RTX 2060-RX 6600/ R5 1500X sistem toplama

mirigo

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yaklaşık 3-4 günlük araştırmalarımın sonucunda henüz işlemci mi yoksa ekran kartı mı öncelikli olarak değişmeli karar veremedim. Fakat eğer kart alırsam hangi kartı alacağımı kararlaştırdım diyebilirim tabii ki tavsiyelere açığım. R5 1500X işlemcim ile darboğaz yapacağının farkındayım fakat ekran kartı piyasasının rahatlamasının önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Bu darboğazın önüne bir şekilde geçilebilir derseniz önceliğim ekran kartı almak. Fakat işlemci değiştir derseniz bu sefer işlemci araştırması yapacağım. Ayrıca siz olsanız bu süreçte nasıl karar verirdiniz? Şimdiden teşekkürler.

RTX 2060 ve RX 6600 arasında mı kaldın anlayamadım? Modlar başlığı değiştiriyor çoğu zaman anlaşılmıyor tam olarak. Eğer öyleyse ben de RX 6600 öneririm.
Darboğaz konusunu o kadar da kafana takma. %20 civarı ekran kartı kullanımı azalması olur muhtemelen. Yani işlemci %100'de iken ekran kartı da %80'lerde çalışır. Bir nebze de olsa bunun önüne geçmek için oyunun bütün ayarlarını fulleyip VSR ile de sanal olarak 2560x1440 çözünürlükte çalıştırırsan idare eder diye düşünüyorum. Borcun bitince de işlemci yükseltebilirsin. Anakartın modeli nedir bu arada?

RTX 2060 ve RX 6600 arasında mı kaldın anlayamadım? Modlar başlığı değiştiriyor çoğu zaman anlaşılmıyor tam olarak. Eğer öyleyse ben de RX 6600 öneririm.
Darboğaz konusunu o kadar da kafana takma. %20 civarı ekran kartı kullanımı azalması olur muhtemelen. Yani işlemci %100'de iken ekran kartı da %80'lerde çalışır. Bir nebze de olsa bunun önüne geçmek için oyunun bütün ayarlarını fulleyip VSR ile de sanal olarak 2560x1440 çözünürlükte çalıştırırsan idare eder diye düşünüyorum. Borcun bitince de işlemci yükseltebilirsin. Anakartın modeli nedir bu arada?

Anakart: B350M Pro VD Plus.
O zaman öncelikli olarak ekran kartını değiştirmeliyim değil mi hocam.

RX 6600. daha yeni, daha güçlü ve daha düşük güç tüketimine sahip. İşlemcini satıp 3300X/3600 gibi kmodellere yönelebilirsin. Bende de 1500X vardı satıp 3300X'e geçmiştim ciddi fark yaratıyor.

Hocam işlemci değişikliğinin şart olduğu aşikar R5 1500X ile gidebildiğim yere kadar gidip işlemci değişikliğini de yapacağım fakat kısa vadede doğru değişikliğin ekran kartı olup olmadığı konusunda kafamda soru işaretleri var.

Hocam işlemci değişikliğinin şart olduğu aşikar R5 1500X ile gidebildiğim yere kadar gidip işlemci değişikliğini de yapacağım fakat kısa vadede doğru değişikliğin ekran kartı olup olmadığı konusunda kafamda soru işaretleri var.

Şimdiki ekran kartın nedir?

Şimdi ben de aslında seninle benzer bir durumdayım. R5 2600 + RX580 varken sırasıyla işlemci, ekran kartı, anakart şeklinde güncellemeye karar verdim. İşlemciyi R5 5600 yaptım sırada ekran kartı var. Neden bu şekilde yaptın diye soracak olursan, ekseriyetle espor oyunlarını oynadığımdan dolayı işlemciye öncelik verdim. Senin durumunda anakartın bayağı eski olduğundan dolayı 5. nesil Ryzen takman mümkün değil. Dolayısıyla ekran kartı + (işlemci ve anakart) veya tam tersi sırayla gitmeye karar vermen lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı