RTX 2060 New World'da 80 dereceyi görüyor

N LAUDA

Decapat
Daha fazla  
New world oyununu oynarken i59600K RTX 2060 16 GB RAM sıvı soğutmalı ve soğutması fena olmayan bir kasada ekran kartım 80 dereceleri görüyor. Acaba bu normal midir? Ekran kartı kritik değerleri nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
New world oyununu oynarken i59600K RTX 2060 16 GB RAM sıvı soğutmalı ve soğutması fena olmayan bir kasada ekran kartım 80 dereceleri görüyor. Acaba bu normal midir? Ekran kartı kritik değerleri nelerdir?
O oyun değil miydi ekran kartlarını pert eden?

Oynamayın tavsiyem. Biraz araştırın yanılmıyorsam bu oyun ekran kartlarına zarar veriyor.

O oyun değil miydi ekran kartlarını pert eden?

Oynamayın tavsiyem. Biraz araştırın yanılmıyorsam bu oyun ekran kartlarına zarar veriyor.

O oyun EVGA RTX 3090LARI bozdu.

Sıvı soğutma ekran kartını değil işlemciyi soğutur. Ekran kartı markası ne?

New World ekran kartını %100 de kullanmayı seven bir oyun. EVGA 3090'larda ise güç limitini aştığı için durum biraz daha farklı. 3080 ile tam yükte 67-68 derecelerde oynuyorum. Kartı tam yükte kullanan diğer oyunlarda da (Witcher 3 vs.) test ettin mi? Sıcaklıklarının New World oyununa özel olduğunu sanmıyorum. Undervolt yapmanı ve fan eğrisini değiştirmeni tavsiye ederim.

Mesajlarınızı okudum. Ekran kartına zarar verme olayı FPS sınırlaması olmadığı içinde ama bu sorun kalktı FPS sınırlaması geldi oyuna. FPS'i salınca 144 FPS alıyorum rahat ama 60 FPS sabitleyince bile 78 80 derece arası değişiyor sıcaklık. 35 FPS oynayınca 60 -65 arası duruyor çok ısınmıyor. Kapalı beta olduğu için sanırım optimizasyon sıkıntıları çok yüksek. Gigabyte ekran kartı modelim evet soğutma olarak çok iyi bir marka değil.

Mesajlarınızı okudum. Ekran kartına zarar verme olayı FPS sınırlaması olmadığı içinde ama bu sorun kalktı FPS sınırlaması geldi oyuna. FPS'i salınca 144 FPS alıyorum rahat ama 60 FPS sabitleyince bile 78 80 derece arası değişiyor sıcaklık. 35 FPS oynayınca 60 -65 arası duruyor çok ısınmıyor. Kapalı beta olduğu için sanırım optimizasyon sıkıntıları çok yüksek. Gigabyte ekran kartı modelim evet soğutma olarak çok iyi bir marka değil.
80-85 derece çok tehlikeli sayılmaz fakat ideal de diyemeyiz. Optimizasyondan ziyade kartının hangi yükte hangi sıcaklıklara ulaştığı önemli. Sıcaklıkları düşürmek istiyorsan AORUS Engine ya da MSI Afterburner ile fan eğrisini biraz daha agresif yapabilir veya undervolt profili oluşturup kullanabilirsin. Undervolt yapmayı bilmiyorsan Youtube'da bununla ilgili rehberler mevcut.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı