RTX 2060 Microsoft Fligh Simulator 2020 düşük GPU kullanımı

İşletim sistemi
Windows 10

terileptil

Kilopat
Yer
Ankara
Merhaba. Uzun süredir bu oyunu bekliyordum ve dün çıkar çıkmaz Game Pass ile oyunu indirdim. Fakat Ryzen 5 2600 işlemci ve RTX 2060 ekran kartı ile aldığım değerler çok garibime gitti.

Screenshot_1168-vert.jpg

GPU hiçbir şekilde tam olarak kullanılmıyor. GPU kullanımı da düşük olunca dolayısıyla düşük FPS alıyorum. CPU kullanımı da çok nadir %80'lere fırlıyor onun dışında o da %60 civarında. Bunu yaşamam normal mi? Benzer veya aynı sistemle oyunu oynayan arkadaşlar var mıdır, herkeste değerler böyle saçma mı merak ettim.
Bu arada yukarıdaki ekran görüntülerinde grafik ayarları ultradaydı. Bu oyunda Ultra ayarlar zorlar biliyorum fakat medium ayarlarda bile FPS 30 civarında geziyor ve sık FPS düşüşleri yaşıyorum. Az önce NVIDIA Driver güncellemesi geldi hemen onu yapıp girdim düzelmiştir umuduyla ama sanki daha da kötü hale gelmiş gibi.
Low ayarlarda aldığım değerleri de atıyorum:

Screenshot_1170.png

Screenshot_1171.png

Bende bugün aldım ve indirdim Ryzen 2700X ve RTX 2080 kullanıyorum. Bende de aynı şey oluyor Low ayarlarda da kullanım aynı Ultra'da da CPU %60, GPU %40 üzerine çıkmıyor ve FPS 20 civarında diğer oyunlarda böyle bir sıkıntıda yok anlamadım bende.

Bende bugün aldım ve indirdim Ryzen 2700X ve RTX 2080 kullanıyorum. Bende de aynı şey oluyor Low ayarlarda da kullanım aynı Ultra'da da CPU %60, GPU %40 üzerine çıkmıyor ve FPS 20 civarında diğer oyunlarda böyle bir sıkıntıda yok anlamadım bende.

Demek ki oyunda ciddi optimizasyon sıkıntısı var. 2080'de bile böyle bir sıkıntı varsa normal olamaz herhalde bu durum. Oyun normalde 19GB'a kadar RAM kullanıyor. 16GB RAM yüzünden kaynaklanıyor olabilir mi acaba? NVidia sürücü güncellemesi gelince sevinmiştim performans artar diye ama hiç bir artış olmadı. Umarım yakın zamanda çözülür.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı