RTX 2060 mı GTX 1080 mi?

Asus ROG Strix GeForce RTX 2060 mı, Gigabyte WINDFORCE Nvidia GeForce GTX 1080 mi?
Yeni nesil olduğu için RTX 2060'a daha yakınım.
  • İşlemci: AMD FX 8150
  • Anakart: M5A97
  • PSU: High Power Element Bronze 600W 80+
  • RAM: Kingston HyperX 8GB DDR3 1600 MHz CL9 dual kit
Tabiki RTX 2060 dene performans alamazsan işlemcini değiş.

Beyler konu arkadaşın ne yapacağı hangi kart güçlü kavgası değil. Elinde belli ki sistemi var ve bir miktar parası sistemi yükseltmek istiyor. Destek olalım kart kavgası yapmadan :)

Performans olarak GTX 1080 daha iyi, aşırı bir fark yok ama vRAM konusu önemli. Fiyat farkını göz önüne aldığımız zaman RTX 2060 almakta bir sakınca yok fakat GTX 1080 daha iyi bir ekran kartı bana kalırsa. Günümüzün oyunları bile 5-6 GB VRAM kullanıyor iken RTX 2060'ın 6 GB VRAM kapasitesi kartı pek de uzun ömürlü kılmayacaktır. RT teknolojisi de 2060 için fazla, kartın gücü kaldıramaz bu teknolojiyi. Öte yandan Nvidia, RTX 2060'a yeni bir kart olduğu için daha fazla önem verecektir GTX 1080'e nazaran.

Neye dayanarak söyledin bunları? 1080p için fazla, 4k için yetersiz değildir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Güncel oyunlarda 60 Fps'in altına düşmesine dayanarak söyledim. 1080Ti de yeterli değildi. RTX 2080Ti eh işte.

Monitörüm Asus ML248H Şu an için monitör değiştiremem. 1080p bana yetiyor. En azından 6/7 ay daha gider. Amacım zaten sistemi yükseltmek. Buna da ekran kartı ile başlamak istedim. Uzun süredir KPSS yüzünden teknolojiden uzak kaldım. Bıraktığımda ekran kartında GB önemli değildi. Bu durum değişti mi?
Bu arada bütçem ekran kartı için 3800 Tl. Ancak anladığım kadarıyla işlemcim bu iş için yeterli değil. Daha düşük seviye bir kart almak istemediğimden kart seçimini 2060'tan yana kullanıp işlemci bakayım.

Monitörüm Asus ML248H Şu an için monitör değiştiremem. 1080p bana yetiyor. En azından 6/7 ay daha gider. Amacım zaten sistemi yükseltmek. Buna da ekran kartı ile başlamak istedim. Uzun süredir KPSS yüzünden teknolojiden uzak kaldım. Bıraktığımda ekran kartında GB önemli değildi. Bu durum değişti mi?
Bu arada bütçem ekran kartı için 3800 Tl. Ancak anladığım kadarıyla işlemcim bu iş için yeterli değil. Daha düşük seviye bir kart almak istemediğimden kart seçimini 2060'tan yana kullanıp işlemci bakayım.

Doğru karar. 1080p için 4gb VRAM bile yeterli. RTX 2060 Sizi uzun süre götürür. Arkadaşlar kendi kendine gelin güvey oldular. Yok 4k monitör kullanıyordur falan.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı