RTX 2060 mavi ekran hataları

cany98

Kilopat
Merhaba, firma adı vermek yasak mı bilmiyorum konuya şöyle başlayacağım 02.09.2019 tarihinde İncehesap firmasından webtekno Battle Bronze sistemini satın aldım. Tarafıma gelen ürün ve yaptığım kurulumlar sonucu üründe daha ilk günden 1-2 defa mavi ekran almıştım. Bu sorun gün geçtikçe artmaya başladı ben de farklı çözümler deneyerek her defasında çözdüğümü sanarak uzun bir süre idare etmeye çalıştım. Bir defa dayanamayıp servise yolladım ardından servis ekran kartımı (RTX 2060) değiştirip tekrar tarafıma ilettiler fakat herhangi bir sorun çözülmemişti. Mavi ekranları hala almaya devam etmekteydim. Tekrar kendimce çözüm arayarak geçici de olsa bir şeyler yapabildim, en azından bazı zamanlar daha az mavi ekran aldığım oldu diyeyim. Günde ortalama 4-5 mavi ekran alıyorum ve bunlar oyun oynarken değil genelde video izlerken, internette dolanırken, bilgisayara bir şey indirirken, bilgisayarda dolaşırken vs. olmakta. Bir kaç kez forumda konu açtım ve çözümleri denedim, dediğim gibi kalıcı bir çözüm olmadı maalesef. RAM ve SSD testi yaptım herhangi bir sorun çıkmadı. Tahmininizce piyasa ve kur gereği bu tür ürünler ucuz olmuyor ve bu çözümsüz sorunlar arttıkça insanın psikolojisini olumsuz yönde etkiliyor. Ne diyeceğimi bilmiyorum gerçekten ne denesem çözemediğim bir sorun. Muhtemelen parçalarda bir problem var fakat servis nedense sadece ekran kartını değiştirip yolladı. Aşağıdaki linkte sadece bugün almış olduğum 5 adet mavi ekran hatasının minidump dosyası mevcuttur. Elinizden geldiği kadar yardımlarınızı, akıl vermenizi rica ediyorum. İyi forumlar, sağlıklı günler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ağ sürücülerini güncelle, BIOS default yapıp kaydedin frekanslarla da oynamayın.

Aygıt Yöneticisinden kontrol sağladım ağ sürücüleri güncel diyor. BIOS default gözüküyor.
Az önce sadece film izlerken aldığım mavi ekranın minidump dosyasını ekledim. Şaka gibi sadece film izlerken mavi ekran alıyorum...

Son düzenleme:
O şekilde kontrol sağlanmaz. Sitesine gidip kontrol edin. BIOS default gözüküyor sallama cevaba benziyor ayrıca sormadım yapın dedim. Default yapıp kaydedin.

Gergin gergin cevap vereceğinize düzgün bir üslup ile konuşabilirsiniz. Sizden yardım rica ettim emretmenizi beklemiyorum. BIOS kontrolünü sağladım default gözükmekte, sallama bir üslupla konuşmuyorum en azından.
İyi geceler tekrar güncelliyorum konuyu çünkü delirme raddesine yaklaştım. Sadece bu gece 5 hata aldım. Şaka gibi. Aşağıya minidump dosyalarını ve AIDA64 raporunu bırakacağım. Yardımcı olmanız temennisiyle...

Minidumplar: 02.06.2020 MINIDUMPLAR.zip

AIDA64 Raporu: AIDA64 Report.htm

Son düzenleme:
acaba sorunu çözebildiniz mi bende aynı firmadan hazır sistem aldım aynı sorunu yaşamaktaydım değişime yolladım 15 gündür hala serviste
Yok çözülmedi, çözüleceğini hiç sanmıyorum. Firmalık bir problem yok tamamen işlemci anakart uyumsuzluğu bence. Dediğim gibi ben arkaplanda oyun açıp alta alıp bilgisayarda işlemlerimi yapıyorum, sizde öyle yapabilirsiniz. Geçici bir çözüm, B550 veya X570 anakart alana kadar böyle devam malesef.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı