiç azalmıyor. 9400F 6, 7600K 4 çekirdeğe sahip. Sizin mantığınızla herkes enayi; alalım 7600K takalım RTX 2080'leri azıcık OC yapınca işlemci 9900K performansında besler zaten kartı. İşlemci yükseltmesi yapmayalım. Rica ediyorum OC mevzusunu abartmayın, gözünüzde büyütmeyin. 7 GHz değil en fazla 5 GHz gibi bir değerde kullanabileceksiniz. FPS artar belki ama böyle bir işlemci kullanmak sistemin performansı ciddi anlamda aşağı çeker.

Bekliyorum 11'ini, bakalım artık. ZOTAC'de pek indirim olacağını düşünmüyorum aslında ama umarım onda da yaparlar.

Neden "Hele 1080p çözülürlükte?" yazdınız, 2080 gibi kartları düşük çözünürlükte çalıştırmak sıkıntı mı yaratıyor?

Dostum 4770K OC ile 2070 kullanıyordum ve darboğaz yaşamıyordum. Anlatmaya çalışıyorum ama olmuyor. Arkadaşa da anlattım bende Hyper Threading vardı 4/8 fakat 7600K'da 4/4 olduğu için sıkıntıya her türlü girersin diye belirttim fakat sana anlatamadım. Bu darboğaz olmuyor ki? İşlemcinin ekran kartına yetişememesi durumu değil günümüz şartlarına yetmemesi durumu. 9400F'ler falan kötü çünkü onlarda da Hyper Threading yok. Bu da Intel'in kötülüğü.

Elbette, bu kartlar 2K ve 4K için üretilmiş kartlar. 1080p çözünürlükte tam verim almak zor, 9700K gibi bir işlemci gerekli tam verim alabilmek için; o zaman da gene tam verim alma garantiniz yok.
Hyper threading yok bu yüzden ekran kartına yetemez. Buna darboğaz deniyor; işlemcinin ekran kartı için güçsüz kalması.

Düşününce çok saçma, mesela 4K, 1080p'ye göre daha ayrıntı ve güç gerektirmez mi mantıklı düşününce? 4K çözünürlükte bile iyi performans veren bir kartı 1080p'de kullanmak bana hep daha mantıklı ve performanslı gibi geliyor.

Silinen üye 94679, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…