RTX 2060 mı GTX 1080 mi?

Yazdığım sistemi farklı sitelerden araştırmanı tavisiye ederim.
300 400 TL daha ucuzlar.
Ryzen 5 2600, B450 anakart, RTX 2060 ve Marka model uygun olan 8GB 3000 mhz RAM lere bakabilirsin.
Gerisi aslında keyfine kalmış bütçene göre ayarlıyorsun.
PSU var gayet yeterli.
Kasa ve SSD eski sisteminde var mı? varsa bütçenden çok sapmadan toplarsın.

@canoderratata

2 ekran kartı da bu sistem için ağır gelir. Tek oyunculu oyunlarda büyük derecede iyileşme alırsın ancak çevrimiçi oyunlarda oyununda donma kasma FPS düşüşleri olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ekran kartları sisteminiz ve monitörünüz için çok fazla ama asıl sorunuzun cevabına gelirsek 1080 daha iyi bir kart. RTX teknolojisi güzel ama o yansımalar falan ben çok önemsemiyorum gereksiz buluyorum FPS oyunları oynadığımdan ne kadar az detay ne kadar yüksek FPS benim için önemli olan o. Ama tercih sizin elinizdeki para güzel daha dengeli bir yükseltme yaparak sadece ekran kartı yerine bir kaç parça yükseltmeye yönelirdim herhalde.

Kasa ve SSD var. RAM konusunda da kararsızım. Mevcut 8GB RAM'i 16'ya mı tamamlasam diye düşünüyorum ancak DDR3 ve 1600 MHz.
Yazdığım sistemi farklı sitelerden araştırmanı tavisiye ederim.
300 400 TL daha ucuzlar.
Ryzen 5 2600, B450 anakart, RTX 2060 ve Marka model uygun olan 8GB 3000 mhz RAM lere bakabilirsin.
Gerisi aslında keyfine kalmış bütçene göre ayarlıyorsun.
PSU var gayet yeterli.
Kasa ve SSD eski sisteminde var mı? varsa bütçenden çok sapmadan toplarsın.

@canoderratata

Kasa ve SSD var. RAM konusunda da kararsızım. Mevcut 8GB RAM'i 16'ya mı tamamlasam diye düşünüyorum ancak DDR3 ve 1600 MHz.
AMD Ryzen 5 2600 3.9GHz 16MB Cache Soket AM4 İşlemci Fiyatı 1230TL
Gıgabyte Am4 B450 Ddr4 B450m-s2h 4x Sata 1x M2 2280 Hdmı Dvı Amd - n11.com 470TL
MSI GeForce RTX 2060 VENTUS 6G OC ekran kartı - inventus 2650 TL
Corsair Vengeance LPX 8GB 3000MHz DDR4 Ram CMK8GX4M1D3000C16 Fiyatı 390 TL

Biraz bütçe arttır bunları topla derim. Gerekirse 1 2 ay bekle öyle topla ileride pişman oluyorsun zamanında toplarken bende benzer hatalar yaptım:)

Gerekirse RTX 2060 2 ay sonrasına biraz elindeki kartı kullan sistemin alt yapısını yani işlemci RAM anakartı al derim. 5 6 sene rahat idare eder seni. ileride de ekran kartı ve RAM takviyesi ile çözersin.

Son düzenleme:
Yanlış Bilgilendirme
AMD Ryzen 5 2600 3.9GHz 16MB Cache Soket AM4 İşlemci Fiyatı 1230TL
Gıgabyte Am4 B450 Ddr4 B450m-s2h 4x Sata 1x M2 2280 Hdmı Dvı Amd - n11.com 470TL
MSI GeForce RTX 2060 VENTUS 6G OC ekran kartı - inventus 2650 TL
Corsair Vengeance LPX 8GB 3000MHz DDR4 Ram CMK8GX4M1D3000C16 Fiyatı 390 TL

Biraz bütçe arttır bunları topla derim. Gerekirse 1 2 ay bekle öyle topla ileride pişman oluyorsun zamanında toplarken bende benzer hatalar yaptım:)

Gerekirse RTX 2060 2 ay sonrasına biraz elindeki kartı kullan sistemin alt yapısını yani işlemci RAM anakartı al derim. 5 6 sene rahat idare eder seni. ileride de ekran kartı ve RAM takviyesi ile çözersin.

AMD işlemci alacağıma giderim camdan atlarım daha iyi kardeşim kusura bakma ama AMD işlemciler her zaman yetersiz ve sorunludur. Hayatımda 20'den fazla bilgisayarım oldu sadece 1 tanesi AMD idi 1.5 yıl kullanabildim PC'yi tamir ettim tekrar bozuldu ve yaktım cayır cayır.

Hala aynı sürekli tamire AMD işlemci geliyor anakartı da bozuyorlar. İyi bir ekran kartıyla maksimum 3 yıl dayanabilir şu an Türkiye pazarındaki AMD işlemciler. AMD RTX 5XX sistemlerde AMD işlemciyi tercih etmelerini öneriyorum insanlara ve ram minimum 16 gb yapmalarını... Çünkü ram çok destek oluyor AMD işlemcilerin çok ihtiyacı oluyor. Düzenli olarak termal macun kullanmalı ve kesinlikle sıvı soğutmalı soğutucu almalısınız. Uzun yıllar kullanmak istiyorsanız. İçinden çıkan soğutucular çok adi piyasadaki AMD işlemcilerin.

Not olarak mutlaka 8 GB RAM alacaksanız 4x4 16 GB alacaksanız 8x8 alın RAM'lerinizi ve AMD sistemlerde minimum 3000 MHz olmasını tercih edin (RAM'ler soğutuculu olacak).

Intel Core i5 8600K 3.6GHz 9MB Cache LGA 1151 Coffee Lake İşlemci tercih edebilirsin 1800 TL. RTX 2060 için tabi anakartının da uyumlu olması lazım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı