RTX 2060 mining ayarları nasıl olmalı?

Celal Kaplan

Hectopat
Katılım
1 Haziran 2016
Mesajlar
24
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar herkese. İyi forumlar. Bu aralar durumum sıkışık olduğundan dolayı mining işine girmek istedim. 2-3 gündür araştırmalarımı yaptım ama tam istediğim cevapları alamadım. Binance Poll'dan ETH kasmaktayım. Ekran kartı değerlerim aşağıdaki gibi. Neler yapmam gerekli? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

değerler.PNG
 
Arkadaşlar konuya açıklık getiriyim kazım yaparken evet GPU sıcaklıklar güzel fakat önemli olan VRAM sıcaklıkları onu da zaten göremiyoruz
Size tavsiyem fan ayarlarını oto bırakmayın.
Kendiniz el ile doğru sıcaklığı bulup ayarlayın.
Kartlar mining için yapılmadığından dolayı GPU serin görünüp fanlar devrini düşürüyor ve VRAM sıcaklığı artıyor ve sonucunda soğuk lehime düşüyor.
Sağlıklı değerler.
Core clock -500
Mem clock karta göre +500 ya da +1000
Power limit 44
Temp limit 67.
Fanlar kartınız sıcaklığına göre 60 ya da üzeri yapabilirsiniz.
 
Arkadaşlar konuya açıklık getiriyim kazım yaparken evet GPU sıcaklıklar güzel fakat önemli olan VRAM sıcaklıkları onu da zaten göremiyoruz
Haklısınız hocam, konu ilk açıldığında bunu açıkca belirtmiştim, yine de teşekkürler, konuyu tamamen okumayanlar, vakti olmayanlar olabilir, alıntı yapıyorum.
Hocam sadece 3090 gibi uç seviye kartlarda memory junction temp yani bellek bağlantı sıcaklığı sensörü var, 3060'da yok diye biliyorum yanlışsam düzeltin. Karttan karta memory sıcaklık toleransı değişiyor, reddit postlarından yola çıkarak söyleyebileceğim bellek ısı sensörü olmayan kartlar için genel olarak gpu ya +20, 25 derece ekleyince bellek sıcaklıkları ile ilgili tahmini bir rakama ulaşılıyor. Bu modüllerin oyun esnasında 105 derecelere kadar toleransı var fakat mining 7/24 yapıldığı için ideal değerler 105 derecenin çok çok altında olmalı mantıken. Yine genel konışuyorum 40-50 en ideal, 50-60 derece arası normal, 60-70 riskli bölge, +80 çok çok riskli (bu değerler gpu sıcaklıklarıdır, +20 ekleyip bellek sıcaklığını tahminen hesaplayabilirsiniz)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı